Problemer for Pardew

Med Ligacupen ute av syne, vender vi så smått blikket mot lørdagens Premier League-oppgjør på Selhurst Park.

Publisert Sist oppdatert

Der venter Alan Pardews Crystal Palace med et lag som allerede har støtt på én Manchester-representant denne uken, et møte «ørnene» fra Croydon nok håper å legge bak seg så fort som overhodet mulig. De fikk nemlig så mye bank at fjærene flagret om kapp med både stjerner og blå måner. Innen Palace til slutt krasjlandet på Etihad-gresset sto det 5-1 til vertene fra Manchester City.

Sportslig led Palace altså nøyaktig samme skjebne som United gjorde på omtrent samme tidspunkt, men på motsatt side av byen; de røk på hodet ut av Ligacupen. Resultatmessig derimot, vil vi tro at 1-5 føles enda noen knepp verre enn 0-0 og exit etter straffekonkurranse. Da tenker vi først og fremst på det faktum at londonernes eneste noenlunde realistiske mulighet til å vinne et trofé ligger i nettopp Ligacupen. Det  heftige nederlaget må også ha svidd ekstra i vissheten om at laget må reise seg i løpet av bare tre dager, til Premier League-møtet med Citys naboer.

«Krystallpalassets» fordel ligger naturligvis i hjemmebanen. Med tre liganederlag på bare fem kamper, har klubben riktignok hatt sine problemer på Selhurst Park denne høsten, men da må det tilføyes at deres overmenn er av så formidabel kvalitet at de i øyeblikket innehar de tre øverste plassene på Premier League-tabellen. Arsenal (1-2) og Manchester City (0-1) er som kjent to av de heteste kandidatene til ligatroféet, mens West Ham (1-3) har gitt klar beskjed om at de akter å holde følge, i alle fall så lenge det måtte vare.

Skader på sentrale spillere

Crystal Palace v Arsenal - Premier League
YOHAN CABAYE – rekker han kampen?

En viktig faktor som derimot knapt kan kalles fordel hjemmelaget, er klubbens noe begrensede spillermateriell og dermed sårbarhet overfor skader.
Midtbanemann Yohan Cabaye, kanskje lagets viktigste spiller, ble tvunget ut foran oppgjøret mot City etter en smell. Han står overfor et kappløp med tiden foran møtet med United. Og så, for å gjøre situasjonen enda vanskeligere for Alan Pardew, måtte Cabayes kongolesiske midtbanekollega, Yannick Bolasie, forlate onsdagens cupkamp med hodeskade. Dermed ble også han føyet til listen over tvilsomme foran lørdagens celebre besøk. Der står fra før av spissen Puncheon oppført med sykdom. Også her vil tiden vise om han rekker United-kampen.
I tillegg til disse tre er det klart at Palace må klare seg uten Pape Souare, Connor Wickham, Marouane Chamakh og Kwesi Appiah.

Vi vil få nærmere opplysninger om situasjonen på Selhurst Park rundt klokken 14.30, når Alan Pardew avholder sin pressekonferanse.

Powered by Labrador CMS