Eks-spillere til Wembley

De tidligere United-spillerne Ben Muirhead (bildet) og Tommy Lee kom i sentrum da Rochdale lørdag ettermiddag tok seg til playoff-finalen på Wembley.

Publisert Sist oppdatert

Ekstraomganger og straffesparkkonkurranse måtte til da Rochdale og Darlington møttes i returoppgjøret i semifinalen i playoff for League Two, altså den gamle 4. divisjon, ligaens laveste nivå. Begge kampene endte med 2-1 seier til hjemmelaget, og det siste oppgjøret måtte dermed til ekstraomganger. Siden ingen av lagene klarte å score der, måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre.

Det var på straffesparkene at de to tidligere United-juniorene sto fram som de avgjørende spillerne. Målvakt Tommy Lee, som var i United som unggutt før han gikk til Macclesfield og nå er på utlån til Rochdale derfra, reddet straffesparket som ville gitt Darlington ledelsen 5-4. Dermed kunne Ben Muirhead, som for fem år siden ble frigitt av United, sette inn det siste straffesparket og sikre Rochdale tur til Wembley.

Rochdale, som ligger like nord for selve Manchester, har ligget i den nederste divisjonen i 34 år i strekk. De har bare seks ganger i løpet av sin 86 år lange ligahistorie vært på tredje nivå. Play off-finalen skal spilles mot vinneren av Hereford og Stockport.

Powered by Labrador CMS