ronaldo080922o

Våre vurderinger om laget mot Sheriff

Publisert Sist oppdatert

Seiersrekken på fire kamper ble brutt da Manchester United innledet årets Europa League-gruppespill med tap hjemme mot Real Sociedad.

Dermed har plutselig Erik ten Hag og mannskapet press på seg allerede før gruppespillskamp nummer to og torsdagens møte med Sheriff Tiraspol i Moldova. Med tap der vil det for alvor begynne å spøke for gruppeseier og kanskje til og med også for et eventuelt avansement. 

Mot Real Sociedad gjorde Manchester Uniteds nederlandske manager flere endringer på sitt foretrukne mannskap, som nærmest hadde spilt alt i Premier League de siste fire ukene.

Men ettersom Premier League-kampene mot Crystal Palace og Leeds hverken ble eller blir noe av i denne omgang, kan Ten Hag mønstre mannskapet han i skrivende stund anser som sitt sterkeste uten å ta noe som helst hensyn enn til de som sliter med skader.


Manchester United:

Anthony Martial er fortsatt ute med skade. Franskmannen har ikke vært i aksjon siden 2-1-seieren mot Liverpool 22. august.

Marcus Rashford er også ute med skade. Formspilleren scoret to ganger mot Arsenal, men haltet av banen. Riktignok var han på trening dagen før Real Sociedad-kampen, men siden har vi ikke sett snurten av ham. Ten Hag uttalte seg om ham på pressekonferansen før kampen.

Donny van de Beek og Aaron Wan-Bissaka ble heller ikke observert på den åpne treningsdelen før avreise til Moldova, og var heller ikke i troppen som reiste.

Martin Dubravka reiste ikke med resten av troppen. Det er foreløpig usikkert hvorfor.


David de Gea – Vi trodde Martin Dubravka skulle få debuten sist, men De Gea voktet buret. Denne gang er ikke Dubravka en gang med til Moldova. Da står spanjolen også denne.

Diogo Dalot – Er Uniteds foretrukne valg på høyrebacken og er nærmest uten konkurrenter i Wan-Bissakas fravær.

Raphäel Varane – Franskmannen har imponert stort siden han ble tatt inn igjen i varmen og skal spille alt med mindre han trenger hvile. Det trenger han ikke nå.

Lisandro Martinez – Partnerskapet med Varane har vært bunnsolid hittil.

Tyrell Malacia – Her er vi usikre på hva Ten Hag velger. Ikke fordi Malacia ikke fortjener plassen, men fordi Shaw tilsynelatende er frisk igjen og har stort behov for etterlengtet kamptrening. Men på det vi tror blir et toppet United-lag, er Malacia inne.

Scott McTominay – Denne er vrien, og argumentene for Casemiro er mange – blant annet at Ten Hag ønsker å få ham i gang. Men McTominay skal ha for at han har plukket opp hansken og imponert etter signeringen av Casemiro, som ikke imponerte nevneverdig da han fikk sjansen mot Real Sociedad sist. Derfor tror vi McTominay er tilbake fra start i denne.

Southampton FC v Manchester United - Premier League
HOLDER CASEMIRO PÅ BENKEN?: Scott McTominay har foreløpig beholdt plassen på laget til tross for signeringen av Casemiro.

Christian Eriksen – Har fått hvilt i en hel uke og starter denne.

Antony – Nysigneringen fra Brasil startet både mot Arsenal og Real Sociedad etter overgangen fra Ajax. Får fornyet tillit her.

Bruno Fernandes – Det plutselig hullete kampprogrammet gjør at han trolig hadde spilt uansett, men med Donny ute bør det ikke være noen tvil om denne. Får kapteinsbindet og spiller fra start.

Jadon Sancho – Anonym mot Arsenal, benket og usynlig som innbytter mot Real Sociedad. Men med Martial og Rashford ute, tror vi Sancho tar plassen foran Elanga. Ville dog ikke vært noe sjokk om Ten Hag foretrakk svensken fra start i denne.

Cristiano Ronaldo – Spilte fra start mot Real Sociedad og får – på grunn av skadesituasjonen og manglende alternativer – fornyet tillit i denne.


Sheriff Tiraspol:

Laget fra Moldova har startet sesongen knallsterkt og er ubeseiret både i hjemlig liga og i Europa.

I serien har det blitt fem seiere og to uavgjorte på syv kamper, mens det ble 3-0-seier mot Omonia i første kampen i Europa League-gruppespillet. Der markerte lagets toppscorer, Rasheed Akanbi, seg med både mål og målgivende. Kantspilleren står med totalt fem scoringer hittil denne sesongen.

Sheriff er tette og gjerrige bakover og har kun sluppet inn tre mål på åtte kamper. Samtidig sprudler de fremover og scorer i snitt over to mål per kamp.

Foruten keeperen Dumitru Celeadnic er laget totalt blottet for skader. Lagets opprinnelige førstevalg mellom stengene kan imidlertid gå glipp av denne grunnet coronavirus. Sisteskansen har vært ute siden 7. september.

Sheriffs startoppstilling i forrige Europa League-kamp:

Koval – Zohouri, Kiki, Radeljic, Kpozo – Diop, Kyabou, Badolou – Outtara, Atiemwen, Akanbi.

Kampen har for øvrig avspark torsdag klokken 18:45 og vises på Viaplay og Viasport 2.

Powered by Labrador CMS