Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

Våre vurderinger om laget mot Liverpool

Vi tror Erik ten Hag gjør flere endringer på laget mot Liverpool.

Publisert Sist oppdatert

Optimismen står ikke i taket på Old Trafford om dagen.

Etter å ha tapt 1-2 for Brighton og hele 0-4 for Brentford, er det duket for storkamp mot Liverpool i tredje runde av 2022/23-sesongen i Premier League. Mannskapet til Jürgen Klopp knuste Ole Gunnar Solskjærs United 5-0 på Old Trafford forrige sesong, men Merseyside-laget har selv hatt sine utfordringer i sine to første uavgjortkamper mot Fulham og Crystal Palace.

Det gjør nok at frykten for stygge sifre er litt mindre enn den kunne vært hos United-fansen. I tillegg har signeringen av Casemiro og oppkjøpsplanene til Sir Jim Ratcliffe vært befriende distraksjoner i uka som har gått.

Det spiller imidlertid ingen rolle i de 90 minuttene som skal spilles mot Liverpool, da Casemiro ikke vil være klar i tide.

– Jeg er overbevist om at jeg kommer til å få det til her også. Det var derfor jeg kom hit, sa Erik ten Hag på sin pressekonferanse.

Nederlenderen har drillet et lag i hele sommer, men kastet både Christian Eriksen og Lisandro Martinez inn i elleveren da Premier League ble sparket i gang.

Blir det endringer mot Liverpool?

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League
TILBAKE TIL OLD TRAFFORD: Erik ten Hag fikk ingen god debut på Old Trafford. Mandag kveld tar han imot Jürgen Klopp.

Manchester United

Anthony Martial mistet de to første kampene med skade, men er spillerklar mot Liverpool. Victor Lindelöf er ute sammen med Brandon Willams og Facundo Pellistri.


David de Gea – Dårlig i kampen mot Brentford, men god i intervjusonen da han på eget initiativ stilte opp til intervju for å ta sin del av skylden. United på jakt etter ny andrekeeper, men enn så lenge skal nok De Gea gjøre ganske mange feil før 36-årige Tom Heaton får prøve seg.

Diogo Dalot – Kanskje kunne det gitt mening å kaste inn Aaron Wan-Bissaka for å demme opp defensivt. Høyrebacken har imidlertid ikke kommet inn i noen av de to første kampene, og dermed er det ingen grunn til å tro at ikke Dalot skal spille.

Raphaël Varane – Har blitt rapportert at Ten Hag har drillet Varane og Martinez på Carrington, og vi tror derfor at nederlenderen vraker kapteinen mot Liverpool. Det blir i så fall et slag i magen for Maguire, mens Varane får sin første start denne sesongen.

Lisandro Martinez – Nysigneringen har fått en tøff start på Premier League-karrieren, men får sannsynligvis fornyet tillit av Ten Hag. Hurtighet er en fordel når du møter Mohamed Salah. Samtidig så vi hvor ivrig argentineren kan være på avtrekkeren mot Danny Welbeck.

Luke Shaw – En av flere som er nødt til å stå fram om det skal bli poeng. Ikke umulig at Tyrell Malacia får sjansen.

McTominay – En siste dans i maskinrommet for «McFred»? Vi tror det. Ten Hag vraket skotten mot Brentford, men med Fred som eneste defensive midtbanespiller slapp United inn fire mot Brentford. Sånn sett vil det være ambisiøst og risikabelt å gjøre det samme mot Liverpool. Vi tror derfor Ten Hag går tilbake til Fred og McTominay som startet sammen mot Liverpool i Bangkok, og at Eriksen tar plass på benken etter å ha spilt de to første.

Fred – Byttet ut i pausen mot Brentford, men United trenger frekvens på midtbanen hvis de skal ha noen sjanse til å absorbere Liverpool-presset.

Jadon Sancho – Storspilte i sommer, men knapt vært synlig mot Brighton og Brentford. Bør kunne få rom å boltre seg i på høyrekanten, samtidig som han må være oppmerksom på løpene til Robertson.

Bruno Fernandes – Ikke vært den playmakeren han må være hvis han skal være en nøkkelspiller for Ten Hag. Ikke umulig at portugiseren vrakes til fordel for Eriksen, men enn så lenge inne i tipset vårt.

Marcus Rashford – Vi husker alle da Rashford scoret to mot Liverpool på Old Trafford, men det begynner å bli en stund siden 24-åringen var i toppform. Wayne Rooney ville vraket både Rashford og Ronaldo. Vi tror begge får fornyet tillit i mangel på alternativer.

Cristiano Ronaldo – Hadde neppe sett for seg 0-9 i målforskjell mot erkerivalen etter comebacket. Faktisk bare scoret i United-seier mot Liverpool én gang, i 2008. På tide å åpne målkontoen for 2022/23-sesongen, og portugiseren kan ikke velge seg et bedre tidspunkt enn i kveld.

Brentford FC v Manchester United - Premier League
SJOKKTAP: Cristiano Ronaldo og lagkameratene tapte 0-4 for Brentford.

Liverpool

Det er ikke hver dag det sendes sympati fra Merseyside i retning Manchester, men forrige lørdag tok Jürgen Klopp Uniteds parti da han hørte Gabby Agbonlahor slakte laget på talkSport etter 0-4-tapet for Brentford.

– Han tapte 0-6 mot oss i min første sesong, og jeg kan ikke akkurat huske ham som et «mentality monster». Det han sa om Manchester United – jeg var nær ved å ringe inn selv og fortelle ham at «du glemmer helt at du selv var spiller», sa Klopp på sin pressekonferanse.

Mandag møtes Klopp og Ten Hag for første gang i Premier League.

Tittelracet ble nærmest avlyst etter at Manchester City ledet 6-2 i poeng etter de to første rundene.

Først klarte Liverpool bare 1-1 mot nyopprykkede Fulham. Deretter skapte Crystal Palace problemer på Anfield i 2-2-kampen.

Men at City tapte to poeng mot Newcastle søndag, gir naturligvis de andre sjansen til å nærme seg, både mentalt og på tabellen.

Fulham FC v Liverpool FC - Premier League
NØKKELSPILLER: Mohamed Salah scoret hattrick på Old Trafford forrige sesong.

Klopp har imidlertid sine utfordringer før storkampen på Old Trafford. Nesten ti spillere er ute med skader: Diogo Jota, Alex Oxlade-Chamberlain, Thiago, Curtis Jones, Joel Matip, Ibrahima Konate og nysigneringen Calvin Ramsay er alle skadet. Dermed startet spillere som Nathaniel Phillips, James Milner og Harvey Elliott mot Crystal Palace.

I tillegg er Darwin Nunez utestengt som følge av utvisningen han pådro seg i samme kamp.

– Det er ikke kult med alle disse skadene. Forrige uke var fæl slik sett, da tre spillere ble skadet samme uke. Du begynner å lure på hva som foregår, men slik er situasjonen, sa Klopp på sin pressekonferanse, ifølge Liverpool.no.

Mulig lag: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Elliott, Fabinho, Keita, Salah, Firmino, Diaz.

Powered by Labrador CMS