trioen

Våre vurderinger om laget mot Palace

Publisert Sist oppdatert

Er 13 et ulykkestall eller et tall det er verdt å feire? Det svaret får vi lørdag.

United har nemlig 12 strake hjemmeseirer i alle turneringer før lørdagens hjemmekamp mot Crystal Palace. Dermed jages altså den 13. strake hjemmeseieren.

Kampen er også en sjanse for United til å revansjere poengtapet i siste minutt borte mot Palace for et par uker siden, og det er ikke minst et ekstremt viktig oppgjør i topp fire-kampen i Premier League. Før helgas Premier League-runde ligger United tre poeng foran Tottenham på 5. plass, men Erik ten Hags menn har også én kamp til gode.

Uniteds form totalt sett er bra, men det skal sies at de to siste ligakampene har endt med 1-1 mot nettopp Palace og et 3-2-tap mot Arsenal. Tre kamper på rad uten seier i ligaen er selvsagt fullstendig uønsket.

Så blir det interessant å se laguttaket. United-manageren stilte med et sterkere lag enn mange trodde mot Nottingham Forest i ligacupen onsdag, men blir det samme gjeng eller rullerer han på laget her?

FORHÅNDSSAKER

Manchester United

Donny van de Beek og Christian Eriksen er langtidsskadet, og Scott McTominay skal være ute i en liten stund til.

Diogo Dalot har returnert til trening igjen etter et lengre skadefrvær, men har foreløpig ikke hatt mange økter med laget.

Det har vært mye oppstyr rundt Mason Greenwood denne uka, men for å gjøre det klart: Han er ikke tilbake i trening med United.

Nye Marcel Sabitzer er tilgjengelig, og kommer ifølge Erik ten Hag til å være involvert. Så gjenstår det å se om han starter eller kommer innpå fra benken.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen er 12.00!


David de Gea – Fikk hvile i ligacupen onsdag, men det soleklare førstevalget mellom stengene returnerer selvsagt til laget her.

keepd
HVILTE ONSDAG: Men David de Gea var likevel i godt humør etter kampen.

Aaron Wan-Bissaka – Diogo Dalot er omsider tilbake i trening, men selv om United er soleklare favoritter så tror vi at et innhopp lørdag – og en mulig start mot Leeds onsdag – er en mer naturlig utvikling for å få ham tilbake i kampform. Det betyr nok en kamp for Wan-Bissaka, som har vært meget god over tid nå.

Raphaël Varane – Spilte noe overraskende også onsdag, og det store spørsmålet videre er ikke om franskmannen fortjener å spille, men i hvilke kamper han skal starte og i hvilke kamper han skal hviles. Vi går for en ny start her.

Lisandro Martinez – Er suspendert til den første kampen i Europa League mot Barcelona om snaue to uker. Han kan hvile da, men må vel forventes i aksjon frem mot det.

Tyrell Malacia – Vi sjanser. Luke Shaw var lenge ute med sykdom, men var tilbake med en full 90 minutter onsdag. Da fikk Malacia hvile. Vår tanke er at Shaw dermed kan hvile i denne og så får vi se hvordan formen til de to utvikler seg videre for om de skal bytte på eller om én av gutta soleklart får flest kamper. Malacia har åtte kamper for United som venstreback etter VM. Shaw har fire.

malaci2
INNE IGJEN? Det har etter VM-pausen føltes som om kampen om venstreback-plassen har vært jevnere enn den var før det mesterskapet.

Casemiro – Spiller. Forklaring overflødig. Kan heller byttes ut underveis, slik det har vært i de siste to kampene.

Fred – Nå er vi veldig spente. Fred har tidligere i sesongen flere gode prestasjoner, men likevel blitt tatt ut av laget igjen – da Eriksen har vært konkurrenten. Hvordan blir dette med Sabitzer som konkurrent? Er signalet til Fred at han nå er inne eller er signalet til Fred fremover at Ten Hag faktisk vurderer Sabitzer foran? Østerrikeren har kun én økt med førstelaget før denne kampen, og det vil dermed overraske oss om han går rett inn på laget.

Antony – Tatt av med 30 minutter igjen å spille onsdag, og selv om Jadon Sancho nå er en utfordrer for laget igjen så tror vi at den utfordringen foreløpig blir fra benken.

Bruno Fernandes – Sancho gjorde det bra i en mer sentral offensiv rolle sist, men vi sliter litt med å se noe annet enn Bruno som 10er – selv om han er den som bortimot må i aksjon i hver eneste kamp hele tiden.

Marcus Rashford – Hvilt fra start sist, men så et innhopp med to målgivende. I storform og da selvsagt inne på laget i en viktig Premier League-kamp.

Wout Weghorst – Har fått Martial tilbake som konkurrent, men vår tanke er likevel at franskmannen blir utfordrer fra benken også i denne kampen.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen er 12.00!


Alternativene

Maguire / Lindelöf: Noe av det vanskeligste den siste tiden har vært å forutse Ten Hags bruk av stopperne, og det sier seg selv at det ikke blir Varane og Martinez hver eneste gang i et så tøft kampprogram. Spørsmålet er når endringene skjer.

Shaw / Dalot: Var det beste backparet, men nå var Shaw ute med sykdom frem til onsdagen og Dalot har akkurat returnert til treningsfeltet etter å ha vært ute med skade i én måned. Derfor tror vi de matches forsiktig.

Marcel Sabitzer: Kommer til å være involvert, skal være i fysisk bra nok slag til også å starte, men for én manager som er så opptatt av relasjoner så tenker vi at bare én treningsøkt med resten av førstelaget er for lite til å få en startplass – spesielt når det går så bra uten ham.

Manchester United Training Session

Sancho / Martial: Tilbake på banen fra benken onsdag, og kan sånn sett plutselig starte hvis Ten Hag ønsker å hvile noen fra start av. Vi tror imidlertid at matchingen av disse to blir forsiktig.

Crystal Palace

Ligger fortsatt på en anstendig 12. plass på tabellen, men står nå med bare én seier på siste ni kamper i alle turneringer – selv om det er blitt uavgjort mot United og Newcastle hjemme i de to siste kampene.

Det skal også sies at de kun i to av 11 bortekamper, mot Everton og City, har tapt med mer enn ett mål. Ellers er det blitt seirer, uavgjorte eller knepne tap på bortebane denne sesongen.

Mot United lørdag må de også klare seg uten viktige Wilfried Zaha, som er ute med en hamstringskade. I tillegg mangler James McArthur og Nathan Ferguson.

Danske Joachim Andersen, som har manglet i de to siste kampene, kan imidlertid returnere til laget på Old Trafford.

Palace hentet midtbanespillerne Naouirou Ahamada fra Stuttgart og Albert Sambi Lokonga på lån fra Arsenal før overgangsvinduet stengte. Begge kan debutere lørdag.

Mulig Palace-11er: Guaita – Clyne, Richards, Guehi, Mitchell – Eze, Doucoure, Schlupp – Olise, Edouard, Ayew

Powered by Labrador CMS