– Jeg er overbevist om at jeg kommer til å få det til i United

Fredag ble den åpne delen av Erik ten Hags pressekonferanse sendt, og da handlet det om at Anthony Martial var tilbake i trening og at han ikke synes det var noe trøbbel med å motivere den gjengen med United-spillere han nå har.

Søndag kveld klokka 23.30 skandinavisk tid ble så den sperrede delen av pressekonferansen offentliggjort.

Da handlet det blant annet om fridagen som Ten Hag tok fra spillerne etter 4-0-tapet lørdag. I stedet for å ha en fridag med familiene sine måtte spillerne blant annet løpe 13,8 kilometer, som var nøyaktig det United løp mindre enn Brentford i forrige kamp.

– Jeg tok avgjørelsen om det underveis i kampen lørdag, da jeg så prestasjonen. Det var verken til Uniteds eller min standard. Vi måtte endre på det. Jeg måtte ta det opp med spillerne, fortelle at vi ikke kan akseptere dette.

– Det var ikke noe problem med det. Jeg håper riktignok at spillerne er sinte, men at de er sinte på seg selv, på hverandre, over at de ikke tok ansvar for hverandre.

– Når jeg sier at noe er uakseptabelt så betyr det jo at de heller ikke kunne levere for seg selv, for laget, for klubben og alle supporterne.

– Det minste du kan gjøre er å gå til kampen med samme holdninger som motstanderne, men vi må være bedre enn motstanderne med og uten ball.

– Vi er i en prosess her. Noen ganger er det et fall i prestasjon, og da må det sies fra om, du ser dem i øynene, at det er uakseptabelt. Sånt skjer i enhver prosess.

– Som manager kan man også jobbe med mentaliteten og holdningene til spillerne, men dette var første gang siden 27. juni jeg var misfornøyde med dem, sa United-manageren.

tenerik

Mange reagerte på pressekonferansen hans etter Brentford-kampen.

Andre reagerte på straffetreningen, og etterpå kom det rapporter om at enkelte spillere ikke var imponert.

Ten Hag er imidlertid ikke bekymret for at spillerne vender seg mot ham.

– Nei. Kravene mine er noe alle managere stiller. De er normale.

– Det viktige fremover er at vi jobber hardt og holder oss til planen. Da kommer også resultatene.

Ten Hag har nemlig ikke mistet troen, selv ikke da enkelte journalister snakket om at United, med slutten av forrige sesong og starten av denne, viser nedrykksform.

– Vi hadde en god preseason. Så ble spissen vår, Martial, skadet. Ronaldo var ikke fysisk klar. Vi hadde ikke fått på plass den nye 6eren vår og til første kamp måtte vi spille med to midtstoppere som ikke hadde spilt sammen før. Så hadde ikke keeperen vår sin beste kamp.

– Da har jeg egentlig nevnt sentrallinja, så årsakene til resultatene er klare, men vi vil fikse dette, resultatene vil bli bedre, som i preseason.

– Hvordan har du det selv nå?

– Det har ingenting å si. Jeg er her for å hjelpe klubben, å bygge klubben på ny. Jeg visste at det var en utfordring, men det var en utfordring jeg ønsket.

– På alle steder jeg har vært har starten også vært vanskelig, men så har jeg fått til det vi ønsket å få til. Jeg er overbevist om at jeg kommer til å få det til her også. Det var derfor jeg kom hit. Jeg hadde selv analysert meg frem til at dette kunne skje, men vi så også potensialet til denne gruppa i preseason. Nå handler det om å jobbe sammen for å vise det også på banen, sier Ten Hag.