Fernandes

Rangnick om Bruno-kontrakten: – Viser at dette er en attraktiv klubb, selv uten Champions League

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick mener Bruno Fernandes’ nye langtidskontrakt demonstrerer at United fortsatt er en attraktiv klubb å spille for, selv om det er en overhengende fare for at klubben ikke spiller Champions League neste sesong.

Mens tyskeren foreløpig ikke har blandet seg altfor mye inn i Uniteds managerjakt, forteller han at han visste at klubben diskuterte en kontraktsforlengelse med Fernandes’ representanter.

– Jeg antar at Bruno er en spiller som tiltrekker seg interesse fra andre klubber rundt om i Europa, men nå har han bestemt seg for å bli her og skrevet under på en langtidskontrakt, begynner Rangnick.

– Det ville han ikke ha gjort dersom han ikke hadde hatt troen på fremtiden til denne klubben. Det viser også at dette er en massiv og attraktiv klubb, uavhengig av hvorvidt vi er i Champions League eller ikke.

Ber United se til Arsenal

Rangnick er dog naturligvis klar på at det optimale er om United faktisk karrer seg til Champions League.

– Det vil være bedre, både finansielt, men også sportslig, sier tyskeren.

– Også for spillerne som allerede er her. Alle ønsker selvfølgelig å spille Champions League hvert år, men andre klubber har hatt samme opplevelse tidligere.

Arsenal
LIGGER GODT AN: Arsenal har fått ting til å gå på skinner i det siste. Londonerne er det fjerde beste laget hittil denne Premier League-sesongen.

Rangnick viser til Arsenal når han sier at det er mulig å få fart på sakene igjen, selv etter flere år med skuffende resultater.

Laget fra nord-London har ikke kvalifisert seg til Europas gjeveste klubbturnering på fem sesonger, men med fire poeng ned til United og én kamp til gode, har Mikel Artetas mannskap nå en god mulighet til å komme seg tilbake til det gode selskap.

– De har ikke spilt Champions League de siste årene, men de har trukket de riktige konklusjonene om hva som har skjedd i klubben. 

– For min del er United en flott klubb. Hvis klubben trekker de riktige konklusjonene etter de siste par årene, ser jeg fortsatt en lys fremtid for denne klubben.

ralfrrrr
SER LYS UNITED-FREMTID: Ralf Rangnick mener United kan snu kjerringa dersom med forbedret spillerlogistikk.

Samtidig understreker Rangnick at det er en grunn til at han ble hentet til United og at det er grunner for hvorfor klubben befinner seg i den situasjonen den gjør i dag.

Tyskeren mener at løsningen finnes i en forbedret spillerlogistikk.

– Alt handler om rekruttering. Vi må hente de riktige spillerne til rett tid og ikke hente feil spillere til feil tid. Slik sett er det ganske enkelt i fotballen. Det er en rekrutteringsprosess – vi må vite hvilke spillere vi trenger til den fotballen vi skal stå for, sier Rangnick.

– Så handler det om å finne den riktige manageren til å passe inn i det.

Uenig med Pogba: – Bør ikke være tilfelle

Under den åpne delen av pressekonferansen fikk Rangnick spørsmål om Paul Pogbas uttalelser i løpet av landslagspausen. Tyskeren svarte at «det ikke gir mening» å tolke Pogbas intervjusitater.

I den lukkede delen av pressekonferansen tar tyskeren dog til motmæle mot den franske midtbanemannens uttalelse om at Uniteds sesong er «død» og så godt som over.

pogba3242
VEKKER OPPSIKT: Paul Pogba har kommet med nye uttalelser om United-tilværelsen. Franskmannen er ikke fornøyd med det klubben har levert de siste fem sesongene.

Rangnick sier at spillerne på ingen måte bør slite med motivasjonen før sesonginnspurten.

– Nei, og det bør i alle fall ikke være tilfelle for spillerne på utløpende kontrakter. De må jo vise seg frem, enten det er for denne klubben eller for andre klubber. Det vil ikke være lurt av dem å la bare sesongen visne hen, sier Rangnick.

– Det har vi ikke råd til, spesielt ikke i en klubb som Manchester United.

Til tross for at det er et lite stykke opp til Arsenal på fjerdeplass, finnes det likevel håp om at United kan karre seg til Champions League. Lagene har også et oppgjør seg imellom igjen før sesongslutt.

Rangnick påpeker at også spillerne som har avtaler med United utover inneværende sesong har noe å spille for. De må nemlig vise seg frem for mannen som til slutt blir ansatt som klubbens nye, permanente manager.

– Spillerne på utløpende kontrakter må vise seg frem og spillerne som fortsatt har kontrakt må vise seg frem for den nye manageren.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS