Avslører Schmeichel-slåsskamp

Det endte med brukkede fingre og svarte øyne da Roy Keane og Peter Schmeichel barket sammen.

Publisert Sist oppdatert

Like sikkert som det er at Roy Keane er i ferd med å slippe selvbiografi, er det at følger kontroverser med boken.

9. oktober kommer bøkene i de engelske butikkhyllene, men allerede tre dager før har The Mirror fått tak i noen utdrag fra selvbiografien.

Roy Keane har fått et velfortjent rykte som tøffing. I boken forteller den irske jernmannen blant annet om en episode med Peter Schmeichel, som endte med brukkede fingrer og svarte øyne.

– Jeg hadde en krangel med Peter da vi var på sesongoppkjøring i Asia i 1998, rett etter at jeg kom tilbake fra korsbåndskaden. Jeg tror vi var i Hong Kong. Det var drikking involvert, forteller Keane.

– Jeg har fått nok av deg

Roy Keane var ikke redd for å la andre spillere få høre det om de ikke gjorde jobben sin, men var ikke like glad i å høre hva andre spillere hadde å si.

– Det hadde vært litt spenning mellom oss opp gjennom årene av fotballmessige årsaker. Peter kom ofte ut og ropte til spillerne, og jeg følte noen ganger at han gjorde det for å vise seg for fansen. Han gjorde det sannsynligvis for å holde konsentrasjonen oppe, men jeg følte at han gjorde det litt for ofte, som om han sa til fansen: ‘Se hva jeg har med å gjøre», skriver den tidligere United-kapteinen, og fortsetter:

– Han sa at han hadde fått nok av meg og at vi skulle ordne opp det. Så jeg sa greit, og vi hadde en slåsskamp. Det føltes som ti minutter. Det var mye bråk – Peter er en stor gutt.

Dagen derpå

Dagen etter var det mye som var svart for mannen med draktnummer 16.

– Jeg våknet opp neste morgen og husket knapt slåsskampen. Hånden min var veldig sår, og en av fingrene mine var bøyd bakover. Manageren kjeftet på oss da vi var på vei inn på bussen, og folk snakket om en slåsskamp på hotellet kvelden før. Jeg begynte å huske slåsskampen mellom meg og Peter.

– I mellomtiden hadde Nicky Butt oppdatert meg på hva som hadde skjedd. Peter hadde tatt tak i meg, jeg skallet ham, og vi slåss i evigheter, husker han.

Peter Schmeichel var ikke ute etter å gjøre noe stort nummer ut av saken, og tok effektivt luven av saken da han ble konfrontert av pressen.

– På pressekonferansen tok Peter solbrillene av, og man så at han hadde et svart øye. Han ble spurt om hva som hadde skjedd. Han svarte at han fikk en albue på trening, og det var slutten på det hele, forteller Keane, og legger til:

– Første dagen på treningsfeltet kalte manageren meg og Peter inn på kontoret. Han visste akkurat hvor vi hadde slåss, jeg tror han nevnte 27. etasje. Han fortalte oss at vi var en skam for klubben, og at vi hadde vekket Bobby Charlton, som hadde kommet ut av rommet sitt og sett oss.

Roy Keane er ikke kjent som en mann som er redd for å tråkke folk på tærne. Han forteller at han er skuffet over at den da 61 år gamle klubblegenden ikke brøt inn i slåsskampen.

– Peter tok ansvar for slåsskampen, noe som var bra. Jeg beundret ham for det. Men Sir Bobby kunne ha prøvd å bryte opp kampen.

Powered by Labrador CMS