– Mason må bli vant til å spille mot menn

MANCHESTER: – Mason er en utrolig avslutter. Det har ingenting å si om han spiller i parken med kompisene eller foran et fullsatt Old Trafford. Han er akkurat like kald og rolig, sier Ole Gunnar Solskjær.

Mason Greenwood sendte United i føringen mot Partizan med en iskald avslutning på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær roser den 18 år gamle spissen og sier det bare er én ting som mangler i spillet hans.

Tøffhet.

NOK EN SCORING: Mason Greenwood sendte United i føringen mot Partizan. Her gratuleres 18-åringen av Aaron Wan-Bissaka og Marcus Rashford.

– Mason er en naturlig begavet avslutter som kan bruke begge føttene. Det er vanskelig å si hva som er hans beste fot. Han er veldig rolig og behersket til å være 18 år, sa en smilende Solskjær på pressekonferansen etter seieren mot Partizan.

– Vi ser det på trening, men han viser det også her på Old Trafford foran 62 000 tilskuere. Mason lar seg ikke affisere av begivenheten. Han beholder roen enten han spiller i parken med vennene sine eller på Old Trafford.

Torsdag kveld ble han den yngste United-spilleren med scoring og målgivende pasning i en europeisk cupkamp. Rekorden tilhørte Wayne Rooney, som gjorde det samme da han scoret hattrick mot Fenerbahce som 18-åring i 2004.

LES OGSÅ:

– Må finne en balansegang

Greenwood har fått flere innhopp i Premier League denne sesongen, men har benyttet de mulighetene han har fått fra start i ligacupen og Europa League godt.

Fortsetter han den gode trenden er det neppe lenge til han starter ligakamper også, men Solskjær minner om at Greenwood bare er 18 år.   

NY KONTRAKT: Mason Greenwood ble nylig belønnet med en ny langtidskontrakt. Ole Gunnar Solskjær er sikker på at spisstalentet vil få en stor karriere i United

– Mason kommer til å ha en strålende karriere. Noen ganger er det rett å bruke ham, andre ganger ikke. Han vet hvorfor han ikke spiller hele tiden.

– For oss gjelder det å finne den rette balansen for ham. Det viktigste nå er at han blir vant til å spille mot menn. Han kom opp fra U18-laget forrige sesong, påpeker Solskjær.

Vil vente på Greenwood

Ole Gunnar Solskjær har vist at han ikke er redd for å slippe til unge spillere og er forberedt på å gi dem tid til tross for at resultatene har variert i høst.

– Det er i Uniteds DNA og min filosofi er å gi unge spillere muligheter. Om det tar et par år før Mason er på sitt beste vil det være verdt ventetiden for oss. Som manager for Manchester United tar jeg de avgjørelsene som tjener klubben best, understreker Solskjær.

FREMST I KØEN: Mason Greenwood, Tahith Chong og Angel Gomes blir alle omtalt som store talenter. Det er imidlertid liten tvil om at Greenwood er den som er nærmest en plass i førsteelleveren til United av de tre.

Samtidig påpeker nordmannen at Greenwood fremdeles har en del å lære. 

– Om han hadde vist på trening at han jevnt over var den beste, så ville han også spilt enda mer. Men han er ung, og ting går i bølgedaler for ham.

– Mason scoret vinnermålet mot Doncaster for U21-laget (i EFL Trophy), og vi vurderte det som viktigere for ham å spille den kampen fremfor å sitte på benken for førstelaget, sier Solskjær.

Forventer tøff kamp mot Brighton

Til søndagens kamp mot Brighton må Solskjær klare seg uten Ashley Young som må sone karantene. Det betyr at unge Brandon Williams kan få muligheten fra start på venstrebacken.

– Brandon er et alternativ ja, men jeg kommer ikke til å gi laget her, humret Solskjær på pressekonferansen.

Før torsdagens seier mot Partizan, var hjemmekampen mot Brighton forrige sesong sist United scoret to mål før pause på Old Trafford.

Det var så langt tilbake i tid som januar.

De fleste holder United som favoritter etter fire seirer på fem kamper, men Solskjær advarer mot formsterke Brighton. 

TRE POENG: Ole Gunnar Solskjær og Anthony Martial smiler etter tre poeng mot Brighton sist lagene møttes på Old Trafford i januar, mens Mike Phelan ser påfallende tankefull ut.

– Vi møtte Brighton ganske tidlig etter at jeg kom inn sist sesong. Det var en tøff kamp, og i de siste kampene har de vært veldig gode. Brighton har kontrollert de fleste kampene, men vi kan ikke la dem være komfortable her på Old Trafford, sier Solskjær.

Nordmannen håper i det lengste at både Scott McTominay og Victor Lindelöf er klare til søndagens batalje. Lindelöf sliter med en smell i foten han fikk mot Chelsea, mens McTominay måtte gi seg tidlig mot Partizan med en vond ankel

BLI MED NÅR VI STEMMER FRAM TIDENES UNITED-LAG PÅ FACEBOOK!