Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League

Våre vurderinger om laget mot Liverpool

Publisert Sist oppdatert

Manchester United mot Liverpool – stort større blir det ikke i England.

Ole Gunnar Solskjær fikk United-jobben etter at José Mourinho tapte på Anfield. Denne gangen er det nordmannens fremtid det snakkes om på pubene i Manchester.

Kanskje var Atalanta-comebacket akkurat det fansen og laget trengte. Optimismen er i Manchester er i alle fall større enn den har vært på en stund.

Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League
DRAMATISK SNUOPERASJON: Manchester United lå under 0-2 mot Atalanta, men vant 3-2 etter tre scoringer i andreomgang.

Solskjær har klart seg godt mot Klopp, men gikk på en skikkelig smell for et halvt år siden.

De siste 30 årene har Manchester United sluppet inn fire mål eller flere mot Liverpool to ganger. I 2009 og i 2021.

Det voldsomme 2-4-tapet i mai markerte slutten på det united.no døpte en helvetesuke, med tap for både Leicester og Liverpool. Bruno Fernandes ga United en tidlig ledelse på Old Trafford, men én time senere hadde erkerivalen snudd til 1-3.

Interessant nok var det de samme utfordringene som ble trekt fram etter kampen som de vi snakker om i dag.

I de engelske avisene ble det etterlyst en dødballtrener med overskriften «Bare å sende CV til Sir Matt Busby Way!», mens Øyvind Eide konkluderte med at Uniteds presspill fortsatt ikke var på Liverpools nivå. I studio erklærte Roy Keane at han Solskjær virket sjokkert over nivået, og at nordmannen ville trenge minst tre storfisker i sommervinduet.

Det fikk Solskjær, men etter alt å dømme er det bare én av dem som starter søndagens storoppgjør mot Liverpool.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United v Liverpool - Premier League
2-4: Ole Gunnar Solskjær gikk på et tøft hjemmetap for Liverpool i mai.

Manchester United

Med tre usikre kort er det nok mange som vil holde pusten når de tar fram mobilen for å lese søndagens lagoppstillinger.

Både Fred, Bruno Fernandes og Marcus Rashford pådro seg smeller mot Atalanta og regnes som usikre. Det eneste Solskjær ville si på fredagens pressekonferanse var at alle skulle få den tiden de trengte på å bli klare.

Raphaël Varane er tilbake i lett trening, men er ikke klar til denne. Anthony Martial har vært ute siden landslagspausen, men trener for fullt igjen.


David de Gea – Lenge siden spanjolen har vært så selvskreven. Snitter på 7.45 på spillerbørsen så langt, noe som gjør ham til en tidlig sesongens spiller-favoritt. Holdt nullen mot Liverpool i 6 av 18 ligakamper. Mange skeptiske til om dette blir den sjuende, men det handler om andre ting enn De Gea.

Aaron Wan-Bissaka – Det er i disse kampene høyrebacken skal gi Solskjær valuta for pengene. Normalt komfortabel som «underdog» mot ambisiøse driblefanter. Slipper Salah, men får mer enn nok å jobbe med mot Mané og Robertson. Målgivende i forrige kamp mot Liverpool.

Victor Lindelöf – Nærmest katastrofal i 2-4-tapet i mai sammen med Bailly. Bør bli mindre kaotisk med Maguire som makker, selv om kapteinen har vært på gyngende grunn denne sesongen. Uansett ingen enkel øvelse å kontrollere to vinger som drar seg inn i banen med en smart og bevegelig nier i boksen.

Harry Maguire – Fikk sin personlige revansje med utligningen mot Atalanta. Nødt til å stå fram mot Liverpool for at United skal lykkes.

Luke Shaw – Hatt Salah i lomma tidligere, men trøblet med personlige feil i det nevnte oppgjøret på Old Trafford. Blitt en avgjørende brikke for United, både defensivt og offensivt.

Fred – Usikker. Vi tror imidlertid brasilianeren og trenerteamet strekker seg langt for at han skal bli klar. Paul Scholes advarte Fred og McTominay om at det blir stygt hvis de ikke samarbeider mot Liverpool, men «McFred» er uansett Solskjærs tryggeste midtbanekonstellasjon.

Scott McTominay – Skotten elsker disse slagene. Det blir garantert noen saftige dueller med Henderson.

Mason Greenwood – Den tredje akademispilleren i tipset vårt. Vært en av lagets beste spillere denne sesongen, og er et kontringsvåpen United trenger mot Liverpool.

Bruno Fernandes – Usikker. Kåret til banens beste mot Atalanta med to målgivende, men ble likevel kritisert for en svak førsteomgang. Får han like mye rom mot Liverpool? Scoret i to av tre kamper mot erkerivalen. Observert på hotellet sammen med resten av troppen.

Marcus Rashford – Usikker. Tilbake med et smell med scoringer mot Atalanta og Leicester. Måtte ut med lårhøne på onsdag, men vi tror ikke det er mer alvorlig enn at han kan spille igjen fire dager senere. Vist at han bringer en ny dimensjon med sin gjennombruddshissighet. Kan få gode arbeidsbetingelser mot Alexander-Arnold, som han har plaget vettet av tidligere. Scoret fem mål mot Liverpool på Old Trafford. Også observert på hotellet.

Cristiano Ronaldo – Forrige gang 36-åringen ble matchvinner i Champions League ble han satt på benken i den påfølgende ligakampen mot Everton. Det tror vi ikke skjer denne gangen. Har som landsmann Fernandes svart kritikerne, men den beste måten å respondere på vil naturligvis være med scoring i storkampen. Van Dijk er ikke den samme stopperen han var før skaden, og Ronaldo trenger ikke mange sjanser. Møtte Liverpool ni ganger mellom 2003 og 2009, men scoret «bare» to mål.

Manchester United v Liverpool - Premier League
2008: Cristiano Ronaldo scoret i sine to siste kamper mot Liverpool som United-spiller.

Hvis Fred er ute: Nemanja Matic eller Pogba. Fordeler og ulemper med begge. Matic er langt tryggere defensivt, men vil trøble med tempoet Liverpool angriper med. Pogba er Pogba, men er en risiko på midtbanen med sin ambisiøse spillestil.

Hvis Fernandes er ute: Jesse Lingard eller Pogba. Fernandes-rollen er så godt som aldri ledig. Mot West Ham i ligacupen var Juan Mata tier. Donny van de Beek er også et alternativ.

Hvis Rashford er ute: Jadon Sancho eller Pogba. Franskmannen har vært best i kantrollen til venstre, der han spilte forrige gang mot Liverpool. Da var Rashford ute til høyre, noe som ikke fungerte. Pila peker oppover for Sancho, som også vil være aktuell hvis Rashford er ute selvfølgelig.

Liverpool

Klopp gjorde bare ett kjøp i sommer, noe han forklarte med at han rett og slett ikke hadde behov for å forsterke stallen.

Den tilliten har i grunn Liverpool-spillerne gjort seg fortjent til. Laget er ubeseiret så langt denne sesongen, og tok en sterk 3-2-seier borte mot Atlético Madrid på tirsdag.

Atletico Madrid v Liverpool FC: Group B - UEFA Champions League
FORMSTERKE: Liverpool slo Atlético Madrid 3-2 i Champions League på tirsdag.

Best har Salah vært. Solskjær kunne ikke annet enn å innrømme at han har latt seg imponere av egypteren, men poengterte samtidig at han alltid vil holde en knapp på Ronaldo som verdens beste spiller.

Det spørs det om Klopp er enig i, men selv om de to managerne har hatt sine diskusjoner om straffer tidligere, har det ikke vært noen runder med «mind games» denne gangen.

Thiago Alcantara og Harvey Elliott er ute med skader, mens Curtis Jones er tilbake etter å ha stått over de to siste.

Arve Vassbotten i Liverpools supporterklubb tror det er én åpen plass i laget. Den siste indreløperrollen ved siden av Fabinho og Jordan Henderson.

– Det står mellom James Milner, Naby Keïta, Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain. Jones er akkurat tilbake i trening etter en liten skade, men jeg tror han starter denne. En aldrende Milner har startet to kamper på rad, og Keïta har vært variabel, sier Vassbotten til united.no.

Mulig lag: Alisson, Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Fabinho, Jordan Henderson, Curtis Jones, Sadio Mané, Robert Firmino, Mohamed Salah.

Powered by Labrador CMS