To foran 2003-skjema

28 poeng på 15 kamper er slett ikke så dårlig som det kanskje kan virke.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke så mange uker siden vi med gru kunne fastslå at Uniteds poengfangst under Louis van Gaal var dårligere enn den vi i fjor høst opplevde under nederlenderens forgjenger, David Moyes.
Fem strake ligaseire har imidertid gjort underverker. Nå har United plutselig seks poeng mer enn på tilsvarende stadium for et år siden.

Og dermed ser det hele langt lysere ut.

Som tvitreren under her, ManUtd Stuff, påpeker, har rødtrøyene nå bare ett poeng mindre etter 15 kamper enn de hadde under Sir Alex den sesongen det ble storeslem, med seier i både liga, FA-cup og Champions League.

Men – 28 poeng på dette tidspunkt er også to mer enn da klubben etter hvert sikret seg Premier League-pokalen i 1996/97-sesongen og senere i 2002/03. I sistnevnte sesong var United å finne helt nede på femteplass, ni poeng bak ledende Arsenal. Nå ligger Louis van Gaals menn som nummer tre, åtte poeng bak ledende Chelsea.

Helt åpent

Men klarer United å gjøre som den gang, og innhente teten også i 2014/15-sesongen? Om vi utelukkende vurderer muligheten ut fra lagets spillemessige prestasjoner, er sannsynligheten kanskje ikke så veldig stor slik det ser ut i øyeblikket. På den annen side er det fortsatt 23 kamper igjen å gjøre det på. Og i mellomtiden har vi et januarvindu som fort kan komme til å snu opp ned på saker og ting.

Hva vi vil frem til? At ingenting er umulig, og at løpet så langt fra er kjørt.

Hva mener du – er det fortsatt håp om ligatittel nummer 21 i mai, eller er de to i teten for sterke for oss?

Powered by Labrador CMS