– United var klare til å annonsere Ronaldinho

Manchester United hadde gitt brasilianeren draktnummer og var klar til å annonsere kjøpet da Ronaldinho ombestemte seg.

Publisert Sist oppdatert

Det er en kjennsgjerning at den brasilianske ballkunstneren Ronaldinho var svært nær ved å skrive under for Manchester United sommeren 2003.

Nå avslører Paul Scholes at United trolig var enda nærmere å sikre seg brasilianeren enn det som tidligere er antatt.

– Trodde sjefen hadde fått napp

Scholes var gjest i programmet Savage Social podcast som hans tidligere lagkamerat fra ungdomsdagene i United, Robbie Savage, er programleder for på BBC.

OMBESTEMTE SEG: Ronaldinho var nær en overgang til United sommeren 2003. Så nær var han faktisk at United, ifølge Paul Scholes, var klar til å annonsere både overgangen og draktnummeret før han ombestemte seg og dro til Barcelona i stedet.

Scholes ble spurt om det var noen overganger som var nær, men som aldri ble gjennomført, da han spilte for Manchester United. Scholes er ikke i tvil om hvilken spiller som han husker best i den kategorien.

– Den som skiller seg ut for meg er Ronaldinho. Jeg husker ikke hvilket år det var, men jeg trodde virkelig at sjefen hadde fått napp, avslører Scholes.

Det var sommeren 2003 at Ronaldinho ville forlate PSG og Manchester United var lenge favoritten til å sikre seg ballkunstnerens tjenester. for ca 30 millioner pund. 

– Vi var på preseason-tur og United var så nær ved å signere ham at ledelsen var klar til å annonsere kjøpet og draktnummeret han hadde blitt tildelt. Så ombestemte han seg i siste liten og dro til Barcelona i stedet, sier Scholes til podcasten.

– Robben var veldig nær

– Ronaldinho var en fantastisk spiller og vi trodde han ville gi oss noe helt spesielt, nesten som Eric Cantona, sier Scholes.

Rødtoppen spilte sammen med mange egenproduserte talenter i sin aktive karriere i Manchester United.

Men Sir Alex Ferguson visste også å hente både dyre og dyktige spillere de gangene han mente laget trengte det.

SOLID PLASTER PÅ SÅRET: Paul Scholes jubler for en Cristiano Ronaldo-scoring sammen med Patrice Evra, Wayne Rooney og Michael Carrick. Ronaldo kom til United sommeren 2003, like etter at Ronaldinho takket nei i siste liten.

På spørsmål om hvilke andre spillere som United var nær ved å hente nevnte Scholes både Harry Kewell og Damien Duff. 

– Jeg tror Kewell takket nei til oss og gikk til Liverpool i stedet, hvilket ikke plaget oss så mye. Arjen Robben er en annen. Jeg tror han var veldig nær ved å komme til oss, sier Scholes.

Robben var nær ved å signere for United året etter Ronaldinho, men da United og PSV ikke kunne bli enige om pris, så Chelsea sitt snitt til å kuppe overgangen og lokket i stedet nederlenderen til Stamford Bridge. 

Powered by Labrador CMS