toppfireukraina

– Ja, Arsenal er best plassert og dette er en kamp vi må vinne

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at United gjerne skulle hatt noen flere poeng før ligainnspurten i Premier League.

Akkurat nå er United på vikende front mot Arsenal i kampen om en topp fire-plassering som gir Champions League-spill neste sesong.

Lørdagens motstander Tottenham kan også passere United med seier på Old Trafford lørdag.

– Spillerne har vært fokuserte

– Vi vet nøyaktig hvor viktig lørdagens kamp er. Det er en kamp vi må vinne. Vi har imidlertid hatt en god uke med trening. Spillerne vet også hvor viktig kampen er, og fokuset og samholdet har vært tydelig å se.

– Så er Arsenal favoritter til å klare topp fire. De virker å være i best posisjon, men det er ti ligakamper igjen. Vi kan bare ta vare på oss selv og sørge for at vi ikke gir bort flere poeng, sa Rangnick.

LES OGSÅ: Derfor virker topp fire nå ekstremt vanskelig

pogbabr

De åpne delen av fredagens pressekonferanse varte bare i sju-åtte minutter.

Foruten å svare på spørsmål om topp fire så handlet det om skadesituasjonen, som united.no har skrevet om i en annen sak.

Samtidig kom det som ventet en del spørsmål om situasjonen i verden, Ukraina og sanksjonene mot Roman Abramovich som nå også rammer Chelsea med full kraft.

– En menneskelig tragedie

Rangnick mente at han ikke hadde nok informasjon om Chelseas situasjon, der klubben akkurat nå ikke får selge klubben, noe som igjen har ført til at sponsoerer har trukket seg og at klubben heller ikke kan kjøpe spillere eller reforhandle kontrakter med eksisterende spillere.

Uten en rask avklaring i Chelseas favør er det faktisk, hvis man skal tro troverdige rapporter, nå en reell fare for at klubben, slik vi har kjent den under Abramovich’ ledelse, forsvinner.

Kanskje må klubben selge unna spillere i sommer, samtidig som de da risikerer å miste manager Thomas Tüchel.

– Alle deler nok samme mening om at det som skjer i Ukraina er en tragedie, en tragedie vi bare kan krysse fingrene for at de på en eller annen måte finner en fredelig løsning på, begynte Rangnick.

kiev43

– Så påvirker alle sanksjonene nå også fotballen. Det er, slik jeg ser det, logisk, men jeg har ikke nok inside-informasjon til å vite hva som nå skjer i Chelsea.

– Det store bildet er imidlertid at dette er en menneskelig tragedie, og jeg håper at de i løpet av de neste dagene eller ukene kan finne en fredelig løsning, sa Rangnick.

Han ble spurt om også managere nå bør tenke seg nøyere om får de begynner å jobbe for visse klubber. Rangnick jobbet jo selv for Lokomotiv Moskva, frem til han fikk United-jobben.

– Men hvem kunne forutse dette? Ingen hadde forventet dette så jeg synes vi skal være litt forsiktig med å legge skylden på folk. Også i Arsenal og Everton har vel russiske oligarker vært inne på eiersiden, men jo, dette påvirker alt, også hvordan olje og gass leveres til Europa. Vi er jo her bare 2,5 time fra Ukraina, og selv om det kanskje ikke påvirker mennesker her så mye direkte, så vil jeg forvente at det kommer til å bli tilfelle etter hvert hvis krigen fortsetter.

Powered by Labrador CMS