MARS: Månedens spiller, månedens huff, det vi aldri glemmer og hva var det egentlig som stod på blokka til Louis i mars?

* WBA – United 1-0 (Bestemann: Smalling)

* Liverpool – United 2-0 (Bestemann: De Gea)

* United – West Ham 1-1 (Bestemann: De Gea)

* United – Liverpool 1-1 (Bestemann: De Gea)

* City – United 0-1 (Bestemann: Rashford)

MERK: Nok en variabel måned, med to seirer, to uavgjorte og to tap. United gikk imidlertid ubeseiret gjennom måneden på Old Trafford, akkurat som de gjorde det i februar.

Tabellen:

tabell

MERK: Da januar ble til februar var avstanden opp til 4. plass fem poeng. Da februar ble til mars var avstanden tre poeng, men City, som lå på 4. plass, hadde også en kamp til gode. Nå er avstanden ett poeng med like mange spilte kamper. Sånn sett har faktisk United brukt februar og mars til å tette luka til 4. plass litt – selv om det har vært mest fordi andre har vært dårlige.

United tok 6 av 9 mulige ligapoeng i mars, etter at det ble 7 av 12 i februar. Totalt er poengfangsten de to siste månedene altså 13 av 21 mulige poeng.

På blokka til Louis (Fra Watford til City):

*  Flaks? Det er lov å ha en god keeper og Juan er jo bare herlig, da. (Watford)

* Eh… Stryk det siste i forrige setning om Juan. (WBA)

vangaalmidt

* Ehh…..

* Vi tapte, men det er lov å ha en god keeper.

* Nå skal vi vinne FA-cupen.

* Eller, kanskje vi ikke gjør det, heller?

* Men vi kan fortsatt vinne Europa League, da.

* Eller, nei, vi gjør visst ikke det, heller.

* Kikket litt på twitter og ulike kommentarfelt i går. Merkelig – virker som om flesteparten av supporterne egentlig ikke vil at Marouane skal spille. De mener vi er bedre uten. Hmm… Kanskje jeg skal prøve?

* Og husk, vi kan jo faktisk fortsatt klare 4. plassen.

* Jøss, gjorde som fansen ville, og det funket. Vi slo City.

* Så husk – vi kan faktisk fortsatt klare 4. plassen.

Det vi aldri glemmer:

* Målet til Marcus Rashford mot City.

Det som hadde gjort måneden bedre:

mata

* Om ikke Juan Mata hadde lagt igjen hodet i garderoben før han tuslet ut på gressmatta mot WBA.

* Om det frisparket fra Payet hadde slått i tverrligger og over i stedet for rett inn (som de dessverre alltid gjør).

Månedens spiller (fra lesernes spillerbørs):

1. David de Gea 7,31
    2. Morgan Schneiderlin 6,43
    3. Chris Smalling 6,28

(krav: Må ha fått karakter i minst tre av månedens seks kamper)

MERK: De Gea ble månedens spiller igjen. Akkurat som i februar.

Månedens huff (fra lesernes spillerbørs):

1. Profil FellainiMarouane Fellaini 4,83
    2. Michael Carrick 5,27
    3. Daley Blind 5,35

(krav: Må ha fått karakter i minst tre av måndens seks kamper)

MERK: Carrick er langt i fra i sin beste form. Var dårligste mann i februar, og altså nest dårlig i mars.

Verdt å merke seg:

* David de Gea, Marcos Rojo, Daley Blind, Anthony Martial og Marcus Rashford startet alle de seks kampene i februar.

* Morgan Schneiderlin var månedens nest beste spiller, men fikk kun spille i fire av de seks kampene, og startet kun tre av kampene. Det er verdt å merke seg at United kun har tapt én av de kampene franskmannen har fått spille 90 minutter i denne sesongen.

* 17 spillere spilte minst 30 minutter i en kamp i løpet av mars. Det er fem mindre enn i februar, da det samme tallet var 22, og sier sitt om at skadesituasjonen har bedret seg. Til sammenlikning var det kun 14 som fikk mer enn 30 minutter i en kamp i noen av de seks kampene som ble spilt i august, da troppen var så godt som skadefri.

fosi

* Foruten de «vanlige, kjente navnene» og nevnte Rashford/Varela (høyreback) og Fosu-Mensah mot Watford, var det kun McNair (1 min mot Watford) og Fosu-Mensah (7 min mot WBA og 6 min. mot City) som fikk sjansen av de «yngre» i mars.

* Etter mål i alle kampene i februar ble det bare fire mål på seks kamper i mars. Totalt sett ble målforskjellen negativ – 4-5.

* Memphis Depay ble nest best på februar-børsen, men spilte kun mer enn 30 minutter i to av de seks kampene i mars.

Månedens uheldigste:

* Bastian Schweinsteiger ble matchet forsiktig i et forsøk på å få ham tilbake i gammelt slag mot slutten av sesongen, men henholdsvis 12, 15, 21 og 21 minutter på de fire kampene han kom innpå i februar hjalp lite når han slo opp kneskaden da han sluttet seg til det tyske landslaget i landslagspausen.

På skadefronten:

* Bastian Schweinsteiger comeback og skade er nevnt.

* Ellers forsvant Ander Herrera ut med skade etter en smell før returkampen mot Liverpool, etter å ha startet sju av de åtte siste før han skadet seg.

* Antonio Valencia gjorde comeback på førstelaget i løpet av mars, Ashley Young er tilbake i full trening, og Wayne Rooney nærmer seg et comeback midt i april. Unge Cameron Borthwick-Jackson er også tilbake i trening, mens Luke Shaw er ventet tilbake på treningsfeltet nå i april, han også. En det har vært skrevet mindre om er Phil Jones, som ikke har vært på banen for førstelaget siden 2. januar.