Nick

Svarer Van Gaal: – Dette visste han jo på forhånd

Publisert Sist oppdatert

I den lukkede delen av pressekonferansen før lørdagens møte med Leicester forteller Ralf Rangnick at han er klar over at United har snakket med forskjellige managerkandidater.

Tyskeren antyder dog at han ikke har vært del av diskusjonene og at han heller ikke kjenner til innholdet i samtalene.

– Jeg vet at de har snakket med noen folk, men hittil har vi ikke snakket om erfaringene og inntrykkene de sitter igjen med etter de møtene. Dette er ikke noe jeg tenker på. For meg er det viktigst å forberede laget før de neste kampene.

Svarer Van Gaal

United-treneren bruker også noe av tiden under spørsmålsseansen på å svare på uttalelsene én av hans forgjengere, Louis van Gaal, kom med tidligere denne uken.

Landslagssjefen til Nederland frarådet landsmann Erik ten Hag å ta jobben i United, noe han begrunnet med at klubben er en «kommersiell klubb» og ikke en fotballklubb.

lvgoppgitt
DÅRLIGE MINNER: Louis van Gaal fikk sparken etter to år som United-trener. Nå anbefaler han Erik ten Hag å ikke ta United-jobben.

Rangnick mener at Van Gaal kunne ha kommet til samme konklusjon også før nederlenderen tok United-jobben og stiller seg noe spørrende til at han da likevel skrev under kontrakten.

– Louis er selv en erfaren trener som signerte kontrakt her. Dette visste han jo på forhånd, hvis det er den oppfatningen han sitter med. Jeg synes dette er en flott klubb.

Rangnick sier seg dog enig i at fotballen som helhet er en kommersialisert, uten at han mener at det i seg selv er noe negativt. Tyskeren mener at United er et eksempel på at en fotballklubb kan være en samfunnsinstitusjon, selv om den er kommersiell.

– Dette er en tradisjonsrik klubb med godt forhold til supporterne og til området generelt. Jeg ser ikke noe negativt i det, sier Rangnick.

Manchester United Press Conference
FIKK HENTE STJERNER: Ralf Rangnick påpeker at den kommersielle driften i United ga Van Gaal muligheten til å hente spillere som Radamel Falcao til klubben.

Han får også spørsmål om det er slik at en manager tross alt tjener på at klubben drives kommersielt, ettersom dette gir flere ressurser som kan brukes til å forsterke laget.

– Ja, selvfølgelig. Det er alltid bra å ha penger tilgjengelig når du skal hente spillere. Men spørsmålet er om du henter de riktige spillerne. Det handler ikke bare om penger, men om hvilken plan og filosofi du har bak det.

– Skjønner at TV-eksperter må ha sterke meninger

Rangnick svarer også på kritikken som har kommet fra Gary Neville siden forrige gang United spilte kamp.

Den gamle høyrebacken kritiserte United-spillerne for deres offentlige tilstedeværelse til tross for at klubben nettopp hadde blitt slått ut av Champions League.

– Tonedøvt, var tilbakemeldingen fra Neville, som mente at United-laget han spilte i knapt ville ha våget seg ut på lokale restauranten dersom de ikke hadde vunnet en hjemmekamp.

Den kritikken tar Rangnick med knusende ro.

– Jeg skjønner at tidligere spillere og TV-eksperter må ha en sterk mening. Det synes jeg bare er vanlig.

Tyskeren påpeker dog at situasjonen i seg selv var «noe spesiell».

Mens flere av de andre antatte topplagene hadde cupkamper å spille, sto United derimot med over en uke å slå i hjel før landslagspausen i det hele tatt kunne begynne.

Rangnick forteller at han uansett ikke ville ha hatt flere enn seks eller syv utespillere tilgjengelig på trening og at det ikke ville gagnet laget å trene med bare disse, selv om det ville ha sett bedre ut for omverdenen.

Tyskeren sier at han forstår kritikken, men at måten å unngå liknende situasjoner på i fremtiden er å sørge for at United ikke blir slått ut av alle cupkonkurranser såpass tidlig i sesongen igjen.

– Det er ting som kan endres. Forhåpentligvis kommer vi aldri igjen til det  punktet der vi ikke har noen tellende kamper på to og en halv uke.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS