pogba120322

– Har jeg egentlig en rolle i Manchester United? Jeg stiller spørsmålet, men jeg har ikke et svar

Pogba forteller om depresjon, frustrasjon i United og om lettelsen over at det går bra med barna etter innbruddet hvor noen stjal en safe som blant annet inneholdt 29-åringens VM-gullmedalje.

Publisert Sist oppdatert

Paul Pogba var vant til å vinne troféer før han kom til Manchester United, og første sesong i United endte med flere troféer, men etter det har det vært trofétørke.

Pogba er ventet å forlate United til fordel for en annen storklubb når kontrakten hans går ut i sommer, og 29-åringen sier i et intervju med franske Le Figaro (med engelske oversettelser her og her) at trofémangelen plager ham.

– En må være ærlig, og de siste fem sesongene har ikke tilfredsstilt meg, ikke i det hele tatt. I år er det det dødt, og vi kommer ikke til å vinne noe. Uansett om det er med Manchester United eller en annen klubb, så ønsker jeg å vinne troféer.

Pogba tror selv at det har blitt et problem at han ikke har en fast rolle i United, og at det har blitt for mange forandringer.

– Det er enkelt med Frankrike: jeg spiller, og jeg spiller i min posisjon – jeg kjenner min rolle, og jeg føler på tilliten fra treneren og spillerne. Det er normalt at en føler på forskjellen i Manchester United fordi det er vanskelig å levere stabilt når en ofte må endre posisjon, eller formasjon, eller hvem en spiller med.

– Jeg kommer veldig godt overens med [Didier Deschamps], han ga meg en rolle jeg kjenner til, men har jeg egentlig en rolle i Manchester United? Jeg stiller spørsmålet, men jeg har ikke et svar.

pogba071021f
SPILLER BEDRE FOR LANDSLAGET ENN FOR UNITED: Paul Pogba.

I samme intervju har Pogba fortalt om andre problemer han har vært innom mens han har vært i United, og er åpen om at han har hatt depresjon.

– Jeg har hatt depresjon i løpet av min karriere, men det er ikke noe vi [fotballspillere] snakker om. Noen ganger vet du ikke at du er deprimert, du bare ønsker å isolere deg selv, være alene. Dette er tegn en ikke kan ta feil av. Personlig startet det for meg da jeg spilte under José Mourinho i United. Da stiller du deg selv spørsmål, og en lurer på om det er ens egen feil fordi en aldri har opplevd de øyeblikkene i løpet av livet før.

– Alle toppidrettsutøvere går gjennom disse øyeblikkene, men få snakker om det. Det er uunngåelig at du vil kjenne det [depresjon] i kroppen, i hodet, og en vil kanskje ha en måned eller til og med et år hvor du ikke har det bra. Men en må ikke si noe om det. I alle fall ikke offentlig.

– Vi tjener mye penger, og har ikke noe å klage på, men det hindrer oss ikke i å gå gjennom øyeblikk som er vanskeligere enn andre, slik det er for alle andre i livet. Selv om tjener penger, så må en alltid være lykkelig? Livet fungerer ikke slik. I fotballen gjelder ikke dette, men vi er ikke superhelter, vi er bare mennesker.

HAR SLITT MED DEPRESJON: Paul Pogba.

Et nylig problem Pogba har vært gjennom, var at det var innbrudd hjemme hos han mens United spilte hjemme mot Atlético Madrid.

Tyvene stjelte en safe med svært verdifullt innhold, men Pogba er bare glad for at det gikk bra med det viktigste han hadde i huset: sine to barn.

– Min mors smykker var der inne [i safen], og min VM-gullmedalje var der. Det som skremte meg mest var at mine to barn var hjemme med barnepiken. Hun hørte alt, og ringte kona mi og sikkerhetsselskapet, og så låste hun seg inne med guttene på et rom. Hun var i sjokk i mange dager. Det viktigste er at det går bra med ungene mine.

Powered by Labrador CMS