HM5

Slik mener Rangnick at Ten Hag bør velge sin kaptein

Ralf Rangnick er klar på at United har mye forbedringspotensiale, samtidig som han er positiv til at neste sesong blir en bedre opplevelse. Den midlertidige sjefen på Old Trafford mener også at det bør være opp til spillerstallen å avgjøre hvorvidt Harry Maguire fortsetter som kaptein neste sesong eller ikke.

Publisert Sist oppdatert

Tyskeren ser frem til å jobbe sammen med Erik ten Hag når nederlenderen tar over som ny manager i United, men managervikaren har foreløpig ikke fått snakket med sin etterfølger.

Det sier tyskeren selv under den delen av pressekonferansen før torsdagens møte med Chelsea som har sperrefrist til klokken halv tolv skandinavisk tid onsdag kveld.

– Jeg gleder meg til å jobbe i den rådgivende rollen og vil åpenbart prøve å hjelpe Erik så mye som han selv ønsker. Vi har ikke kunnet snakke med hverandre hittil. Vi har ikke hatt noen kontakt. Han fokuserer på Ajax og jeg fokuserer på Manchester United.

– Jeg er åpenbart mer enn villig til å hjelpe og jeg er forberedt til å hjelpe både Erik og andre i klubben, slik at ting kan endres til det bedre.

De Graafschap v Ajax - Eredivisie
MERITTERT MANN: Erik ten Hag står med flere trofeer etter fire og et halvt år i Ajax. Nå vil han vinne ett seriemesterskap til før han fokuserer på United.

– Veldig positiv til at neste sesong blir mye bedre

Rangnicks tid som United-manager nærmer seg slutten og spørsmålene i den lukkede delen av pressekonferansen handler i stor grad om hva tyskeren mener United kan forbedre seg på i tiden fremover.

Den gamle Red Bull-strategen har tidligere gitt uttrykk for at United må hente flerfoldige nye spillere til sommeren, noe han nå gjentar.

– Det er åpenbart at rekrutteringen er en livsviktig del av det (som United må treffe på den kommende tiden). Det betyr at man må få inn de beste mulige spillerne basert på hvilke profiler man ønsker å spille med, sier Rangnick.

LES OGSÅ: – Vil du bruke unge spillere og vrake de som forsvinner i sommer nå?

Han tror at United vil kutte mye av forspranget opp til Liverpool og Manchester City dersom klubben lykkes med dette i tiden fremover.

– Jeg har stor tro på at ting vil bli bedre med en ny manager, forhåpentligvis noen nye spillere og litt ny energi i stallen. Det er åpenbart at kontraktene til noen av spillerne er i ferd med å utløpe og at det dermed må komme noen nye spillere inn.

– Med nye spillere og med kvaliteten til de spillerne som allerede er her, er jeg veldig positiv til at neste sesong kommer til å bli mye bedre under ny manager.

rrtab
TROR PÅ BEDRE TIDER: Ralf Rangnick har ståltro på at United kommer til å reise kjerringa dersom klubben tar de riktige avgjørelsene på overgangsmarkedet.

Rangnick blir konfrontert med at United de siste årene tidvis har sett ut til å signere spillere uten at den som var manager på daværende tidspunkt var særlig involvert i prosessen.

Tyskeren sier at han føler seg relativt sikker på at Ten Hag vil ha en avgjørende stemme når det kommer til hvilke spillere United henter inn.

– Som dere vet, finnes det en sportsdirektør i nesten alle klubber, som sammen med manageren og speiderapparatet bestemmer hvilke spillere som skal komme inn. I mine to forrige klubber signerte vi aldri noen spillere uten godkjenningen til treneren, og jeg er sikker på at det samme vil være tilfelle med Erik.

– Jeg tror også at Erik kommer til å komme med noen egne forslag, før han sammen med styret, speiderne – og muligens meg selv – lander på de riktige spillerne. I Red Bull signerte vi aldri en spiller mot managerens vilje.

Mener spillerne bør få velge kaptein

Både Paul Scholes og engelske medier har gitt uttrykk for at det vil gagne Ten Hag å komme til et United som ikke spiller europeisk fotball, dersom alternativet er Europa League eller Conference League.

Eksempelvis kunne Liverpool fokusere utelukkende på Premier League i Jürgen Klopps første fulle sesong på Merseyside.

Rangnick erkjenner at det muligens kan være en fordel for United å gå en sesong uten spill i Europa, men fastslår også at det ikke gir mening å spekulere i dette nå, ettersom han og spillerne ønsker å få det beste ut av de gjenværende kampene.

bruno2232
TAPTE SKJEBNEKAMP: United gikk på et bittert 3-1-tap mot Arsenal og kunne dermed vinke farvel til håpet om en fjerdeplass i Premier League.

I torsdagens oppgjør mot Chelsea må de rødkledde dog klare seg uten syv skadde spillere. Rangnick understreker igjen at United må vurdere hva som har gått galt på skadefronten etter at sesongen er over.

– Når vi har syv spillere ute før i morgen – syv utespillere – så er ikke det noen god ting i denne delen av sesongen. Vi må spørre oss selv hvorfor det har skjedd. Er det mulig å forbedre seg? sier Rangnick, før han fastslår at det ikke er det medisinske apparatet som skal ta skylden for de mange skadefraværene.

Én av spillerne som mangler før Chelsea-kampen er kaptein Harry Maguire. Daily Mail melder at kneskaden midtstopperen har pådratt seg muligens betyr at han er ferdigspilt for sesongen.

Sheffield-gutten legger i så fall bak seg en mildt sagt trøblete sesong, der det blant annet har blitt satt store spørsmålstegn ved hans kapteinsrolle i United.

Manchester City v Manchester United - Premier League
SLITER: Harry Maguire kroner en vanskelig sesong med en kneskade som kanskje holder ham ute av de fire resterende kampene.

Rangnick blir spurt om han vil anbefale Ten Hag å fortsette med Maguire som kaptein eller ikke. Det har ikke tyskeren noe krystallklart svar på.

– Jeg skjønner spørsmålet, men jeg synes ikke det gir mening å svare på det, fordi du ikke vet hvilke spillere som vil være her og hvordan gruppen vil se ut neste sesong. 

– Jeg har stor tro på at kapteinen bør velges av laget, fordi han er «manageren i laget». Spilleren med flest stemmer blir kaptein til slutt. Det er sånn jeg har gjort det, og jeg vet at mange andre også gjør det slik.

I salen påpekes det at det er slik Pep Guardiola, Ten Hags mentor fra tiden i Bayern München, gjør det.

– Ja. Det er det jeg ville ha gjort hvis jeg skulle være manager neste sesong, men det skal jeg ikke, så det får Erik avgjøre.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS