Joao

Ryktesaker, uke 8

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 27. februar

16.25: Daily Mirror skriver at United er interesserte i både PSV-spiss Cody Gakpo og Sporting-midtbanemann João Palhinha før sommerens overgangsvindu.

Førstnevnte er en 22 år gammel nederlender som har prestert godt for Eindhoven-klubben denne sesongen. Gakpo står med syv mål og tolv målgivende pasninger på 18 kamper i Æresdivisjonen.

United skal angivelig også ha en slags avtale som gir dem førsterett til å hente Palhinha, men at klubben da må bestemme seg for å hente ham senest i begynnelsen av juni.

Atlético Madrid og Wolverhampton nevnes som mulige andre interessenter for den 26-årige defensive midtbanespilleren.

08.40: Barcelona ønsker seg Eric Bailly når sommerens overgangsvindu åpner. Det skriver Daily Star, som riktignok ikke er den avisen vi stoler mest på når det gjelder ryktestoff.

Lørdag 26. februar

10.50: Manchester United skal være blant klubbene som skal ha vist interesse for Southamptons forsvarsspiller Valentino Livramento. Det skriver The Sun.

Den engelske U21-landslagsspilleren har imponert etter overgangen fra Chelsea sist sommer, og London-klubben skal ha en klausul som gir dem førsterett til å hente Livramento tilbake til Stamford Bridge for rundt 40 millioner pund, skriver avisen.

Fredag 25. februar

22.45: Mauricio Pochettino har allerede takket nei til United-jobben fordi han ønsker seg til Real Madrid før neste sesong. Det skriver spanske Sport, som riktignok ikke er den kilden vi stoler aller mest på.

Avisen skriver at Pochettino nok kommer til å være ferdig i PSG til sommeren dersom pariserne ikke vinner Champions League, men at argentineren håper å ta sjefsjobben på Santiago Bernabeu og ikke på Old Trafford.

13.24: Darren Lewis skriver i en såkalt eksklusiv sak for Daily Mirror at Manchester United er lystne på å hente Antonio Rüdiger gratis fra Chelsea i sommer.

Søsteravis Manchester Evening News publiserte også denne infoen på sine sider, med Dominic Booth som medforfatter på artikkelen.

Real Madrid og PSG skal begge være interesserte i å hente den 28 år gamle tyskeren også.

08.19: Torino-avisa Tuttosport skriver at Juventus ikke er avvisende til idéen om å hente Paul Pogba tilbake til klubben når kontrakten til franskmannen går ut i sommer.

Tuttosport anerkjenner samtidig at Real Madrid og spesielt PSG er klubber Pogba har blir koblet mer til, og i Juventus vil franskmannen ikke kunne få like god lønn som i verken United, Real Madrid eller PSG, selv om Juventus potensielt kan gjøre et unntak lønnsmessig for Pogbas del. Hvis han går tilbake til Juventus, så er det heller et valg fra hjertet, beskriver avisa.

Torsdag 24. februar

17.17: Vi nevnte i går den angivelige interessen for Dortmund-forsvarer Manuel Akanji, og Patrick Berger fra SPORT1 (som også tidligere har skrevet om Uniteds interesse) skriver at United prøver å signere den 26 år gamle sveitseren, som skal være en United-fan som drømmer om Premier League-spill. Videre gjengir Berger Bilds påstand fra i går.

13.00: Ifølge ESPN er Manchester United sikre på at de kan lande to storfisker til sommeren selv om det ikke skulle bli Champions League-spill i 2022/23-sesongen. Harry Kane og Declan Rice er to av spillerne som skal stå på klubbens liste.

Onsdag 23. februar

15.20: Tyske SportBILD skriver at United vurderer Borussia Dortmund-forsvarer Manuel Akanji. Utfordringen er visstnok at United da må betale gigantiske 10 millioner euro i årslønn, men det er ikke helt vilt for en klubb som United. En ukelønn på 160 000 pund gir nemlig en årslønn på 10 millioner euro. Prislappen i sommer kan bli 25 millioner euro for spilleren som står uten kontrakt sommeren 2023. Saken er gjengitt av Sport Witness.

15.15: Portugisisk presse løper av og til ærend for klubbene, og nå skrives det i alle fall i Portugal at United skal være interessert i Sporting Lisboa-spiller João Palhinha. To ulike portugisiske aviser har skrevet om saken, og den ene, Record, skriver at United har fulgt spilleren tett og nå vurderer om de skal gå videre med sin interesse. Den 26 år gamle Sporting-midtbanespilleren skal være tilgjengelig for 30-40 millioner euro, altså betraktelig mindre enn for eksempel Declan Rice vil koste. Det er Sport Witness som gjengir saken.

08.10: The Sun skriver at West Ham nå krever 120 millioner pund for å slippe Declan Rice, som alle vet har vært sterkt koblet til United. David Moyes snakket i helga om at 100 millioner forrige sommer ville vært på billigsalg, og saken kan være en naturlig konsekvens av det.

08.05: Goal skriver at Edinson Cavani skal være villig til å lytte til bud fra Botafogo etter sesongen. Cavanis United-kontrakt går som kjent ut til sommeren.

08.00: Leipzig-spissen Christopher Nkunku har vært het denne sesongen, og har også vært koblet til United. I helga vant Leipzig hele 6-1 borte mot Hertha Berlin, og etter kampen skriver tyske BILD at det skal være uaktuelt å slippe spissen for mindre enn 75 millioner euro.

Tirsdag 22. februar

13.00: Spanske Mundo Deportivo skriver at Barcelonas kontraktsforhandlinger med midtstopper Ronaldo Araujo har møtt trøbbel, blant annet fordi United er ekstremt interessert i spilleren. Dermed skal forhandlingene være satt på vent. Den 22 år gamle uruguayaneren har kontrakt frem til sommeren 2023, noe som kan bety at Barcelona lytter til bud til sommeren – om de forstår at han ikke vil fornye med dem. Det er ventet, fra Araujo-leiren, at Barcelona kommer tilbake med et nytt og bedre tilbud. Sånn sett så lukter dette også en del av at United blir brukt for å få en enda bedre kontrakt. Det er Sport Witness som gjengir saken.

12.00: Diogo Dalot og Fred er ventet å få nye kontrakter i United. Det skriver ESPNs Mark Ogden.

08.45: United vurderer ikke å fortsette med Ralf Rangnick lenger enn ut denne sesongen. Det skriver Sam Pilger i Forbes. United skal være veldig imponert over alt Rangnick har fått til under en turbulent tid, men United jobber i stedet videre for å få på plass en ny og permanent manager, som de andre ryktene denne uka klart også viser.

07.40: Real Madrid kommer til å gi United kamp om Mauricio Pochettino til sommeren, skriver Daily Mails Sami Mokbel. Årsaken skal være usikkerhet rundt Carlo Ancelottis stilling i Real, selv om Real leder ligaen med seks poeng. Avslutningen av sesongen kan bli avgjørende, der Real blant annet må snu et 1-0-tap i første kamp mot nettopp Pochettinos PSG for å gå videre i Champions League.

Mandag 21. februar

09.03: En rolig ryktemorgen, men troverdige David Ornstein skriver i sin mandagsspalte hos The Athletic at Manchester United nå skal ha fullført arbeidet med å lage en liste over managerkandidater, og at det nå gjøres en innsats for å få i gang innledende samtaler om managerjobben.

Saken inneholder ikke noe spesielt nytt ellers om hvem som er på lista, eller rekkefølgen på dem, men det nevnes igjen at Mauricio Pochettino og Erik ten Hag skal være blant navnene som står der.

United ønsker helst å få avklart managersituasjonen såpass tidlig at klubben får så mye tid som mulig til å forberede seg til 2022/23-sesongen, men en kompliserende faktor med Pochettino og Ten Hag er naturlig nok at de er i jobb, og kjemper om gjeve troféer for sine respektive klubber, noe som per nå gjør samtalene vanskeligere.

Powered by Labrador CMS