Pogba (5)

Pogba på topp for første gang på tre år – holdt så vidt Cavani bak seg

Publisert Sist oppdatert

April må kunne sies å ha vært en særdeles god måned for United. Seks seire og én uavgjort på syv kamper er ikke annet enn solid levert, og bare i 0-0-kampen mot Leeds har Ole Gunnar Solskjærs menn gått av banen uten å ha scoret to mål eller flere.

De gode resultatene gjør også at United står godt stilt når vi går inn i mai, sesongens siste måned. Klubben trenger bare fire poeng på de siste fem ligakampene for å sikre seg en viktig Champions League-plass til neste sesong, og har samtidig halvannen fot i Europa League-finalen.

En som har bidratt mye til de gode aprilresultatene, er Paul Pogba. Franskmannen var involvert i samtlige av de syv kampene, der han leverte flere viktige bidrag. Først slo han den målgivende pasningen til Mason Greenwood, under Uniteds snuoperasjon hjemme mot Brighton. Så fulgte han opp med nye målgivende mot Granada, Tottenham og Burnley.

pogbamas
TILRETTELEGGER: Mason Greenwood er en av spillerne som har blitt servert av Pogba den siste tiden.

Til slutt kom også scoringen, da franskmannen fikk æren av å sette Uniteds femte under 6-2-overkjøringen av Roma, en kamp der han også var sterkt delaktig i tre andre mål.

De gode prestasjonene betyr også at midtbanevirtuosen kåres til Supporterklubbens månedens spiller for april, med en snittkarakter på 6,92. Dette er for øvrig også første gang siden april 2018 at Pogba stikker av med prisen. Med det bryter han også Luke Shaws rekke, etter at venstrebacken vant prisen i samtlige av årets første tre måneder.

Det kunne dog fort ha vært en annen mann som endte opp med prisen, etter at Edinson Cavani holdt på å snike seg forbi på oppløpet. Med to mål, to målgivende pasninger og et skaffet straffespark mot Roma, ble det tier på redaktør Dag Langerøds børs og nest høyeste snittkarakter blant alle United-spillere denne sesongen på leserbørsen.

Manchester United v AS Roma - UEFA Europa League Semi Final: Leg One
HOLDT IKKE HELT INN: Edinson Cavani leverte en fantomkamp mot Roma, men må se seg slått av Paul Pogba i Supporterklubbens kåring av aprils beste United-spiller.
Det holder likevel ikke helt inn, og uruguayaneren endte opp med en snittkarakter på 6,90. Nevnte Shaw leverer igjen sterkt, og er tredjemann på listen, med sine 6,81.
Noe som også er verdt å nevne, er at United-spillerne har levert på et jevnt nivå gjennom april. Blant de 12 spillerne med fire kamper eller mer i april, ender ingen på under sekstallet i snitt. Til sammenlikning endte bare fire spillere over sekseren i mars, mens to av spillerne så firetallet.

Topplista i april:

MicrosoftTeams-image (23)

Disse var best i april-kampene:

Brighton (H, 2-1): Fred
Granada (B, 2-0): Victor Lindelöf
Tottenham (B, 3-1): Paul Pogba
Granada (H, 2-0): Edinson Cavani
Burnley (H, 3-1): Mason Greenwood
Leeds (B, 0-0): Aaron Wan-Bissaka
Roma (H, 6-2): Edinson Cavani

Powered by Labrador CMS