Jones møter gamleklubben

Mandag kveld returnerer Phil Jones for første gang som spiller til arenaen han i fjor sommer forlot til fordel for en fremtid i United.

Publisert Sist oppdatert

Så sent som den 14. mai i fjor spilte den Preston-fødte 20-åringen i Blackburns midtforsvar da Manchester United sikret seg det ene poenget laget trengte for å sikre sitt 19. ligatrofé.

Nå som Jones selv er blitt United-spiller, håper han at også ligatrofé nummer 20 skal finne veien til fotballtempelet i Sir Matt Busby Road. Derfor ønsker han seg tre poeng i oppgjøret mot gamle lagkamerater på sin tidligere hjemmebane, Ewood Park, mandag kveld.

Og den anvendelige forsvarsspilleren/midtbanemannen innrømmer at det blir et spesielt møte.

– Jeg har nemlig gode minner fra tiden i Blackburn, sier han i et intervju med ManUtd.coms Gemma Thompson.

– Der er mange herlige mennesker i den klubben, fortsetter han, og forklarer bakgrunnen for hvorfor han valgte å forlate Ewood Park:

– Jeg hadde et ønske om å vinne pokaler og bli del av en klubb med massevis av historie. Og der passet United godt inn. Det vil derfor bli en fenomenal opplevelse dersom jeg får løfte ligatroféet ved sesongslutt.

– Ingen enkle kamper

Men Jones tar ingenting for gitt. Vel har han og lagkameratene funnet seg godt til rette på tabelltoppen, men forsatt gjenstår det mange kamper – og samtlige motstanderklubber vil gjøre sitt ytterste for å kapre poeng fra ligalederne.

– Nei, det finnes ingen enkle kamper i Premier League. Lagene vi står overfor kjemper for livet. Derfor har vi bare vanskelige kamper foran oss.

– Det er kjekt å lede ligaen, men vi kan ikke bruke tid på å studere tabellen. Vi har nemlig langt igjen før vi i det hele tatt kommer i nærheten av å få plukke med oss troféet. Men forhåpentligvis får vi med oss tre poeng på mandag, sier Jones, som er glad for at gamleklubben hans i det siste har klatret unna umiddelbar nedrykksfare. Fortsatt lever Blackburn farlig, men laget har i det minste gitt seg selv muligheten til å unngå Championship-spill fra høsten av. Det var det ikke så mange som trodde på da det i høst og vinter stormet som verst rundt manager Steve Kean (bildet til høyre).

Roser Kean

– Blackburn fikk jo en vanskelig start på sesongen, og Kean måtte tåle mye kritikk, minnes Jones, før han iler til med å rose den pressede skotten for å ha stått last og brast i jobben han overtok da forgjengeren, Sam Allardyce, fikk sparken i desember 2010.

– Kean fortjener massevis av kreditt for jobben han har gjort. Man hører ikke lenger så mye, verken om Blackburn eller klubbens manager, for han har klart å snu opp ned på alt.

– Han har fått spillerne til å jobbe slik han ønsker, og i det siste har de også vunnet noen kamper. Det må vi passe på å ha i tankene når vi møter dem.

På tå hev

– Jeg husker hvordan vi forberedte oss til kamper mot United. Hele uken igjennom dreide alt seg om hvordan vi skulle gå på dem og nekte dem spillerom. Og det er ganske sikkert ikke noe annerledes denne uken. De vil ha taktikken klar. Derfor må vi være konsentrert og på tå hev om vi skal klare å komme oss gjennom dette oppgjøret.

– Det blir en vanskelig kamp, men om vi bare går til den med den rette innstillingen, er jeg sikker på at vi vil få med oss alle poengene, avslutter en seiers- og troféhungrig Jones foran møtet med sin tidligere klubb.

Powered by Labrador CMS