Ryktesaker, uke 7

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 20. februar

08.10: Det er søndag og da er det i perioder flere aviser som kaster seg på ryktekjøret. Disse to sakene fra Daily Star kommer sikkert til å deles i dag, men vi understreker at Daily Star ikke er blant aviser man normalt kan stole på. Den ene er at United kan komme til å kapre Fulhams Fabio Carvalho, som så ut til å være på vei til Liverpool i januar. Det andre er mindre spesielt, at United skal trigge kontraktsklausulen i Diogo Dalots kontrakt. Den nåværende løper til sommeren 2023, men United har altså en klausul om at den automatisk kan forlenges til sommeren 2024.

LES OGSÅ: Se hvor lenge A-lagsspillernes kontrakter løper

08.00: United kommer til å gi grønt lys for at Cristiano Ronaldo finner seg en ny klubb – hvis han krever å få gå etter sesongen, for eksempel fordi United ikke spiller i Champions League neste sesong. Det skriver Daily Mirrors Simon Mullock.

Lørdag 19. februar

09.23: Det har vært spekulasjoner om at Harry Kane kan bli United-spiller hvis Mauricio Pochettino tar over United, og London Evening Standards Tottenham-skribent Dan Kilpatrick skriver at Kane kommer til å vente til sesongslutt før han bestemmer seg for hvor fremtiden ligger.

England-kapteinen er for øyeblikket ikke interessert i å diskutere en kontraktsforlengelse, men han skal være en stor beundrer av Antonio Conte, og spørsmålet om Kane på nytt kommer til å presse på for å forlate Tottenham kan være avhengig av om italieneren blir støttet nok på overgangsmarkedet.

Fredag 18. februar

18.50: Sentrale Flamengo-ledere skal visstnok presse på for å få kansellert klubbens muntlige avtale om å signere Andreas Pereira. Årsaken skal være spillerens svake prestasjoner de siste kampene, og den høye overgangssummen (for Flamengo) på cirka 10 millioner euro. Det er Sport Witness som gjengir denne saken.

13.55: Donny van de Beek har fått gode skussmål i begynnelsen av sin tid på Goodison Park. Nå skriver Jeremy Cross i Daily Star at nederlenderen kommer til å be om en permanent Everton-overgang, så lenge han fortsetter å spille bra og de blåkledde holder seg i Premier League.

United ønsker seg angivelig en sum på rundt 20 millioner pund dersom de skal selge den tidligere Ajax-midtbanespilleren.

08.15: PSG står klare til å tilby Cristiano Ronaldo en ettårskontrakt dersom portugiseren skulle bestemme seg for å forlate United igjen til sommeren. Det skriver Jeremy Cross i Daily Mirror.

Ifølge Cross revurderer Ronaldo nå fremtiden fordi United-oppholdet hittil visstnok ikke skal ha stått til forventningene. 37-åringen skal nå angivelig diskutere fremtiden med agent Jorge Mendes neste måned.

Så skal det sies at Daily Mirror vanligvis ikke er den avisen vi stoler mest på.

Torsdag 17. februar

16.15: Enkelte engelske fotballeksperter har fremhevet Southampton-trener Ralph Hasenhüttl som en potensiell ny United-manager, men østerrikeren ønsker ikke å bidra til spekulasjonene på sin pressekonferanse før helgens møte med Everton.

– Det er ikke noe jeg tenker på og heller ikke blant de tingene som interesserer meg. Jeg ønsker ikke å snakke om fremtiden min hver uke, sier Hasenhüttl ifølge Daily Mail.

08.15: Ifølge Telegraph vil Paul Pogba vente til sommeren før han bestemmer seg for hvor han skal spille neste sesong. Franskmannen er åpen for alle alternativer, noe som inkluderer rivaliserende Premier League-klubber.

Onsdag 16. februar

17.30: Tyske Christian Falk bekrefter at United vurderte Leipzig-spiss Christopher Nkunku i januar, men at det er usikkert om han er spisstypen de ønsker seg til sommeren. Se også mandag klokka 14.10 for mer om Nkunku.

08.09: Hvis Cristiano Ronaldo bestemmer seg for å forlate Old Trafford i sommer, så er det ifølge The Sun interesse fra PSG, Bayern München og José Mourinhos Roma.

Ronaldo ønsker visstnok kun å bli værende hos Manchester United hvis klubben kvalifiserer seg for neste sesongs Champions League.

Saken er ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent.

Tirsdag 15. februar

08.24: Sami Mokbel skriver i Daily Mail at Paul Pogba ikke er avvisende til muligheten for at han kan bli værende i Manchester United, men at han ikke kommer til å bestemme noe før sesongslutt.

PSG skal være svært interesserte i franskmannen, og Juventus, Barcelona og Real Madrid nevnes som andre klubber som følger med på Pogbas situasjon, men han skal i alle fall foreløpig ikke ha bestemt seg for hvor han ønsker å spille fotball fra og med 2022/23-sesongen.

Pogbas kontrakt går som kjent ut i sommer.

Mandag 14. februar

18.40: Fabrizio Romano skriver at Edinson Cavani hadde muligheten til å forlate United i januar, men at han ombestemte seg etter samtaler med Ralf Rangnick.

Romano melder at Cavani fortsatt kommer til å forlate klubben på gratisovergang i juni, men at han til den tid kommer til å være respektfull og ha fullt fokus på United.

14.10: ESPNs Mark Ogden skriver at RB Leipzigs Christopher Nkunku nå står på Uniteds liste for sommeren. Det er Ralf Rangnick som har ønsket dette, etter å ha sett den 24 år gamle franskmannen score 19 mål og levere 13 målgivende på 31 kamper denne sesongen. Nkunku ses i hovedsak som enten offensiv midtbanespiller eller kantspiller.

07.10: United skal ha kastet blikket sitt på Borussia Mönchengladbach-venstreback Ramy Bensebaini, fordi de ikke skal være sikre på Luke Shaw eller Alex Telles videre. Bensebaini er en 26 år gammel venstreback med 17 mål og 7 målgivende på 73 kamper, som er kjent for å være ganske god fremover i banen. Prisen skal ligge på omtrent 25 millioner euro.

Det er spanske Fichajes, som vi ikke stoler på, som skriver dette. Vi regner imidlertid med at dette blir spredt rundt i verden, og tar det derfor med slik at folk selv kan vurdere.

07.05: Barcelonas Ronald Araujo har blitt koblet til United en del i det siste. Nå skriver ESPN at kilder har fortalt dem at en forlengelse med Araujo og stjerneskuddet Gavi er det neste som står på Barcelonas liste, nå som overgangsvinduet har stengt. Dette fordi klubben erkjenner at de to spillerne nå fortjener bedre kontrakter enn de har.

07.03: Leicester-manager Brendan Rodgers sa søndag at det ikke medfører riktighet at Youri Tielemans har avvist et nytt kontraktforslag fra Leicester. Ifølge manageren er Tielemans fortsatt i diskusjon med klubben. (se også flere oppdateringer forrige uke om det motsatte).

Rodgers la til søndag at Leicester også er en realistisk klubb, som innser at spillere som gjør det godt kan være interessert i å dra andre steder.

Tielemans står uten kontrakt sommeren 2023.

07.00: Søndag meldte The Sun at Erik Ten Hag skal være Richard Arnolds førstevalg som ny United-manager, men her kommer det nok til å være mye forskjellig som blir meldt utover i denne saken. Mandag er det franske Goal som melder at det er Mauricio Pochettino som er førstevalget, at Pochettino ikke utelukker et klubbskifte til sommeren og at det kan skje enda raskere om PSG for eksempel blir slått ut i Champions League før det, for eksempel mot Real Madrid i den kommende runden.