– Ville ha Guardiola, ikke Moyes

SIR ALEX-BOKA: Ferguson ba Guardiola ringe ham før han takket ja til en annen klubb.

Publisert Sist oppdatert

Pep Guardiola stod øverst på Uniteds ønskeliste til å erstatte Sir Alex Ferguson. Mannen som faktisk gjorde det, David Moyes, kan ha vært et sjettevalg.

– Jeg ba Pep om å ringe

Tidligere har det blitt hevdet at Ferguson var svak for Carlo Ancelotti, mens ledelsen i United var interessert i Diego Simeone. Men før disse to kom på banen tyder alt på at Ferguson så Guardiola som sin erstatter på Old Trafford.

Selv om ikke Ferguson skriver det med klare ord i sin nye bok «Leading», kan det vanskelig tolkes på noen annen måte.  

I boken «Leading» beskriver Ferguson en middag han hadde med den suksessrike treneren i New York i 2012 da Guardiola hadde et friår fra fotballen.

KUNNE VÆRT SAMMEN I UNITED: Bastian Schweinsteiger kom til United. Hadde Ferguson fått det slik han ønsket hadde trolid Guardiola gjort det samme.
KUNNE VÆRT SAMMEN I UNITED: Bastian Schweinsteiger kom til United. Hadde Ferguson fått det slik han ønsket hadde trolid Guardiola gjort det samme.

Selv om ikke Ferguson hadde planlagt å trekke seg tilbake på dette tidpsunktet var det klart at Guardiola var en mann United-ledelsen siklet etter.

Og mye tyder altså på at han var det orginale førstevalget til United. 

– Han hadde allerede vunnet en rekke troféer med Barcelona og jeg beundret ham. Jeg hadde ikke planlagt å trekke meg tilbake så jeg kunne ikke gi ham et konkret tilbud den gangen, men jeg ba Pep om å ringe meg før han takket ja til en annen klubb. Han gjorde aldri det og signerte for Bayern München, skriver Ferguson i boken.

Utilgjengelige

Ferguson skriver videre at flere glimrende kandidater til jobben som United-manager av ulike årsaker var utilgjengelige.

– United-ledelsen oppfattet det slik at Jose Mourinho hadde gitt et løfte til Roman Abramovich om å returnere til Chelsea og at Carlo Ancelotti ville erstatte Mourinho i Real Madrid. Vi visste også at Jürgen Klopp ville signere ny kontrakt med Borussia Dortund og Louis van Gaal hadde akkurat overtatt det nederlandske landslaget, skriver Ferguson.

Ferguson har mange ganger fått kritikk for at han var en pådriver for at David Moyes skulle få jobben hans i United, men de siste avsløringene kan altså tyde på at Moyes på ingen måte var et førstevalg.

Likevel har Ferguson sympati for sin landsmann.

– Dessverre fungerte det ikke for David. Jeg er sikker på at han ville gjort mange ting annerledes om han fikk muligheten på ny. For eksempel å beholde Mike Phelan som ville vært en glimrende guide inn til klubben slik Ryan Giggs er det for Louis van Gaal i dag, skriver Ferguson. 

På mandagens boklansering forsvarte imidlertid Ferguson valget av Moyes som sin erstatter.

– David hadde gjort Everton stabile og hadde hatt 11 sesonger der. Det var et godt valg på bakgrunn av en grundig prosess. Pressen var entusiastiske for at United hadde gitt jobben til en annen brite, sa Ferguson.

Ferguson la også til at han tror Ryan Giggs en dag vil bli en utmerket manager.

Du kan nå kjøpe Sir Alex Fergusons nye bok i vår nettbutikk. Klikk her for bestilling.

 

Powered by Labrador CMS