Ryktesaker, uke 28

OPPDATERT 21.00: Etter en lørdag uten rykter, er Wesley Sneijder igjen i fokus søndag morgen. Les flere overgangsrykter her.

Publisert Sist oppdatert

United har allerede vært svært travle på overgangsmarkedet hittil i sommer. Både Phil Jones, Ashley Young og David de Gea har kommet inn, mens Wes Brown og John O’Shea har dratt til Sunderland. Til tross for dette, virker det ikke som om De røde djevlene har gjort seg ferdige enda. Flere offensive midtbanespillere har blitt aet til klubben, og Wesley Sneijder, Luka Modric og Samir Nasri er en trio som har vært en gjenganger i engelsk presse.

Det skjer mye i Silly Season, og United.no samler her alt av rykter som omhandler United for å gi deg en oversikt over hvordan ting ligger an. Under følger ryktene for uke 27.

  • For en oversikt over hvilke kilder som historisk sett er mer pålitelige enn de andre, se her.

Tidligere ukers ryktespalter:

  • United-rykter, uke 27 (4. juli – 10. juli)
  • United-rykter, uke 26 (27. juni – 3. juli)
  • United-rykter, uke 25 (20. juni – 26. juni)
  • United-rykter, uke 24 (13. juni – 19. juni)
  • United-rykter, uke 23 (6. juni – 12. juni)

Søndag 17. juli

The People hevder at United har sett seg ut en spiller som har fått stempelet «den nye Kaka». Santos-playmakeren Paulo Henrique Ganso har en prislapp på £25 millioner, og United skal lede kappløpet om 21-åringen. AC Milan, PSG og Tottenham er også interesserte i brassen.

Men det var ikke et langt opphold uten rykter om Wesley Sneijder. Sneijders kone, Yolanthe Sneijder Cabau van Kasbergen, kan være nøkkelen for å få midtbanespilleren til Manchester. Van Kasberben gjør mye arbeid som TV-reporter, og skal ifølge Daily Mail være svært motivert for å slå gjennom i engelske medier. Derfor vil en overgang til England være bra for paret, som har ansatt et selskap for å jobbe frem reklameavtaler.

Flere bookmakere har stengt spilling på Sneijder til United. Det tyder på at de ser på en overgang som svært sannsynlig eller allerede i boks.

Ifølge Talksport nekter Rennes å selge sin midtbanejuvel Yann M’Vila. United, Liverpool og Bayern München er blant klubbene som har meldt sin interesse, men en talsmann for Rennes har uttalt at han ikke er til salgs.

Det har virket klart at Darron Gibson forlater klubben i sommer, men ikke nødvendigvis på permanent basis. Daily Star hevder at Wigan er interessert i å hente midtbanespilleren på lån. Forrige sesong tilbragte Tom Cleverley et suksessfullt lån under Roberto Martinez.

United.no understreker at dette er en ryktespalte, og at ingenting er bekreftet av Manchester United.

Lørdag 16. juli

Silly Seasons mest spektakulære dag: Ingen nye rykter om Wesley Sneijder eller noen andre!

Fredag 15. juli

Ifølge til tider svært upålitelige CaughtOffside vil United hente Napolis Marek Hamsik om Wesley Sneijder blir i Inter. Men slovaken blir heller ikke billig. £35 millioner må til for at Napoli skal slippe sin playmaker.

Dimitar Berbatov har lenge vært aet til fransk fotball, men nå hevder Daily Star at Juventus ligger best an i kampen om toppscorerens signatur. Og de skal ikke trenge å betale mer enn £7 millioner.

Uniteds spissituasjon er i fokus hos Talksport også. Med sju spillere som kjemper om to spissplasser må nok noen bort, og Mame Biram Diouf skal være høyaktuell for et utlån til en annen Premier League-klubb for å få spilletid.

Torsdag 14. juli

De engelske mediene var tidligere i dag samstemte om at Manchester United og Wesley Sneijder var enige om de personlige betingelsene i nederlenderens kontrakt. Telegraph skrev at playmakeren hadde sagt seg villig til å gå fra sitt opprinnelige lønnskrav på £250.000 ned til £190.000 i uka. Fortsatt gjenstod det at klubbene ble enige om en overgangssum – ifølge Daily Star vurderte De røde djevlene å sende Nani andre veien for å minske overgangssummen på Sneijder.

Men nylig kom kontrabeskjeden fra BBC-journalist Howard Nurse. På sin Twitter-konto skriver han følgende: «Jeg har fått bekreftet at Manchester United IKKE forsøker å signere Wesley Sneijder fra Inter Milan. Det har heller aldri vært intereese for han.»

Owen Hargreaves sliter med å finne seg ny klubb. Sven-Göran Eriksson uttalte at han var interessert i å sikre seg midtbanespilleren, men nå har Leicester-sjefens interesse kjølnet. – Det er vanskelig. Han vil spille i Championship, men jeg er ikke sikker på om han er hundre prosent frisk, så akkurat nå er det lagt på is, sier svensken ifølge Independent.

For en tid tilbake kunne dere lese i denne ryktespalten at 16 år gamle Hicham Khaloua var ønsket av flere storklubber, deriblant Manchester United. Nå melder imidlertid SkySports.com at det er de lyseblå rivalene på Eastlands som er i førersetet i kampen om Cartagena-spilleren. Khaloua har nå takket ja til et treningsopphold i City, og en overgang skal være nært forestående.

Ifølge Click Manchester ønsker Sir Alex Ferguson å hente Flamengo-talentet Adryan på prøvespill. United har fulgt unggutten, som scoret fem mål på seks kamper for Brasil i sommerens U17-VM, i tolv måneder, og skal ha fått et bud på spissen avslått i januar.

Onsdag 13. juli

United landet i USA mandag kveld, men en som ikke var med på flyet var United-direktør David Gill. The Telegraph skriver idag at årsaken til at han foreløpig er igjen i Manchester, er for å forsøke å hale Wesley Sneijder-overgangen i land. Forhandlingene skal ifølge avisen ha god fremgang, men problemene skal ligge i at Sir Alex ikke ønsker å bruke altfor mye penger på en spiller som er 27 år gammel.

Dette er en politikk klubben stort sett har fulgt de siste årene, og Fergie har siden 1997 kun tre ganger brukt mer enn £3 millioner på spillere over 27 år. Dette var da Teddy Sheringham (£3,5 millioner) og Henning Berg (£5 millioner) ankom sommeren 1997, samt da United satte ny britisk overgangsrekord gjennom å hente Dimitar Berbatov for £30,75 millioner i 2008.

Utifra Inter-direktør Marco Brancas uttalelser om at det kreves et ‘megagalaktisk’ bud på Sneijder for at et salg skal komme på tale, samt et lønnskrav i det absolutte toppsjiktet, vil en overgang stride mot Fergusons holdning til å bruke store summer på spillere godt opp i 20-årene. Branca sier også at det ikke er kommet inn noen formelle bud på Sneijder.

Ifølge goal.com har David Gill reist til Milano for å fullføre forhandlingene. En anonym kilde sier at Sneijder-sagaen kommer til å være over i løpet av kort tid, men at det fortsatt er usikkert om han blir i Inter eller drar fra klubben. Manchester Evening News har fått bekreftet at Gill er i Italia.

Owen Hargreaves har blitt aet til en overgang til West Bromwich den siste tiden. WBA-manager Roy Hodgson er imidlertid ikke sikker på om det er lurt å gamble på en så skadeforfulgt spiller: – Jeg tror han ønsker å møte hos oss, men vi må være realistiske: vi snakker om en spiller som ikke har spilt fotball på tre år. Han har et stort navn, men det har Bobby Charlton også! sier Hodgson til Express & Star.

Thomas Kuszczak har vært aet til West Bromwich, men også Aston Villa og Bayer Leverkusen skal være interesserte i keeperen, melder den polske nettsiden Sport. United skal være villige til å selge Kuszczak for £3 millioner.

En som virker mer interessert enn Hodgson, er Leicester-manager Sven-Göran Eriksson. Han vil gjerne hente Hargreaves til Championship-klubben, men han inrømmer at han ikke engang er sikker på om Hargreaves kommer til å fortsette karrieren: – Jeg har snakket med agentens hans nå. Alt kommer an på Owen, ballen er på hans side. Jegt vet ikke engang om han er frisk eller om han ønsker å spille. Hvis han vil snakke med oss, er vi mer enn villige. Jeg har alltid sagt at en frisk Owen Hargreaves er en glimrende spiller, sier Eriksson til BBC.

Tirsdag 12. juli

John O’Sheas overgang til Sundeland er allerede i orden, og mye tyder på at Steve Bruce setter stor pris på sin nye signering. Sky Sports rapporterer tirsdag morgen at den anvendelige iren sannsynligvis går rett inn som kaptein allerede i sin første sesong i klubben fra nord-vest. O’Shea har også tidligere båret kapteinsbindet i Manchester United i enkeltkamper.

Mandag 11. juli

I helga ble det meldt at Inters styre skal ha et møte på tirsdag for å avgjøre fremtiden til Wesley Sneijder. The Telegraph skriver også dette, men i tillegg skal Sneijder prate med Inters eier, Massimo Moratti, sannsynligvis for å fortelle at han vil forlate klubben. Ifølge avisen er nederlenderen Uniteds førstevalg på midten, etter at det har vist seg vanskelig å hente Samir Nasri.

På en pressekonferanse i Asia har Arsene Wenger uttalt at Nasri ikke skal noen steder, men ifølge France Football er spilleren enig med Manchester City om en lønn på 10,7 millioner euro i året. Dermed kan mye tyde på at hvis Nasri får lov til å forlate Arsenal, blir det til den blå halvdelen av Manchester.

Ifølge The Times kjemper United og Real Madrid om Sienas unggutt Souleymane Coulibaly. Spissen er verdsatt til £2 millioner, og Tottenham skal også være interesserte i å kjøpe Coulibaly.

Owen Hargreaves kan være på vei til West Bromwich, melder The Guardian. WBA-manager Roy Hodgson vil prate med midtbanespilleren for å høre om han er villig til å godta en pay-as-you-play-kontrakt. Leicester er også interesserte i Hargreaves.

En spiller som Fergie ikke ønsker skal forlate Old Trafford, ikke engang på lån, er Danny Welbeck. The Telegraph skriver i ettermiddag at Welbeck har fått beskjed om at han er i SAFs planer for den kommende sesongen, og at han derfor ikke ønsker å sende han på lån til Steve Bruces Sunderland. Welbeck skal tidligere ha indikert at han ønsker å lånes ut til Sunderland for å få mer spilletid, men dette ser nå ikke ut til å skje.

Powered by Labrador CMS