– United trenger en hurtig start

Phil Neville mener Manchester United bør dra nytte av Evertons bortekamp i Russland torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Phil Neville har stor betydning for både Manchester United og Evertons nyere historie, og som fotballekspert for MUTV har engelskmannen uttalt seg om hvordan han mener rødtrøyene bør angripe The Toffees.

– Jeg mener det er vanskelig å komme fra Russland og spille igjen allerede på søndag klokken 12 (13 norsk tid) – det vet jeg fra tidligere erfaringer, så jeg føler United må få en hurtig start og holde tempo høyt for å forsikre seg om at Everton kjenner på effekten av Europa League-kampen, sa 37-åringen til MUTV.

P. NEVILLE: Tror på United.
P. NEVILLE: Tror på United.

Kritiserer Evertons forsvar

Everton har hatt problemer defensivt så langt denne sesongen – men har de omsider fått orden på det bakre ledd?

– Everton har sluppet inn altfor mange mål, som er ulikt dem, og hvert mål har vært en individuell feil. Men deres beste defensive forestilling var på Anfield [forrige helg] da de utelot de dumme tabbene og gjorde seg vanskelig å slå.

– Ikke døm ennå

Neville mener det er for tidlig å dømme United, og at en bør vente til forsvarsrekken er skadefri før en kritiserer det defensive.

– For United har det være litt opp og ned. Det største problemet er antall skader – å ha ni-ti spillere ute, hovedsaklig i nøkkelposisjoner, sørger for at du sliter. Ikke døm laget før spillerne er skadefrie.

– Folk kritiserer forsvaret, men de har ikke vært én midtstopper som har vært skadefri hele sesongen. Snart er Phil Jones, Jonny Evans og Chris Smalling tilbake og da kan managaren begynne å bruke sitt beste midtstopperpar. Jeg er sikker på at disse spillerne vil gjøre det bra. Jeg har all tillit til dem. Jeg har trent dem, spilt med og mot dem, og jeg er klar over kvalitetene de besitter, avsluttet han.

Powered by Labrador CMS