eriksen

Våre vurderinger om laget mot Everton

Publisert Sist oppdatert

Manchester United tok en uhyre viktig seier mot Brentford takket være Marcus Rashfords scoring. Skulle det bli en ny trepoenger mot Everton begynner det å se lovende ut med tanke på en Champions League-plass.

Det er imidlertid hele ti kamper igjen av Premier League-sesongen. I tillegg til det hektiske ligaprogrammet, venter en semifinale i FA-cupen mot formsterke Brighton og spanske Sevilla i kvartfinalen av Europa League.

Manchester United Training Session
TILBAKE I TROPPEN: Anthony Martial har fått store deler av sesongen ødelagt på grunn av skader, men nå er franskmannen tilbake til den hektiske innspurten.

Mens United kjemper om en Champions League-plass neste sesong, slåss Everton for livet for å overleve i Premier League. Kun målforskjellen skiller Everton og Bournemouth som er under streken, og Evertons største problem denne sesongen har vært å score mål.

Sean Dyches menn har kun scoret 23 ligamål, som er færrest i Premier League, og et antall som kun matches av tabelljumo Southampton og ustabile Wolverhampton.

Med tre poeng mot Everton vil Erik ten Hags menn legge et betydelig press på både Newcastle, som møter Brentford borte, såvel som Tottenham og Brighton som møtes i London.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Casemiro er fremdeles suspendert, men dette er den siste kampen den brasilianske midtbanespilleren må stå over etter det røde kortet mot Southampton.

Christian Eriksen er nær en retur til førstelaget og dansken er i troppen til lørdagens kamp. Anthony Martial har allerede fått to innhopp i ligaen i april, mens Luke Shaw er ute etter at han måtte gi seg før pause mot Brentford.

Alejandro Garnacho er fremdeles ute av spill, mens Donny van de Beek ikke blir å se mer denne sesongen.

Reservekeeper Tom Heaton er også ute med skade, men ventes tilbake litt senere i april.


David de Gea – Det åpenbare valget i mål. Spørsmålet er ikke om David de Gea spiller hver eneste kamp resten av sesongen så lenge han er skadefri, men hva som skjer i sommer med tanke på kontrakten hans.

Aaron Wan-Bissaka – I utgangspunktet rent lotteri å gjette hvem som blir foretrukket på høyrebacken og det kan like gjerne bli Diogo Dalot. Everton har satset på kjappe kanter og overganger under Sean Dyche og da tror vi farten til Wan-Bissaka gjør ham til et naturlig valg her.

Raphaël Varane – Her er vi faktisk litt usikker. Tøffe kamper venter både i Europa League og FA-cupen og Varane er trolig tiltenkt en plass på laget i begge de turneringene. Vil han da starte også denne kampen? Vi tviler oss frem til et ja fordi Erik ten Hag har for vane å stille med sitt sterkeste lag i viktige kamper og denne kampen er særdeles viktig.

savar
SOLID: Raphaël Varane og Marcel Sabitzer har funnet tonen. Vi tror begge starter mot Everton.

Lisandro Martínez – Forsvarets beste og mest pålitelige spiller denne sesongen. Trengs i det som kan bli en fysisk tøff kamp mot Everton.

Tyrell Malacia – Luke Shaw måtte gi seg mot Brentford etter bare 37 minutter. Forhåpentligvis er han raskt tilbake, men rekker ikke denne kampen. Det åpner for den unge nederlenderen fra start.

Scott McTominay – Leverte en god kamp mot Brentford og får fornyet tillit mot Everton. Men når Casemiro og Eriksen er klar igjen vil det spøke for plassen hans.

Marcel Sabitzer – Spilte i en mer offensiv rolle mot Brentford og fungerte tidvis som både en 10-er og 9-er. Samspillet med Marcus Rashford fungerte overraskende bra og var åpenbart noe United hadde innarbeidet på Carrington i dagene før kampen. Får fornyet tillit her. Christian Eriksen nærmer seg et comeback med stormskritt, men vil nok fases inn på laget med innhopp heller enn å starte en så viktig kamp.

Antony – Vi tror det er for tidlig å kjøre Martial fra start. Dermed fortsetter Rashford som spiss, Sancho tar plassen på venstrekanten og Antony fortsetter på høyre.

Bruno Fernandes – Evighetsmaskinen er klar til ny dyst. Verdt sin vekt i gull for dette United-laget i den travle innspurten.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
HÆRFØRER: United kriger på tre fronter og Bruno Fernandes spiller praktisk talt samtlige kamper og leder United i kamp.

Jadon Sancho – Har startet hjemme i det siste og vi tror han gjør det igjen. Også denne gangen på venstrekanten.

Marcus Rashford – Ustoppelig siden VM og Uniteds viktigste spiller om dagen. Vi tror det blir en ny kamp som spydspiss ettersom Martial neppe regnes som klar fra start.

Everton

Sean Dyche vet hvilken krevende oppgave han har for å beholde plassen i Premier League.

Mot United må Dyche klare seg uten Abdoulaye Doucoure som ble utvist etter å ha klort Harry Kane i ansiktet i forrige ligakamp. 

Ruben Vinagre er aktuell igjen etter akillestrøbbel, mens Dominic Calvert-Lewin fremdeles er uaktuell med lyskeskade.

dyche2
FIGHTER: Sean Dyche var kjent for å holde Burnley i Premier League i flere år. Nå skal han prøve å redde stumpene for Everton og sørge for at klubben unngår sitt første nedrykk i Premier League.

Everton har kun vunnet én av de siste 29 kampene på Old Trafford (2013), og tapt 20 av disse 29 kampene. Everton har imidlertid klart å få med seg ett poeng i hver av de tre siste kampene på Old Trafford.

Her er en smått utrolig statistikk:

Sean Dyche vil bli den syvende Everton-manageren som leder laget i de siste syv kampene mot United på Old Trafford. Tar du de andre seks?

De er Ronald Koeman, Marco Silva, Duncan Ferguson, Carlo Ancelotti, Rafa Benitez og Frank Lampard.

Dyche liker ikke å bytte mye på laget fra kamp til kamp. Vi tror Tom Davies kommer inn for suspenderte Abdoulaye Doucoure. Resten av laget tror vi blir det samme som berget 1-1 mot Tottenham sist

Pickford, Coleman, Keane, Tarkowski, Godfrey, Iwobi, Davies, Gana, Onana, McNeil, Gray

Powered by Labrador CMS