Våre vurderinger om laget mot Brighton

Vi drøfter hva Ole Gunnar Solskjær tenker om den vanskelige tierrollen og forklarer hvorfor vi tror Mason Greenwood må vente enda litt lenger på sesongens første Premier League-start.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alltid like lett å lese Ole Gunnar Solskjær. Mot Partizan stilte nordmannen et sterkt lag for å sikre avansement i Europa League, og dermed ble det bare treff på seks av elleve – ny bunnotering for united.no.

Før søndagens ligakamp skal forutsetningene for å spå laguttaket være enklere, da Brighton står igjen som siste hinder før årets siste landslagspause.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Skadelisten er fortsatt lang. Victor Lindelöf og Scott McTominay må begge regnes som usikre før avspark mot Brighton.

Luke Shaw, Nemanja Matic, Axel Tuanzebe, Diogo Dalot og Angel Gomes ble ikke klare til oppgjøret mot Partizan, og det er ingenting som tyder på at de rekker søndagens kamp heller.

Paul Pogba, Timothy Fosu-Mensah og Eric Bailly er definitivt ute.

Vi tror Solskjær holder på sin 4-2-3-1-formasjon mot Brighton.


David de Gea – Faktisk har Sergio Romero like mange «clean sheets» som De Gea, men plassen til den spanske sisteskansen er neppe truet. Vikarierer sannsynligvis som kaptein ettersom Ashley Young er suspendert.

Aaron Wan-Bissaka – Startet samtlige seks kamper etter at han kom tilbake fra skade i oktober. Får hvile i landslagspausen.

Victor Lindelöf – Svensken sliter med en smell han pådro seg mot Chelsea, men ifølge Daily Mail er det gode muligheter for at 25-åringen blir klar. Hvis ikke stepper formsterke Marcos Rojo inn.

Harry Maguire – Ikke vært den klippen han var i sesonginnledningen, men forsvarssjefen er selvfølgelig en banker på laget. Mot Brighton blir nøkkelen å stoppe kreative Pascal Groß og Leandro Trossard, all den tid den talentfulle belgieren er tilbake på laget.

Brandon Williams – Spilte ikke mot Partizan, noe vi tolker som at 19-åringen blir Youngs erstatter mot Brighton. Gjort sine saker meget godt i sine seks første kamper for klubben.

Scott McTominay – Hele Old Trafford holdt pusten da skotten gikk ned for telling mot Partizan. Vi tror de kan puste lettet ut igjen på søndag, og at spilleren som troner øverst på «Formtoppen» blir klar. 22-åringen ga ifølge Solskjær beskjed om at han var OK, og uten en åpenbar erstatter vil nok United gjøre det de kan for å få den viktige midtbanespilleren på banen mot Brighton. Så må ingen bli sjokkert dersom han deretter melder forfall til den skotske landslagsledelsen. Dersom McTominay er ute er Andreas Pereira et alternativ på midten.

Fred – Inne i sin beste periode som United-spiller. Startet fire Premier League-kamper på rad, og med skader på Pogba og Matic er det flere muligheter før jul. Står med to målgivende pasninger, men ingen av dem i ligaen.

Daniel James – 21-åringen ville nok gjerne vært med på moroa mot Partizan, men fikk sårt tiltrengt hvile. Under Graham Potter har Brighton blitt et angrepsvillig lag, og nok en gang kan James være et avgjørende kontringsvåpen.

Andreas Pereira – Det mest usikre kortet av de elleve på laget etter at 23-åringen fikk gjennomgå etter tapet for Bournemouth. Kanskje er Solskjær fristet til å gi Mata fornyet tillit etter en god forestilling mot Partizan, men vi heller mot at nordmannen foretrekker energien til Pereira, som i så fall har startet ti av elleve ligakamper denne sesongen.

Marcus Rashford – Det er mye som tyder på at Rashford er i ferd med å finne formen. Nå må bare flere av sjansene omsettes til scoringer. Mot Partizan var kombinasjonene med Martial tilbake på «magisk» nivå, og 22-åringen er kampens oddsfavoritt som målscorer. Står med åtte scoringer denne sesongen og nærmer seg spillere som Dimitar Berbatov og Robin van Persie på klubbens toppscorerliste.

Anthony Martial – Var fadesen mot Bournemouth bare et blaff? På torsdag var i alle fall franskmannen i fyr og flamme igjen, akkurat som mot Norwich. Det er ingen tvil om at Martial er Solskjærs nier, og her bør det være gode muligheter for flere scoringer.

BLIR HAN KLAR? Scott McTominay har vært en viktig brikke for Ole Gunnar Solskjær denne sesongen og startet samtlige kamper i Premier League.

Alternativene:

Juan Mata – Den sympatiske spanjolen har vært milevis unna en fast plass i denne spalten, men var såpass viktig mot Partizan at han gir Solskjær et dilemma. Spørsmålet er om United får de samme betingelsene mot et offensivt Brighton-lag som de hadde mot Partizan. Er det kanskje tryggest for Solskjær å gå for løpssterke Pereira fra start og ha kreative Mata i bakhånd dersom United trenger mål i andre omgang?

Mason Greenwood – I BT Sports’ studio konkluderte Paul Scholes og Owen Hargreaves med at 18-åringen fortjener fast plass på laget, men på bakgrunn av Solskjærs uttalelser etter 3-0-seieren mot Partizan tror vi Greenwood og ekspertene må smøre seg med tålmodighet. Nå er konkurransen på kantene og på topp knalltøff, og det kommer flere sjanser for den talentfulle spissen i ligacupen og i Europa League den neste måneden.


Brighton

Etter at klubbledelsen takket Chris Hughton for fem års tjeneste i sommer, har Brighton blitt fullstendig forvandlet – passende nok av en manager med Potter som etternavn.

BRIGHTON-MANAGER: Graham Potter har hatt stor suksess med Brighton i sin første sesong.

Graham Potter markerte seg som en annerledes trener i Östersund og har levert fortryllende fotball fra dag én til Brighton-fansens store begeistring.

Nevnte Groß, Trossard og Neal Maupay har gitt Potter en «flying start», mens 19-årige Aaron Connolly har blitt sammenlignet med Wayne Rooney i spillestil.

Brighton ligger to poeng foran United på tabellen, men laget har en forbannelse å bryte på Old Trafford. Forrige gang de tryllet fram et poeng på Drømmenes Teater var i 1983.

Men nå går det kanskje troll i ord?

På søndag må Potter klare seg uten midtstopper Adam Webster som pådro seg en ankelskade forrige helg. Han erstattes sannsynligvis av Shane Duffy. Bernardo og  Jose Izquierdo er også ute med skader.

Mulig lag: Mat Ryan, Martin Montoya, Shane Duffy, Lewis Dunk, Daniel Burn, Pascal Groß, Davy Pröpper, Dale Stephens, Steven Alzate, Neal Maupay, Aaron Connolly.

Powered by Labrador CMS