– Enklere når Gary er borte

Men gjensynet med Old Trafford er alltid vanskelig for Phil Neville.

Publisert Sist oppdatert

Phil Neville hadde hele sin juniorkarriere og ti år på A-laget til Manchester United. I 2005 valgte imidlertid den daværende 28-åringen å forlater Manchester United og storebror Gary for å få mer spilletid.

Søndag ettermiddag returnerer han til sin gamle hjemmearena med Everton.

– Det er litt enklere nå som Gary har lagt opp, men det er fortsatt vanskelig. Jeg ønsker bare å bli ferdig med kampen og fortsette sesongen videre, sier Neville til Daily Mail.

For det er ikke lett å komme fra Manchester til en klubb i rivalbyen Liverpool.

– Det var tider da jeg lurte på om jeg hadde tatt den rette avgjørelsen. Det var antageligvis fordi jeg ikke følte at jeg var akseptert. Jeg måtte virkelig kjempe for å komme meg gjennom, og det handlet mer om medspillere enn fansen egentlig, sier Neville som følte at den første sesongen var tøffest.

Men i oktober 2008 kom kampen som snudde Everton-karrieren for Nevilles del. Everton møtte United på Goodison Park og lå under 1-0. Etter en times spill satte Cristiano Ronaldo i gang en kontring etter å ha nesten blitt felt av Steven Pienaar. Portugiseren klarte å holde seg på beina, helt til Phil Neville kom i hundre og taklet vekk både mann og ball.

– Det var et avgjørende øyeblikk som snudde Everton-karrieren min på hodet. Etter det følte jeg at de aksepterte meg som kaptein og Everton-mann, sier Neville.

Like etter taklingen på Ronaldo utliknet Everton til 1-1 og fikk til slutt med seg det ene poenget.

Powered by Labrador CMS