MATCHVINNER: Bébé scoret det avgjørende målet

En utskjelt spire?

Bébé har nemlig storspilt for Pacos de Ferreira i det siste.

Publisert Sist oppdatert

Dere husker kanskje den portugisiske vingen Sir Alex Ferguson hentet til Manchester United sommeren 2010 for om lag £7.4m – men aldri imponerte?

Bébé har siden den gang blitt brukt som eksempel på èn av de få blunderne Fergie gjorde på overgangsmarkedet i løpet av sine 27 år i sjefsstolen. Skotten innrømmet nemlig at han aldri hadde sett ham spille, men hentet ham etter anbefaling fra hans daværende assistent, Carlos Queiroz.

Ulykkesårene

Portugiseren trente først med førstelaget til United, og fikk et par kamper i de hjemlige cupene, uten å vise seg pengene verdt. Etter ett år med lite spilletid i klubben gikk han på utlån til Besiktas hvor ingenting gikk etter planen. Kort tid etter overgangen ble han langtidsskadet, og fikk dermed ikke nødvendig spilletid. Og ikke nok med det, tre måneder før planlagt retur til United ble han utestengt fra den tyrkiske klubben på grunn av dårlig atferd utenfor banen.

Etter et påfølgende halvår i United uten spilletid gikk ferden videre til Rio Ave, hvor han på 17 kamper bare nettet èn gang, og det i debuten.

Oppturene

Men i september i fjor gjorde han et noe smartere valg. Han ble da hentet på lån til Pacos de Ferreira, som endte på en solid 3. plass i portugisisk eliteserie sesongen før.

I oktober 2013 markerte Bébé seg for alvor da han serverte hele tre målgivende da Pacos slo Oliveirense 3-1 på hjemmebane – se alle assistene i videoen under.

Saken fortsetter under videoen.

Og nå, mens Pacos ligger på tredje nederst i den portugisiske toppdivisjonen, ser Bèbè ut til å bli en svært viktig brikke i det nedrykkstruende laget. Han har nemlig scoret seks mål på sine seks siste kamper, og har til sammen ti mål på 23 kamper – og hans noen uker gamle vidundermål har for alvor spredd seg på sosiale medier.

Saken fortsetter under videoen.

Den unge portugiseren har siden nyttår vært en svært viktig mann for Pacos, og vært med på å redde poeng da laget har ligget under flere ganger. 23. januar scoret han et sent mål og reddet poeng borte mot topplaget Braga mens de selv lå på siste plass på tabellen, og da Pacos snudde 1-0 til 2-1 på bortebane mot Guimarães forrige måned, scoret han ett.

Og siden kampen mot Guimarães 15. mars, har han scoret fire mål på de følgende tre kampene.

Kan Bébé virkelig bli det Queiroz så i han i for fire år siden?

Powered by Labrador CMS