– Vi skal vinne trofeer

Phil Neville sier at klubben skal vinne de fem av de fem siste kampene og avslutte sesongen med et smell!

Publisert Sist oppdatert

United-trener Phil Neville har vunnet flere trofeer som United-spiller, blant annet Premier League og Champions League. Han vet hva denne klubben handler om og vet hva som må til for å vinne trofeer.

Nå har Neville snakket med MUTV om årets sesong og prestasjonene så langt.

– Vi har ikke hatt mye positive øyeblikk denne sesongen. Det er nå viktig når vi tar sommerferie at vi sender fansen, spillerne og manageren»hjem» med viten om at vi avsluttet sesongen sterkt. Det er målet og utfordringen.

– Når vi er i denne fasen av sesongen, er det svært uvant for denne stallen og fotballklubben og være ute av alle turneringer og ikke kjempe om et eneste trofe. Det er en virkelig tom følelse og det er en tom følelse i magen min.

Neville var en del av den berømte 92-generasjonen avlet opp gjennom Uniteds ungdomssystem, som var med å sette sitt preg på United og engelsk fotball på 90-tallet. Sammen med David Beckham, Ryan Giggs, Gary Neville og Paul Scholes vant han seks Premier League-, en Champions League- og tre FA-cupmedaljer før han selv dro til Everton i 2005.

I fjor la han opp som spiller og kom til United i trenerteamet sammen med David Moyes.

– Når jeg kom i sommer viste vi at det kom til å bli tøft å vinne trofeer og denne gruppen av spillere er vant med å vinne trofeer og medaljer, for så å danse rundt på banen etter siste kamp etter sesongen med enten ligatittelen, Europacup eller FA-cup-medalje. Det er der tomheten kommer fra og den vil være hos oss helt til vi vinner et trofe.

– Det er dette denne klubben handler om – å vinne trofeer. Det er ikke å avslutte som nummer andre, tredje eller fjerde og kvalifisere for Champions League. Vi må vinne ligaen og vinne trofeer. Sjefen vet dette og det er det han selv vil gjøre.

På søndag møter United Neville sin gamle klubb, som kun har tapt to av sine siste ti hjemmekamper. Det håper Neville at United kan gjøre noe med.

– De (Everton) vil få en tøff runde med kamper nå og vil starte med oss på søndag. De har Southampton borte og Manchester City hjemme. Vi tror på at vi kan vinne alle kampene våre og at vi avgjør vår egen skjebne.

– Det betyr at vi må vinne fem av fem kamper og avslutte sesongen med et smell. Vi har ikke gjort det så bra tidligere i sesongen, så dette er målet og utfordringen vi har satt til spillerne. De er i god form, er i sprudlene humør og har hatt en god treningsuke. Nå ser alle frem til kampen på søndag, avslutter Neville.

Powered by Labrador CMS