– Han vil slå tilbake

Patrice Evra gir full støtte til back-kollega Rafael.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds franske venstreback er overbevist om at Rafael da Silva vil komme styrket ut av skuffelsen som fulgte utvisningen i forrige ukes Champions League-oppgjør mot Bayern München.

Evra innrømmer at han er forundret over at enkelte mennesker klandrer den unge brasilianeren for CL-exiten:

– De prater som om Rafael skulle ha tatt livet av noen. Selv 29 eller 32 år gamle spillere kan gjøre tilsvarende feil (som Rafael), understreker han overfor ManUtd.com.

– Ok, han burde ikke ha begått forseelsen som førte til det første gule kortet (sparket ut etter Van Bommel). Når det gjelder det andre derimot, mener jeg at de tyske spillerne, i tillegg til min franske landslagskollega Franck Ribery, la press på dommeren.

Utvisningen av den unge brasilianeren førte til at United måtte klare seg med bare ti mann i 40 minutter, noe som altså skulle vise seg å bli i meste laget. Bayern utnyttet overtallet, og dermed forsvant United ut av turneringen.

Evra er imidlertid av den oppfatning at man isteden for å henge en 19-åring ut som syndebukk, heller bør huske hvordan United opptrådte i München åtte dager tidligere:

– Det var en kamp vi burde ha vunnet, men da viste vi ikke samme kampmoral som vi gjorde i returoppgjøret.

– For å bli en god fotballspiller må man nesten få lov til å gjøre noen feil; det er slikt man lærer av og det er slik man bygger opp sin mentale styrke. Rafael er en god spiller, men han vil bli enda bedre som følge av denne erfaringen, mener den 28 år gamle franskmannen.

Powered by Labrador CMS