Ville sjekke at han var ønsket blant Giggs og gjengen

Før han skrev under for Manchester United var det én ting Robin van Persie ville forsikre seg om.

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie har vært på besøk i «the United Podcast». Der snakker nederlenderen om den ene tingen han ville vite før han signerte for United, og hvordan det var lett å passe inn på Old Trafford.

Sjekket om veteranene ville ha ham

Den tidligere stjernespissen forteller at han ville forsikre seg om at han var ønsket i Manchester, spesielt blant de mest erfarne i garderoben.

– Det var et spørsmål fra meg, bare for å sjekke at de eldre spillerne ville ha meg der.

Van Persie kom fra en lang periode i Arsenal, der han hadde blitt en stor suksess. Før overgangen ville han være sikker på at spillere som Giggs og Scholes ville være fornøyde med en tidligere motstander inn portene.

GAMLEGUTTA: Van Persie ville være sikker på at de eldste spillerne i United-troppen ville ha Van Persie som lagkamerat.

– Jeg ville vite om det var OK for dem eller ikke, fordi vi hadde konkurrert i åtte år, og vi er alle mennesker, sier Van Persie, og fortsetter:

– Det som var viktig for meg var om guttene ville akseptere meg for den spilleren og personen jeg er.

Kunne fokuserer mer på å spille

Det hadde ikke United-veteranene noe problem med, og Van Persie ble en stor suksess på Old Trafford. Han scoret 26 ligamål i sin første sesong, og skjøt dermed United til ligagull.

GULLGUTTER: Robin van Persie og Rio Ferdinand vant Uniteds 20. ligagull sammen.

Noe av grunnen til nederlenderens suksess, var at han kom til en spillergruppe som tok mer ansvar av banen en det han var vant til, skal vi tro hovedpersonen selv.

– Vi passet sammen fra dag en, og det var delvis fordi jeg hadde en annen rolle enn den jeg hadde i Arsenal, sier Van Persie, og forklarer:

– Rollen min for Arsenal var å være kaptein og en av de eldre spillerne. Utenfor banen hjalp jeg til med julemiddagen og mange andre ting.

Da han kom til United, slapp han dette.

– I United var det annerledes. Kjernen i laget, Vidic, Rio, Scholes, Giggs og Carrick gjorde allerede de tingene. I tillegg hjalp Fergie til her og der.

Dermed kunne Van Persie fokusere på å levere på banen, noe han definitivt gjorde.

– Jeg trengte ikke å bruke så mye energi på å organisere ting, så alt jeg trengte å gjøre, var å komme inn, nyte fotballen og spille.

 

Powered by Labrador CMS