rangnicken

Avviser konflikter og at spillere har fått beskjed om at de kan dra

Publisert Sist oppdatert

Paul Pogba, Jesse Lingard, Marcus Rashford, Cristiano Ronaldo, Luke Shaw, Nemanja Matic, Dean Henderson, Aaron Wan-Bissaka og Jadon Sancho manglet alle da United tapte 1-0 mot Crystal Palace søndag.

Raphaël Varane var ubenyttet reserve.

Rashford hadde også reist med resten av United-troppen til London, men da han ikke var å se i troppen så begynte spekulasjonene.

Var det en konflikt? Hadde noen av spillerne nå allerede fått beskjed om at de kan ta seg ferie eller at de er ferdig i United?

På den offisielle pressekonferansen avviste Ralf Rangnick dette.

– Alle som manglet, manglet fordi de var syke eller skadet. Ingen av spillerne ble fortalt av meg eller andre at de skulle dra på ferie eller at de burde forlate troppen tidligere. Alle som manglet var borte på grunn av sykdom eller skader, sa tyskeren.

Natt og dag

Han var fornøyd med at Europa League-plassen ble sikret, men var skuffet over prestasjonen.

– Hvis man sammenlikner denne kampen med kampen mot Palace, min første kamp, så var det to helt ulike kamper. I den første kampen så var det vi som jaget dem. Den første timen ga vi dem verken tid eller plass.

– I denne kampen var det imidlertid motsatt. De jaget oss i stedet. Kampplanen vår var at vi skulle presse dem i deres halvdel, men vi hadde verken energi eller aggressivitet til det.

– Det handler nok om flere ting. For mange av stjernespillerne her var nok målet Champions League. Da vi røk ut der kunne vi føle det med en gang at energien, fokuset og konsentrasjonen ikke var den samme.

freebruno
UTEN ENERGI, FYSIKK OG AGGRESSIVITET: Det var Ralf Rangnicks oppsummering etter tapet mot Palace.

– Og i Premier League, hvis man ikke er på topp, så kan man slippe inn fire mål selv mot bunnlag. Vi er også et lag som må spille med høy energi for å være konkurransedyktige, og hvis ikke vi gjør det så får man resultater som i denne kampen.

– De nye må investere i samhold

Tyskeren, som understreket at Erik ten Hag ikke var innom i garderoben søndag, er krystallklar på at det er én ting som nå er viktig for Uniteds del.

– Vi trenger mer samhold, og det er viktig når vi nå tenker på nye spillere. Vi må sørge for at United ikke bare henter spillere med kvalitet til å forsterke laget, men spillere som også er klare til å investere i samhold. Bortsett fra talent, fysikk og mentalitet er det det aller viktigste fremover.

Han sa det blant annet etter at det nylig kom rapporter om at Cristiano Ronaldo og åtte-ni andre United-stjerner ikke møtte opp da de var inviterte til en fellessamling for å ta farvel med en United-ansatt som hadde jobbet for klubben i lang tid.

– Det handler om å finne spillere hvor United er det neste naturlige steget i karrieren, ikke bare spillere som kommer til United for å få en fin kontrakt. Får man tak i spillere hvor United er det neste naturlige steget så får man nemlig også en helt annen motivasjon. Får man til det så kan man bygge et lag som virkelig fortjener karakteristikken «lag», et lag som kan slå tilbake når det kommer under. Det blir nå det viktigste, sier Rangnick.

Powered by Labrador CMS