avis

United-journalister om Rangnick-kaoset: – Ukjent assistent fjernstyrte laget fra Russland, taktisk vingling og voldsom intern splid

Publisert Sist oppdatert

Nærmere halvåret etter at Ralf Rangnick fikk oppdraget med å lede Manchester United ut 2021/22-sesongen, etter Ole Gunnar Solskjærs avskjed, legger klubben bak seg sin verste sesong på godt over 30 år.

Og ikke bare det – Rangnick drar videre til Østerrike, der han nå blir landslagstrener, etter den verste perioden noen United-manager har levert gjennom hele Premier League-æraen.

Tyskeren arvet riktignok en spillerstall i tilnærmet fullstendig oppløsning, men under Rangnick har det om mulig raknet enda mer.

Resultatene har vært svake, spillet likedan, og den interne uroen har vært altoppslukende.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
HAR MISLYKTES: Ralf Rangnick førte United fra syvendeplass til sjetteplass i Premier League. Særlig mye mer enn det lyktes ikke tyskeren med.

Som de har for vane å gjøre når en managerepoke tar slutt, har flere engelske medier skrevet sine oppsummeringer av sesonger, med flere anekdoter og historier som ikke har kommet frem tidligere i sesongen.

Mye av det som står skrevet er relativt oppsiktsvekkende, samtidig som man som United-supporter knapt lenger lar seg overraske over hvordan ting utarter innenfor korridorene på Old Trafford.

Ronaldo sto i veien for Conte-signering

Historien om Rangnicks marerittaktige United-opphold begynner naturligvis rundt sparkingen av Solskjær.

Detaljene rundt hvordan nordmannens prosjekt kollapset, kan du lese mer om her.

Da kristiansunderen til slutt måtte ta sin hatt og gå, hadde United-direktør John Murtough angivelig allerede hatt kontakt med Rangnick i to uker. Tyskeren hadde som kjent en administrativ rolle i russiske Lokomotiv Moskva på denne tiden.

Antonio Conte var et navn man hadde diskutert internt i United, men italieneren hadde allerede blitt hentet til Tottenham da Solskjær til slutt fikk fyken.

Norwich City v Tottenham Hotspur - Premier League
SKAL SPILLE CHAMPIONS LEAGUE: Antonio Conte har ledet Spurs til fotball-Europas gjeveste klubbturnering.

United-styret slo nemlig fra seg tanken på å hente den tidligere Premier League-mesteren tidlig, noe som ifølge ESPN skal ha blitt begrunnet med at italieneren krever for mye av spillerne sine til å være kompatibel med dagens United-stall.

Manchester Evening News skriver at United-hierarkiet forhørte seg om Conte med Cristiano Ronaldo. Portugiseren satte angivelig en effektiv stopper for noe som helst forsøk på å hente mannen som søndag ledet Tottenham til fjerdeplass i Premier League og billett til Champions League.

Ønsket seg seks trenere – fikk tre

I stedet var det til slutt altså Rangnick som trakk det lengste strået i kampen om managerstolen på Old Trafford. Ifølge United-kjenner Andy Mitten, var det tidligere Lyon-trener Rudi Garcia som ga tyskeren hardest konkurranse.

Rangnick kom imidlertid ikke til dekket bord i United.

63-åringen ønsket angivelig å beholde trenerne Michael Carrick, Kieran McKenna og Martyn Pert, men samtlige forlot klubben. Kilder innad i United melder at trioen kunne ha latt seg overbevise til å bli, dersom klubben bare hadde vært tidligere ute etter Solskjærs avskjed.

Manchester United v Arsenal - Premier League
GA SEG ETTER 3-2 OVER ARSENAL: Michael Carrick ledet United i tre kamper. To endte med seier og én med uavgjort. Så sa han takk for seg.

I stedet måtte Rangnick på trenerjakt. Han ønsket seg seks nye tilskudd til teamet sitt, men fikk bare tre av dem.

Tyskeren skal ha hatt en tidligere Premier League-spiller i tankene, men vedkommende fikk nei på grunn av nye regler etter Brexit. Av samme årsak fikk Rangnick nei da han ville hente en annen, høyt ansett europeisk trener.

Så skal en ganske så merittert trener, med flere trofeer på CV-en ha blitt spurt, men det lot seg ikke gjøre å hente en trener av slik status, da det bare var snakk om et midlertidig oppdrag.

Rangnick måtte i stedet ta til takke med assistentene Chris Armas og Ewan Sharp, samt idrettspsykolog Sascha Lense.

Minnesota United FC v New York Red Bulls
SLO IKKE GJENNOM HOS UNITED-STJERNENE: Chris Armas virker ikke å ha vært noen særlig stor suksess som United-assistent.

Medierapporter tydet tidlig på at Armas ikke var en mann med mye tillit på Old Trafford. Allerede i februar kom det frem at United-spillerne hadde begynt å kalle ham «Ted Lasso». Dette med henvisning til NBC-komedien der en trener fra amerikansk fotball skal ta over et engelsk fotballag, uten noen kunnskaper om sporten fra før av.

ANSETTELSEN SKAPTE FORBLØFFELSE: – Underlig

En kilde på Carrington fortalte til Manchester Evening News at Armas var på dypt vann i United.

Amerikaneren skal ha snakket med Sir Alex Ferguson i skottens losje på Old Trafford etter 1-1-kampen mot Young Boys i Champions Leagues, Rangnicks andre som United-sjef.

Der fortalte han angivelig den skotske managerlegenden om sin fortid som spiller i Chicago Fire og trener i New York Red Bulls og Toronto FC.

– Du kommer til å trenge mer enn det dersom du skal lykkes her, gutt, skal Ferguson ha svart – med glimt i øyet – ifølge The Athletic.

Sharp skal på sin side ikke ha imponert spillere som Ronaldo med kommentarer om at treneren «vil huske denne dagen for resten av sitt liv» etter 1-0-seieren over West Ham i januar – et resultat som førte United opp på fjerdeplass i Premier League, 19 poeng bak ligaleder Manchester City.

Idrettspsykolog Lense skal heller ikke ha blitt noen spesielt stor suksess på Carrington.

Da Rangnick presenterte Lense for United-spillerne dagen etter 1-0-seieren over Crystal Palace, spurte managervikaren Lense om han hadde lyst til å introdusere seg selv og si noen ord.

Det hadde han ikke.

Manchester United v BSC Young Boys: Group F - UEFA Champions League
FIKK FÅ PÅ BESØK: Ralf Rangnick mente det var åpenbart at United trengte en idrettspsykolog, men det later det ikke til at spillerne selv var enige i.

Budskapet skal ha vært at Lenses dør sto åpen for de som trengte ham, uten at United-stjernene rant ned kontoret hans av den grunn. En del av årsaken skal være at spillerne ikke ville betro seg til en terapeut som uansett ville være borte om noen måneder.

Ukjent assistent fjernstyrte United fra Russland

Et annet hittil ukjent og uoffisielt tilskudd til Uniteds trenerteam er tidligere Rangnick-medarbeider Lars Kornetka. 44-åringen jobbet sammen med Rangnick i både Hoffenheim, Schalke og RB Leipzig, men bestemte seg for å bli i Lokomotiv Moskva da sjefen tok på seg jobben i Manchester.

Det skal imidlertid ikke ha hindret Kornetka i å ha innflytelse på Old Trafford – tvert imot.

Allerede i den nevnte Palace-kampen – Rangnicks første i United – skal Kornetka ha stått for analyse underveis i kampen, via telefon fra Russland.

Uniteds sjefsanalytiker, Paul Brand, som hadde tilgang til flere kameravinkler og mer data, skal ha blitt skjøvet til side til fordel for Kornetka.

LK
UKJENT OG UBETALT ASSISTENT: Lars Kornetka har vært en viktig mann i United denne sesongen, selv om de færreste har fått det med seg. Her fra tiden i Bayer Leverkusen.

Senere skal også Kornetka ha vært involvert i videoanalyse av Uniteds kamper, noe som flere ganger skal ha ført til forsinkelser. Brand fikk sjelden slippe til før Kornetka hadde sagt sitt, og treningene ble flere ganger flyttet fra morgen til kveld fordi Kornetka ikke hadde gjort seg ferdig med analysen.

Tyskeren skal også ha hatt ansvar for å sette sammen treningsopplegg for United. Ved én anledning måtte trenerapparatet angivelig legge om planene, fordi opplegget var satt opp for 20 spillere, langt færre enn antallet som faktisk var på trening.

Kornetka skal etter hvert ha fått tilgang til live-data, men The Athletics kilder mener dette førte til forsinkelser i Rangnicks kampledelse. 63-åringen ville angivelig helst høre tankene til sin yngre makker før han foretok både taktiske endringer og bytter.

Ifølge The Athletic har United aldri betalt Kornetka så mye som en krone.

Skrotet gegenpress etter fire kamper

Med bare tre av seks trenere på ønskelisten på plass, og sin høyre hånd flere tusener av mil unna, var Rangnick angivelig langt ifra forberedt på det som ventet ham i United.

Dette selv om han internt tidlig skal ha gitt uttrykk for at han var klar for det som ventet:

– Ikke bekymre dere. Jeg har gått til en storklubb før, da jeg gikk fra Hoffenheim til Schalke. Jeg vet hva jeg kan forvente meg, skal Rangnick ha sagt, ifølge ESPN.

FC Schalke 04 v Vfl Bochum
FØLTE SEG KLAR: Rangnick mente han hadde ballast til å takle overgangen til United, etter å ha ledet Schalke.

For det første ventet han ikke å møte på de enorme problemene som fantes i United-garderoben. For det andre hadde han ikke forventet at han skulle tvile såpass på egne taktikker som det han gjorde.

Tyskeren følte angivelig at han ikke hadde nok taktikkmessig gjennomslagskraft i sin rolle som midlertidig manager.

I sin karakteristiske 4-2-2-2-formasjon skapte «gegenpressets gudfar» begeistring med 25 til 30 minutters godt presspill i sin første kamp, mot Palace.

Rangnicks treningsøkter handlet i starten mest om vinne tilbake ballen så fort som mulig, og om å spille den fremover i banen ved første anledning. Dessverre holdt ikke det til mer enn den halvveis lovende halvtimen i United-debuten.

Allerede i den tredje ligakampen – 1-1 og uavgjort borte mot Newcastle – var spillerne lei. United mistet ballen 167 ganger, og spillerne på benken moret seg visstnok over hvor mye oppgjøret liknet en basketballkamp, heller enn en fotballkamp.

I pausen skal spissparet bestående av Ronaldo og Mason Greenwood ha vært rasende og ønsket seg gode pasninger, og ikke bare raske baller fremover for raske baller fremovers skyld.

Newcastle United v Manchester United - Premier League
BETENKT MINE: Ralf Rangnick bestemte seg for å skrote den krevende spillestilen sin allerede etter 1-1 mot Newcastle, hans fjerde kamp i United.

Etter dette droppet Rangnick 4-2-2-2-formasjonen sin, angivelig delvis fordi han ikke var sikker på om spillerne var villige til å yte det som trengtes for å spille den pressfotballen han ønsket. I stedet forsøkte han å gå på kompromiss med egne prinsipper for å få spillerne på lag, noe han senere skal ha angret seg på.

På et tidspunkt i løpet av sesongen skal også Ronaldo, Raphaël Varane, Paul Pogba og Bruno Fernandes ha etterspurt endring i taktikkene til Rangnick, ifølge Daily Mail.

Vinglingen skal også ha kommet til uttrykk før den viktige bortekampen mot Atlético Madrid i Champions League.

Rangnick skal ha følt seg mest komfortabel med å velge Diogo Dalot på høyreback, samtidig som støtteapparatet pekte på Aaron Wan-Bissakas defensive egenskaper. Beslutningsvegringen skal ha ført til en grad av dramatikk inn mot oppgjøret. Svaret ble til slutt å flytte Victor Lindelöf ut i sideforsvaret.

Rangnick skal også ha søkt råd hos Sir Alex Ferguson, uten at det hjalp ham å unngå Uniteds andre ydmykelse mot Liverpool for sesongen.

United stilte med en trebackslinje mot Anfield, og tapte 4-0. Oppstillingen hadde United angivelig bare trent på så vidt dagen i forveien.

Manchester City v Manchester United - Premier League
SNAKKET MED BÅDE RANGNICK OG ARMAS: Sir Alex Ferguson har kommet med råd til trenerteamet denne sesongen. Skotten skal ha latt seg fascinere av gnisningene i troppen.

Slet med forholdet til spillerne

Problemene skal imidlertid ikke bare ha ligget i taktikkene til Rangnick.

Medierapportene vitner nemlig om en mann som har slitt med å sette seg i respekt blant spillergruppa, og som heller ikke var særlig interessert i å gi spillerne såkalt «man-management».

Én spiller skal ha blitt irritert over at Rangnick «snakket til ham som et barn», og samme spiller skal også ha gitt uttrykk for at han «ga blankt f***» i Rangnicks instruksjoner. Én annen spiller fikk tilnavnet «lærerens gullgutt» for å etterleve managerens kommando.

Manchester United Training Session And Press Conference
MØTTE MOTSTAND: Det var langt ifra alle av United-spillerne som lot seg imponere av Ralf Rangnicks treningsmetoder.

Leiren rundt en United-spiller skal ha kalt Rangnick for «brilleslange» bak ryggen hans.

Enkelte av spillerne skal ha omtalt Carricks avskjedstale etter sin siste kamp som manager som det mest oppløftende denne sesongen.

En United-spiller skal ha omtalt Rangnicks evne til å ta taktiske avgjørelser som «dårlig». Marcus Rashford og Jesse Lingard ble byttet inn mot Manchester City på stillingen 2-1. Ifølge MEN-kilder nære spillerne hadde spillerne verken fått instruksjoner om kampplan eller posisjon på banen.

Kampen endte med 4-1-seier til City.

Manchester City v Manchester United - Premier League
MÅTTE KLARE SEG SELV: Marcus Rashford skal angivelig ha fått så godt som ingen taktiske instruksjoner før han kom inn fra benken borte mot Manchester City.

Samme kamp startet United uten noen rendyrket spiss, med Pogba og Fernandes som falske niere. Ronaldo skal ha fått beskjed om det taktiske valget i forveien, og rapporterte deretter om en hofteskade som gjorde ham utilgjengelig til møtet på Etihad.

Flere av lagkameratene skal angivelig ha spekulert i at Ronaldo løy på seg skaden for å slippe å måtte se en kamp av slik betydning fra benkeplass.

Trenerapparatet skal allerede etter Burnley-kampen – Rangnicks femte som sjef – ha diskutert å droppe Ronaldo. Rangnick skal imidlertid ha fryktet at dette ville by på problemer, noe han fikk bekreftet da portugiseren surnet etter å ha blitt byttet ut i seieren over Brentford, da United allerede ledet 2-0.

Fra før hadde Ronaldo blitt irritert da han ble satt ut av laget til den ubetydelige kampen mot Young Boys, da Rangnick byttet ut hele elleveren.

Portugiseren skal allerede i januar ha gitt United-styret beskjed om at han ikke ville bli dersom de ansatte Rangnick på permanent basis.

I Ronaldos skadefravær leverte Edinson Cavani visstnok én av de beste øktene lagkameratene kunne huske før City-kampen, men også han meldte seg utilgjengelig etter at det ble klart at Rangnick hadde bestemt seg for tospannet bestående av Pogba og Fernandes.

cavani24243
TRIST ANDRESESONG: Edinson Cavani ønsket seg angivelig til Barcelona da Cristiano Ronaldo tok plassen og draktnummeret hans. Ønsket ble ikke innvilget.

Eric Bailly måtte på sin side tilbakekalles fra landslagsoppdrag i desember, fordi han befant seg et annet sted enn det han hadde fortalt klubben. Senere ble han kjeftet huden full av Rangnick foran resten av spillergruppen, etter at han kom tilbake fra Afrika-mesterskapet senere enn avtalt, med en skade.

Rangnick understreket under flere av sine pressekonferanser at United-spillerne absolutt hadde noe igjen å spille for, selv om det så vanskelig ut med tanke på Champions League-plass, men en kilde fortalte Manchester Evening News at flere spillere i bunn og grunn hadde «sjekket ut mentalt» etter tapet for Everton i april.

Teknisk direktør Darren Fletcher måtte trå til for å roe ned Phil Jones etter at stopperen ble byttet ut til pause i 4-0-tapet for Liverpool i vår.

Den skadeutsatte forsvareren hadde ventet på sjansen sin i to og en halv måned før han ble kastet til ulvene i Rangnicks ferske trebackslinje.

PJ
I ELLEVEREN: Phil Jones var én av elleve som fikk starte mot Liverpool. 45 minutter senere måtte han ut igjen.

Andre rapporter om Rangnick forteller at han ga spillerne mer fri enn Solskjær og at han selv returnerte fra ferie i Karibien én dag senere enn sine spillere, i tiden etter tapet for Atlético Madrid.

Det males et bilde av en distré tysker, som «ikke akkurat var noen morgenperson», og som en dag dukket opp, klar til trening, selv om han selv hadde gitt spillerne fri.

Rangnick i fri dressur foran pressen

Rangnick skal også ha hatt problemer med å tyde hvor alvorlige skadene og sykdomstilfellene United-spillerne rapporterte om faktisk var. Spillerne skal også ha begynt å tvile på hvor alvorlige hverandres fraværsgrunnen var i virkeligheten.

Dette førte gjennom sesongen til flere offentlige konfrontasjoner, blant annet mellom Rangnick og Anthony Martial.

Franskmannen var angivelig tiltenkt en startplass i cupkampen mot Aston Villa, men klagde over magesykdom. På dette tidspunktet hadde franskmannen angivelig allerede erklært seg selv for utilgjengelig på en kampdag.

Før neste kamp sendte Rangnick direktør Fletcher til å spørre Martial om han var klar. Svaret var nei.

Sevilla FC v Elche CF - La Liga Santander
GIKK TIL SEVILLA: Anthony Martial følte seg ikke klar til å spille mange av kampene i januar. Han gikk senere på lån til Sevilla, der han ikke har blitt noen stor suksess.

Rangnick gikk dermed ut i en pressekonferanse og sa at 26-åringen hadde nektet å være med i troppen, noe spilleren selv benektet på sosiale medier.

The Athletics kilder sier at uenigheten kunne ha blitt unngått dersom Rangnick hadde spurt spilleren selv.

Pressekonferansene til Rangnick skal ha vært ganske så ukomfortable for spillerne, noe også Jesse Lingard fikk føle på kroppen kort tid etter at hans overgang til Newcastle falt gjennom.

Direktør Murtough tilbød i etterkant Lingard litt ekstra fri, mens Rangnick selv fortalte pressen at midtbanespilleren selv hadde spurt om å få slippe å spille kamp. Igjen ble tyskeren møtt av en rettende pekefinger, da Lingard selv svarte på påstanden via sosiale medier.

Murtough måtte selv inn og megle, og minne Rangnick om at enkelte samtaler er greie å ta bak kulissene.

ralffa
ÅPEN OG ÆRLIG: Rangnick har tatt stadig mer av skittentøysvasken ute i offentligheten etter hvert som tiden har gått. Versjonen vi fikk servert i pressekonferansene skal angivelig bare ha vært en «filtrert» utgave av Rangnick, sammenliknet med hvordan han har vært internt.

Noen av dem The Athletic har snakket med, mener Rangnicks pressekonferanser i stadig større grad har handlet om å beskytte eget navn og rykte, mer enn å være til gode for klubben.

Uttalelsene om at United trenger en «åpen hjerteoperasjon» skal ikke ha falt i god jord hos store deler av spillergruppa.

Stor intern uro

Så skal det naturligvis legges til at det langt ifra er bare uenighetene mellom United-spillerne og Rangnick som har preget sesongen – det rapporteres også om isfront mellom flere grupperinger innad i stallen.

Klikkdannelser skal ha blitt et stort problem, og ESPN skriver at stemningen i kantina på Carrington var «forferdelig» mot slutten av februar.

Den dårlige stemningen hadde spredd seg til både representantene og familiene rundt spillerne. To rivaliserende grupper skal ha havnet i opphetede diskusjoner i Madrid før møtet med Atlético, sesongens til da viktigste kamp.

Atletico Madrid v Manchester United: Round Of Sixteen Leg One - UEFA Champions League
SIKRET UAVGJORT: Anthony Elanga utliknet til 1-1 borte mot Atlético, til tross for at United var underlegne i banespillet. I forkant av kampen hadde det stormet i miljøet rundt spillerne.

Ronaldo skal ha tatt ansvar for å samle garderoben mot slutten av Solskjærs regjeringstid, men dette skal ha gått ut over autoriteten til kaptein Harry Maguire.

Stopperen skal nyte høy status blant sine britiske lagkamerater, mens flesteparten av de utenlandske spillerne angivelig ser på Ronaldo som sin leder.

37-åringen samlet både Rangnick og flere spillere til rådslagning mot slutten av februar, men United-manageren skal ha følt seg ukomfortabel fordi kaptein Maguire ikke var til stede. Kilder innad i garderoben Manchester Evening News har snakket med, omtaler møte som en «kapring».

Bailly skal åpent ha stilt spørsmål rundt hvorfor Maguire nyter så mye tillit, mens en annen spiller skal ha omtalt forsvareren som «ikke god nok».

rashford150322
VANSKELIG SESONG: Ifølge ESPN har folk i United-hierarkiet i løpet av sesongen bedt angriperen legge bort utenomsportslige aktiviteter for å fokusere på formen på banen.

Én spiller skal ha snakket nedsettende om alle konkurrentene i sin posisjon, mens andre setter spørsmålstegn ved oppførselen til Bruno Fernandes. Andre har lurt på hvorfor Anthony Elanga og Fred får så mye tillit.

Noe av det mest bisarre kommer frem i artikkelen til ESPNs Mark Ogden.

Han skriver at agenten til en av førstelagsspillerne skal ha klaget til United på at klienten deres ikke hadde vært like prominent i klubbens promokampanjer som det Cristiano Ronaldo hadde vært.

Portugiseren har for øvrig scoret flere mål for klubb og landslag enn noen annen spiller, vunnet Champions League fem ganger og har også flere Instagram-følgere enn alle andre United-spillere til sammen.

Hannibal Mejbri og Alex Telles røk uklar og havnet i en opphetet krangel tidligere på Carrington tidligere i mai.

Håpet på løsninger i januar

Som nevnt går veien nå videre til Østerrike for Rangnick.

Mannen fra Backnang er egentlig ventet å operere som konsulent for United de neste to årene, men det spørs hvor mye innflytelse han egentlig kommer til å ha.

I sin første pressekonferanse som United-trener ga han uttrykk for at han muligens ville anbefale klubbens styre å beholde seg selv i ytterligere ett år, dersom det var det mest fornuftige valget.

duo222
SKAL LEDE UNITED VIDERE: John Murtough valgte Erik ten Hag som sin nye manager. Det er en avgjørelse Ralf Rangnick ikke skal ha hatt altfor mye med å gjøre.

Nå ser det imidlertid ut som at Rangnick ikke har fått anledning til å anbefale noen som helst. Tyskeren hadde fortsatt ikke snakket med Erik ten Hag da lagene gikk av banen i Croydon søndag, og han skal heller ikke ha vært særlig involvert i managerjakten.

Overgangspolitikken til United ser det heller ikke ut til at han har hatt særlig mye kontroll over. Tidligere i vår gikk den kommende Østerrike-treneren ut i en pressekonferanse og klaget – relativt uoppfordret – om at klubben ikke hadde skjenket ham en ny angriper i januar.

Greenwood, Martial og Cavani forsvant alle som kjent i løpet av noen få dager mot slutten av overgangsvinduet.

Rangnick håpet angivelig på at United kunne løse flere av sine problemer i løpet av januar, men da han ønsket seg et planleggingsmøte før overgangsvinduet, var visstnok verken Ed Woodward eller sjefsforhandler Matt Judge. Rangnick ble i stedet henvist til Murtough og Fletcher, som ikke hadde overganger som sitt ansvarsområde.

Manchester United Executives Ring Opening Bell At New York Stock Exchange
GA RANGNICK AVSLAG: Joel Glazer (t.h.) sa til slutt nei da Ralf Rangnick ønsket å hente forsterkninger i januar.

Etter nyttår videreformidlet så Fletcher at Joel Glazer, Richard Arnold og Murtough ikke syntes januarvinduet var rett tidspunkt å handle på. De ville ikke legge ut flere titalls millioner for å hente spillere til en midlertidig manager.

Folk på Carrington skal angivelig ha følt at United-manageren ble for opphengt i å styre resten av klubben, og for lite opptatt av å styre laget til seirer på banen.

Internt skal Rangnick ha stilt spørsmål om hvorfor klubben ikke hadde forberedt seg bedre på Nemanja Matic’ avreise tidligere, og hvorfor klubben brukte 90 millioner pund på Donny van de Beek, Amad Diallo og Facundo Pellistri istedenfor en garantert førstelagsspiller i 2020.

Tyskeren skal også ha spurt hvorfor så mange av spillerne hadde fått lukrative kontraktsforlengelser. Svaret var at de var å regne som belønninger for å spille bra.

Positivitet å spore

Nå er spørsmålet om Erik ten Hag kan rydde opp i rotet forgjengerne – og United-styret – har etterlatt seg.

Rangnick skal ha oppfordret Murtough til å få nye signeringer på plass så fort som mulig. Seks spillere er på utgående kontrakt, og enda flere er ventet å forlate klubben.

Samtidig er det få konkrete rykter om spillere på vei inn. Frenkie de Jong nevnes, men nederlenderen skal være mest lysten på å bli i Barcelona.

Alt er imidlertid ikke bare negativt. Ten Hag er tross alt en høyt ansett trener, og det kan tyde på at det er endring i apparatet over ham.

MicrosoftTeams-image (45)
NY SJEF: Uniteds nye direktør, Richard Arnold, har angivelig rukket å gjøre et positivt inntrykk i United.

Kilder på Carrington sier til ESPN at klubbdirektør Arnold – i motsetning til forgjenger Woodward – både spiser lunsj i kantina og virker som en mann som vet hva han vil og hvordan han skal få det til.

Arnold har angivelig snakket med klubblegender om hvordan de ser situasjonen og om hvordan de mener ting kan bli bedre, og atmosfæren skal allerede være under bedring.

27. juni starter Ten Hag og hans United sesongoppkjøringen. Da tennes håpet i millioner av supporterhjerter igjen.

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS