– Avskjed med stil

Avisrunden: Britisk presse om søndagens gullfeiring/avskjedsforestilling.CHAMPIONS of England! | Fergusons tale | Derfor sluttet han | – En ære å jobbe med ham | – Riktig tidspunkt | Fergusons avskjed i bilder

Publisert Sist oppdatert

The Telegraph:

Alex Ferguson given fitting finale as Manchester United celebrate title with 2-1 victory over Swansea City.

Takk og farvel - med stil!
Takk og farvel – med stil!

– Han fikk en avskjed med stil. Sir Alex Ferguson forlot Old Trafford med Premier League-rmedalje og en hengiven forsamling som sang "we love you, Fergie". Typisk nok kunne han også forlate scenen etter et sent vinnermål, skriver Henry Winter, og fortsetter:

– Musikken som var blitt valgt ut til Fergusons farvel, kunne heller ikke vært mer passende: Frank Sinatras My Way, Nat "King" Coles Unforgettable og Iggy Pops Lust for Life.

– Selve kampen fikk en noe underordnet betydning. Javier Hernandez traff tverrliggeren tidlig, men publikum ropte bare: Fergie, Fergie, give us a wave!
Og Paul Scholes, i sin siste kamp på Old Trafford, fikk oppfordringen Shoot! hver gang han fikk kontroll over ballen.

– Swansea var strålende i perioder og truet med å ødelegge Fergusons farvel-fest. Men så, med tre minutter igjen på kampuret, gikk man tilbake til å følge manuskriptet. Dermed dukket Rio Ferdinand opp med seiersmålet som gjorde ham til Uniteds 20. målscorer – i sesongen klubben vant sin 20. ligatittel.

 

The Guardian:

"The impossible dream made possible" Ferguson’s final day at Old Trafford.

RIO FERDINAND feirer scoring mot Swansea
RIO FERDINAND feirer scoring mot Swansea

– Sir Alex Ferguson og Paul Scholes så ut til å bli snytt for den seieren de ønsket seg i sin siste hjemmekamp før pensjonstilværelsen venter. Det skyldtes et Swansea-lag som dukket opp på festen og viste seg som vanskelige gjester.

– Men så, i det 87. minutt, banket Rio Ferdinand Ferdinand inn en volley som elektrifiserte både ham selv, lagkameratene og alle United-fans.
På benken satt Paul Scholes og nikket gjenkjennende. Dette hadde han vært med på så mange ganger gjennom sin 19 år lange karriere.

– Selv hadde han forlatt gressteppet etter 66 minutter: En rask vending, applaus fra en hjertelig forsamling, et lite nikk i retning avløser Anderson, og så var han borte.
Inntil da, i sin 498. Premier League-opptreden, hadde 38-åringen vist glimt av sine kvaliteter gjennom en vignett av gjennombruddspasninger og sporadiske løp inn i motstanderboksen.

 

Manchester Evening News:

Fergie signs off from Old Trafford in style.

1993: GARY PALLISTER jubler over scoring
1993: GARY PALLISTER jubler over scoring

– Med et varemerke av en sen scoring sørget ligamester Manchester United for at Sir Alex Fergusons siste kamp på Old Trafford endte med seier.

– Javier Hernandez sendte mesterne i føringen etter slapt forsvarsspill av Swansea, bare for å se formspissen Michu slå tilbake med utlikning. Men idet klokken tikket mot slutt var Ferdinand på pletten ved bakre stolpe, hvor han satte ballen i mål med en volley.

I visshet om at scoringen var Ferdinands første for sesongen, og at han dermed ble Uniteds 20. målscorer i klubbens 20. ligavinnersesong, påpeker avisen følgende lille pussighet:

– For 20 år siden, da United vant sin første Premier League-tittel, satte midtstopper Gary Pallister – i likhet med Ferdinand – inn sitt første mål for sesongen i siste hjemmekamp, nest siste ligarunde. Også den gang endte ballen i nettmaskene foran Stretford End.

 

The Mirror:

Rio Ferdinand hands Fergie early retirement gift and veteran Paul Scholes bows out.

PAUL SCHOLES - et siste farvel til Old Trafford
PAUL SCHOLES – et siste farvel til Old Trafford

– Rios første scoring på fem år sikret United seieren da Old Trafford tok farvel med Sir Alex og "Ginger Ninja".

– For Paul Scholes, den motvillige helten, ble dette den perfekte avskjed med et minimum av oppstuss. Etter 717 kamper og 155 scoringer, slapp generasjonens beste midtbanespiller unna for å pensjonere seg for andre gang, og det med løftet om at det denne gang skjer for godt.
Med Sir Alex Fergusons siste kamp på Old Trafford, og utelatelsen av en transfersøkende Wayne Rooney, var Scholes langt nede på listen – nøyaktig slik han selv ønsket det.
Det kunne ikke blitt bedre, sa Scholes før sin siste opptreden på Drømmenes teater. – Jeg er henrykt. For meg er dette den perfekte helg – jeg unnslipper radaren. Nå skal jeg bare prøve å spille i en times tid, og så stikker jeg!

– Men til tross for all hyllest som ble Fergson til del, og alt snakket om utelatelsen av Rooney, var det utelukket at Uniteds trofaste tilhengerskare ville la Scholes slippe unna uten anerkjennelse for sin 19 år lange fantastiske tjeneste.
Da han forlot banen var det til øredøvende og stående applaus. Men typisk nok; istedenfor å melke anledningen til personlig tilfredsstillelse, jogget han av for siste gang, mens han løftet armene og klappet tilbake. Et minimum av oppstyr.

Powered by Labrador CMS