Rang

– Åpenbart at United trenger en ny spiss til sommeren

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick er klar på at United har behov for en ny, yngre spiss når overgangsvinduet åpner igjen til sommeren.

De eneste rendyrkede midtspissene i United-troppen er for øyeblikket Cristiano Ronaldo og Edinson Cavani, som er henholdsvis 37 og 34 år gamle. Sistnevntes kontrakt utløper attpåtil etter sesongen.

– Det er jo åpenbart. Edinsons kontrakt går ut til sommeren. Klubben trenger den beste mulige spissen. Det er åpenbart og det tror jeg også alle er klar over, sier Rangnick under den lukkede delen av pressekonferansen før møtet med Southampton.

cavaniralf
VETERANSPISS: Edinson Cavani fyller 35 år kommende mandag.

– Cristiano vet selv hva han bør og ikke bør gjøre

Ronaldo har derimot kontrakt med United også ut kommende sesong.

Portugiseren er lagets toppscorer hittil denne sesongen etter 14 fulltreffere, men i det siste har det gått tråere for superveteranen. Ronaldo er inne i en av sine lengste måltørker på lang tid, og i det siste har de offensive kvalitetene havnet i skyggen av utenomsportslige hendelser.

Senest etter tirsdagens kamp mot Burnley havnet angriperen i søkelyset etter å ha forlatt gressmatten på Turf Moor, uten å ha takket motspillerne for kampen og uten å ha takket bortefansen for støtten.

Burnley v Manchester United - Premier League
GIKK RETT I GARDEROBEN: Mike Dean hadde knapt blåst av kampen på Turf Moor før Cristiano Ronaldo hadde jogget inn i spillertunnelen.

Dette får Rangnick spørsmål om under presseseansen.

– Det må du nesten spørre Cristiano om. Jeg så ikke at det hadde skjedd før etter kampen. Dette er ikke et spørsmål jeg kan svare på, sier tyskeren ordknapt.

63-åringen har tidligere uttalt seg veldig rosende om United-fansen og han får senere i pressekonferansen spørsmål om det er slik han ønsker at sine spillere skal behandle supporterne, spesielt på bortebane.

– Ja, men Cristiano er som kjent 37 år gammel. Jeg tror han selv vet hva han bør og ikke bør gjøre. Hvorfor han forlot banen rett etter sluttsignalet? Kanskje han var skuffet over at vi bare fikk med oss et uavgjortresultat og at han ikke scoret, sier tyskeren, før han konkluderer med at dette ikke er noe han kommer til å bruke unødvendig mye tid på.

– 4-3-3 er riktig for oss

Mot Southampton kan det hende Ronaldo får en ny sjanse til å avslutte måltørken. I så fall spiller han antakelig midtspiss i 4-3-3-systemet United har lagt om til den siste tiden.

Selv om det ikke har resultert i at laget scorer veldig mange flere mål, har United skapt uhorvelige mengder med sjanser de siste kampene. Det mener Rangnick skyldes nettopp den nye formasjonen.

– Det er en av grunnene til at vi har forbedret spillet vårt med ballen de siste ukene og hvorfor vi har skapt så mange sjanser, selv om vi ikke har scoret like mange mål som vi burde ha gjort. Måten vi skaper de sjansene har å gjøre med endringen fra 4-2-3-1 til 4-3-3.

Burnley v Manchester United - Premier League
MIDTBANEDUO: Ralf Rangnick mener Bruno Fernandes og Paul Pogba har mange av de kvalitetene som kreves for å spille både som «tiere», «åttere» og «seksere» på midten.

De to siste kampene har Bruno Fernandes og Paul Pogba tatt de to indreløperrollene – eller «åtterposisjonene», som Rangnick kaller dem – i det nevnte systemet.

United-treneren mener at disse posisjonene på banen passer de to midtbanemennene perfekt. Samtidig er Rangnick klar på at dette fordrer at de to følger ordre, noe de ikke gjorde i det kvarteret der United slet mot Burnley.

– I de 15 minuttene plukket Paul plutselig opp ballen mellom stopperne våre og det samme skjedde med Scotty (McTominay). Bruno prøvde plutselig å hente ballen ute på kanten, forklarer Rangnick.

– I går viste vi spillerne hvordan det da nesten ikke var en eneste spiller igjen sentralt på banen. Dette fikk vi bra til i første omgang, der vi alltid hadde bra distanse mellom oss og klarte å sette opp trekantene våre. Da klarte vi å kombinere oss imellom.

Rangnick tror ikke glippen har å gjøre med at spillerne var fysisk utmattet.

I stedet tror han det handler om at United ble satt ut av at stillingen plutselig var 1-1, til tross for at de røde hadde styrt kampen frem til da.

– Jeg tror det handler mer om et mentalt problem. Når du vet hvor mye du har dominert, men det er 1-1 istedenfor 2-0 eller 3-0, påvirker det deg psykologisk, sier Rangnick, før han fastslår at dette er noe United må lære av.

RR
ENDTE MED SKUFFELSE: Ralf Rangnick mener United ble smått sjokkerte over at Burnley scoret etter en omgang med voldsom United-dominans.

Nå som det ser ut til at tyskeren endelig har funnet sitt foretrukne system, får han spørsmål om han angrer på at han ikke prøvde 4-3-3 tidligere i perioden som United-sjef.

Svaret på det er nei, noe Rangnick begrunner med at dette er noe han og teamet har måttet prøve seg frem til, samt at Pogba ikke har vært tilgjengelig før nå nylig.

Han er dog klar på at formasjonen er her for å bli.

– Jeg tror at dette er den riktige formasjonen for oss. Det er der de fleste, eller alle, spiller i sin beste posisjon.

Har ikke klaget på dommeravgjørelsene

Rangnick forteller også at han ikke har brukt mye mer tid på dommeravgjørelsene som har gått imot laget den siste tiden.

I Middlesbrough-kampen scoret Championship-laget etter en åpenbar hands, mens United fikk to mål annullert av dommerteamet i førsteomgangen av 1-1-kampen mot Burnley.

Tyskeren får spørsmål om han har ringt noen hos fotballmyndighetene for å få oppklart de kontroversielle hendelsene.

– Nei, jeg vet ikke en gang hvem jeg skulle ha snakket med, men jeg tror ikke det ville ha endret noen ting. Vi var selvfølgelig ekstremt uheldige med de avgjørelsene, både med handssituasjonen mot Middlesbrough og de to annullerte målene mot Burnley, sier Rangnick og fortsetter:

– Men slik er fotballen. Vi må lære å takle det, selv om vi skulle ønske avgjørelsene var annerledes. Hvis jeg ringer noen nå, kommer det ikke til å endre noe på resultatene, så vi må fokusere fullt og helt på de tingene vi kan påvirke. 

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS