Atalanta BC v Bologna FC - Serie A

Ryktesaker, uke 29

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 23. juli

16.25: United håper at det skal være nok å betale €60-65 millioner for å sikre seg Rasmus Højlund, det skriver den britiske frilansjournalisten Ben Jacobs på sint Twitter-konto.

Der skriver han også at Atalanta har innsett at de ikke kommer til å komme i nærheten av det rapporter ville ha det til at de ønsket i €100 millioner. En spennende uke i vente.

12.30: Det er interesse fra Saudi-Arabia for Eric Bailly, det skriver Dharmesh Sheth i Sky Sports.

Samtaler skal være i gang med to ulike klubber om en treårsavtale. Ivorianeren har ett år igjen av sin kontrakt og midtstopperen skal ha vært i kontakt med Ronaldo for å undersøke rundt ligaen og livsstilen i landet.

11.50: Tyrkiske Fanatik skriver søndag at Galatasaray ønsker seg Fred og har brassen som sitt førstevalg som ny midtbanespiller i sommer. Hovedstadsklubben har økt sitt bud fra €6 millioner til €8 millioner.

United på sin side ønsker minst €12 millioner og det er ventet at det vil bli flere samtaler klubbene mellom den kommende uken.

08.55: Aaron Wan-Bissaka har for alvor fått et oppsving etter det nesten var opplest og vedtatt at han ikke skulle ha noe fremtid i United under Erik ten Hag.

Nå er høyreback-plassen hans og nå skal United ønske å trigge en klausul i Wan-Bissakas kontrakt som binder han til United i et ekstra år. Backens kontrakt går ut neste sommer, det skriver Sun on Sunday.

Det gjør at et salg til gamleklubben Crystal Palace nå ser helt uaktuelt ut.

I den samme artikkelen skriver Alan Nixon at Ten Hag fortsatt er interessert i Axel Disasi, men at det avhenger av flere spillersalg fra dagens tropp.

Lørdag 22. juli

22.00: Laurie Whitwell og The Athletic (og noen andre) skriver nå det samme som United.no skrev om tidligere lørdag – at Fletcher-sønnenes overgang fra City til United går i orden.

20.40: Romano-oppdatering rundt Rasmus Højlund.

Italieneren har sitater fra Atalanta-manager Gian Pieri Gasperini.

– Højlund og Manchester United? Noen ganger må man ta noen valg, alle må vurdere den finansielle faktoren.

– Han er fornøyd her, og jeg hadde elsket å beholde Rasmus, men av og til må klubber og spillere vurdere store tilbud.

18.50: Alfredo Pedulla traff godt rundt Onana-overgangen og kommer nå med informasjon om at Atalanta forbereder seg på å ta farvel med Rasmus Højlund.

Samme menn skriver også at Højlund venter på at United skal få fart på prosessen.

16.40: Mer om de to talentfulle sønnene til Uniteds tekniske direktør Darren Fletcher.

Kilder kan til United.no fortelle at overgangene for Jack Fletcher og Tyler Fletcher nå skal være i boks.

De kommer til klubben fra Manchester City, og blir begge regnet som supertalenter å være.

Twitter-kontoen MUFC_Youth drar det enda litt lengre og langt på vei bekrefter overgangene.

14.30: United skal være nære med å fullføre overganger for de to tvillingsønnene til Darren Fletcher, Jack Fletcher og Tyler Fletcher (16).

Fabrizio Romano melder at United kommer til å betale en rekordstor sum innenfor de britiske grensene hva gjelder spillere under 16 år, og at det er ventet at en offentliggjøring av overgangene kommer til å skje snart.

12.25: Nyheten om at Kylian Mbappé var utelatt fra PSG-troppen som reiste til Japan slo ned med sjokkbølger fredag kveld.

Nå skriver franske Fabrice Hawkins at Chelsea og annen ikke navngitt engelsk klubb ser på om det er mulig å lokke franskmannen til England.

Så kan man kun spekulere hvilken annen Premier League-klubb som forsøker å få kloa i verdensstjernen.

11.15: Ny midtbanespiller fra Bayern München? Den tyske journalisten Kerry Hau fra Sport 1 sier i en sending om overgangsmarkedet at United har vist interesse for Bayerns Leon Goretzka.

Det har vært lite rykter rundt 28 år gamle midtbanespilleren, men Ten Hag skal være stor fan av spilleren som kan fungere i flere ulike roller på midtbanen.

Hau sier at «det kan være noe som skjer på bakrommet» når det gjelder en potensiell overgang for den tyske landslagsspilleren.

11.10: Mer Rasmus Højlund, for etter at Onana-overgangen endelig er i boks blir dansken et stadig mer konkret mål, det skriver den italienske overgangsjournalisten Alfredo Pedulla på sine egne nettsider, riktig nok på italiensk.

United kommer til å kjøre den samme tilnærmingen mot en overgang for 20-åringen som de gjorde med Onana og at supportere må forvente å være tålmodige også i denne overgangssagaen.

Om det skulle materialisere seg i et bud vil United ifølge den italienske journalisten tilby rundt £60 millioner for i håp om at Atalanta skal mykne opp i forhandlingene

09.10: Daily Mail har laget en sak på at United skal være uvillige til å møte Atalantas krav om overgangssum for Rasmus Højlund, som ifølge Mail nå skal være på £86 millioner.

Atalanta-manager Gian Piero Gasperini har innrømmet at han ikke vet om han kan regne med å ha Højlund i troppen når sesongen i Italia starter opp igjen

Fredag 21. juli

18.15: United ser nå ut til å få kamp om Rasmus Højlund. Den normalt veldig treffsikre franske journalisten Loïc Tanzi skriver nemlig for L’Equipe at PSG er klare til å betale de €60 millionene som Atalanta ønsker for sitt danske stjerneskudd.

Sportsdirektøren i PSG, Luis Campos, har vært i jevnlig kontakt med Højlunds agent og partene skal være nære enighet om personlige betingelser.

Den franske journalisten skriver også at United ikke er enig i at 20-åringen er verdt de €60 millionene Bergamo-klubben krever.

17.45: Samuel Luckhurst kommer med en oppdatering rundt flere av Uniteds salgsobjekter i en egen sak for Manchester Evening News fredag ettermiddag.

  • Alex Telles sin overgang til Al-Nassr i Saudi-Arabia nærmer seg, med en overgangssum på rundt £6 mill.
  • Eric Bailly er tilbake på Carrington etter at han ikke returnerte sammen med de andre spillerne som har vært på landslagsoppdrag, dette er riktignok avtalt da ivorianeren har fått lov til å prate med andre klubber. Det skal være interesse fra Saudi-Arabia for 29-åringen.
  • United venter på et akseptabelt tilbud på Dean Henderson etter at de avslo det forrige tilbudet som handlet om et lån med et obligatorisk kjøp etter et visst antall kamper.
  • Det er uvisst om Fred kommer til å slutte seg til United-troppen i USA. Kilder i klubben bedyrer at det handler om personlige grunner og ikke om noen mulig overgang.

17.30: The Athletics Nottingham Forest-korrespondent Paul Taylor skriver i kjølvannet av Romano-rapportene om Dean Henderson og Anthony Elanga at det er enighet om sum for Elanga, men at det er mer komplisert rundt Henderson.

Tilbudet som skal ha blitt gitt nå i første omgang skal handle om et nytt utlån. Samtalene om både utlån og en permanent overgang kommer til å fortsette de kommende dagene.

16.33: Ting skjer fort i overgangssaken rundt Anthony Elanga. United skal ha akseptert et bud på £15 millioner og medisinsk test kan skje i løpet av helgen – les mer i egen sak.

15.26: Det rapporteres om to bud på United-spillere fra Nottingham Forest – les mer i egen sak.

15.13: Fabrizio Romano slenger seg på Eric Bailly-påstanden om en tilnærming fra Al-Nassr, og legger til at Fulham og Al Ettifaq også har forhørt seg.

13.12: Eric Bailly er i diskusjoner med Al-Nassr, ifølge journalistene Marc Mechenoua og Abdellah Boulma.

10.47: Daily Mail skriver at Anthony Elanga har takket nei til muligheten til å gå til Everton. Svensken skal ha snakket med klubben, men skal ha takket nei fordi han var usikker på hvor godt han vil passe inn i et Sean Dyche-lag.

Ifølge saken har Elanga bestemt seg for hvor han ønsker å dra, uten at noen klubb navngis. Nottingham Forest har blitt nevnt som en mulig destinasjon for 21-åringen.

10.24: Radio Guaiba-journalist Rafael Pfeiffer melder (her gjengitt av Sport Witness) at Grêmio ønsker å gjøre et forsøk nummer to på å hente Facundo Pellistri på lån. United skal være skeptiske til å sende ham dit – de ønsker nemlig angivelig å ha Pellistri nærmere, og da skal det nok en del til for at han blir sendt ut av Europa.

08.12: Fiorentina-CEO Joe Barone siteres på at det ikke har kommet noen bud på Sofyan Amrabat per nå, og Fabrizio Romano skriver at United for øyeblikket er fokuserte på Rasmus Højlund, og at en ny midtbanespiller vil diskuteres senere.

Amrabat skal være på lista, men trolig kan en slik overgang også påvirkes av hvilke spillere som forlater klubben de neste ukene.

Torsdag 20. juli

20.00: Det skal være Reading som stakk av med signaturen til Charlie Savage. Midtbanespilleren, som spilte for førstelaget i Oslo, kommer til å å forlate United på permanent basis.

18.20: Den italienske journalisten Alfredo Pedulla skriver at Atalantas trener har bedt om en løsning rundt Rasmus Højlund i løpet av ti dager, noe som altså vil bety i løpet av juli.

Atalanta-treneren sa imidlertid nylig at siden overgangsvinduet er åpent en måned til så er det lite de får gjort om noe også skjer etter den tid, men alle involverte håper nok egentlig på en raskest mulig avgjørelse.

17.10: Ja da, vi tar det med siden vi vel bare må det, selv om du vel har hørt det før denne uka at United visstnok igjen nærmer seg et bud på Rasmus Højlund – nå fordi de ikke vil at PSG skal kunne rote det hele til.

14.05: Manchester Evening News og United-korrespondent Samuel Luckhurst kommer med en oppdatering på hvorfor Matej Kovar ikke er med til USA.

Dette er fordi han skal sendes ut på et nytt utlån. En kilde har fortalt Luckhurst at det er en horde av klubber som ønsker seg tsjekkeren på lån etter at han imponerte stort og var viktig i tittelsesongen til Sparta Praha i den tsjekkiske serien forrige sesong.

13.27: Italienske Gazzetta dello Sport melder (her gjengitt av Sport Witness) at Erik ten Hag ønsker seg Sofyan Amrabat om det blir ledige plasser på midtbanen.

Alt avhenger likevel av at det blir foretatt spillersalg som kan bidra med mulige midler til å hente marokkaneren som av Fiorentina er verdsatt til mellom €25-30 millioner.

13.25: Det var flere som reagerte når de så at Matej Kovars navn ikke var blant de 31 som dro til USA etter kampslutt onsdag.

Det er dermed lett å anta slik som James Ducker i Telegraph gjør at tsjekkeren er på vei ut på et nytt utlån den kommende sesongen.

I den samme artikkelen skriver Ducker også at fremtiden til Amad Diallo og Facundo Pellistri vil avgjøres etter USA-turnéen og at Ten Hag ønsker å se dem begge i aksjon i de kommende kampene og treningsøktene.

09.20: MEN kommer med en oppdatering på fremtiden til Kobbie Mainoo. Journalist Steven Railson skriver i en «eksklusiv» at 18-åringen ikke kommer til å bli lånt ut denne sesongen, dette fordi en god treningshverdag sammen med førstelaget og helt sikkert også spill i enkelte kamper av Ten Hag ses på en en bedre utviklingsarena for den unge midtbanespilleren.

Flere klubber i League One viste interesse for å låne Uniteds nummer 37 i januar, men de ble alle avslått.

08.55: The Sun skriver at United har jobbet frem en beredskapsplan for hvem de skal hente på topp om de finner Rasmus Højlund for dyr.

Den ikke alltid troverdige avisen lister opp seks andre navn, som i og for seg ikke er noen nye navn, men skriver at Randal Kolo Muani vil være den neste på listen om det ikke skulle ende opp som United-spiller i sommer.

08.45: Swansea og Cardiff er blant klubbene som ønsker å sikre seg Charlie Savage på lån denne sommeren, det skriver South Wales Evening Post i sin papirutgave torsdag.

Det er ventet at de to walisiske klubbene skal være de eneste som ønsker å sikre seg Savage junior. Sheffield Wednesday, Wigan og Rotherham skal også være interessert.

I og med at Savage ble utelatt fra troppen som reiste til USA onsdag er det ventet at midtbanespilleren kan få forlate klubben denne sommeren.

Onsdag 19. juli

21.02: Det ble ikke funnet noen plass til Eric Bailly i troppen som reiste til USA onsdag ettermiddag.

Fabrizio Romano melder på Twitter at dette er grunnet at han ikke er i planene til Ten Hag og er forventet å forlate klubben.

21.00: Mer Harry Maguire. I en artikkel for The Athletic ser Mark Critchley på om Jonny Evans kan bli sett på som noe mer enn bare en korttidsløsning eller om veteranen også kan bli en backup-løsning for den kommende sesongen.

I den samme artikkelen skriver Critchley at United ikke aktivt vil prøve å selge Maguire, men at klubben er åpne for å lytte til seriøse bud på den tidligere kapteinen.

18.50: Etter at Harry Maguire ble vraket som United-kaptein har ryktene om at han skal være villig til å dra blitt mer sannsynlig. West Ham har blitt nevnt som en mulig destinasjon, men tidligere i sommer har det også blitt skrevet at Chelsea er interesserte.

Jacob Steinberg i Telegraph skriver at Chelsea ikke lengre er interesserte i å hente United-stopperen til London.

10.13: Ifølge Fabrizio Romano har Freds navn blitt nevnt i forhandlingene med Atalanta om Rasmus Højlund.

United skal nemlig ha foreslått å inkludere Fred i avtalen, men Atalanta skal ha sagt nei fordi de ikke prioriterer å forsterke midtbanen, og bare ønsker seg en vanlig overgangssum for dansken.

08.38: En relativt rolig start på dagen på ryktefronten (vi kan vel se på det som at det er stille før stormen?), så vi starter med at Mark Critchley/The Athletic skriver at Amad Diallo fortsatt ikke vet om han kommer til å gå ut på lån igjen i 2023/24-sesongen etter det vellykkede oppholdet i Sunderland i fjorårssesongen, eller om han kommer til å være en del av Erik ten Hags stall.

Videre skriver Critchley at United nå er mer åpne for å låne ut igjen Facundo Pellistri enn de var i januar (da Pellistri ønsket å bli lånt ut), men en endelig avgjørelse er ikke tatt. Twente er blant klubbene som har registrert sin interesse.

Det skal ikke være noen planer om å sende Kobbie Mainoo på lån – han kommer heller til å være en del av førstelagstroppen videre. Ten Hag skal være en enormt stor fan av 18-åringen, som ville hatt flere kamper for A-laget om det ikke var for en skade i vår.

For Hannibal Mejbri er det en mulighet med et nytt utlån, men en permanent overgang er heller ikke utelukket hvis United får et godt bud.

Tirsdag 18. juli

20.46: The Athletics Laurie Whitwell har kommet med en oppdatering om Mason Greenwood.

Det har blitt spekulert i at Greenwood kunne gå motsatt vei av Rasmus Højlund, ved at det kunne bli et utlån av Greenwood til Atalanta, men det virker ikke som om noe er i ferd med å skje på den fronten, ifølge kilder tett på Atalanta.

United utforsker ikke lånealternativer proaktivt for øyeblikket, og klubbens interne Greenwood-etterforskning pågår ennå.

21-åringen kommer som ventet ikke til å være med til USA.

16.44: Ikke så mye nytt, men troverdige David Ornstein skriver også om det kommende Rasmus Højlund-budet for The Athletic.

Der også meldes det om enighet om de grunnleggende personlige betingelsene, og at klubbene har snakket sammen, men at det er avstand mellom klubbene, noe som gjør at United også har parallelle diskusjoner knyttet til Eintracht Frankfurt-spiss Randal Kolo Muani.

Højlund skal uansett være spilleren United prioriterer, og dansken har gitt beskjed til Atalanta om at han ønsker å dra. PSG skal også være med i kampen om Højlunds signatur.

Ornstein skriver at de siste rapportene har indikert at Atalanta nå ønsker seg 70 millioner euro (60,1 millioner pund i nåværende kurs) pluss 10 millioner euro (8,6 mill. pund) i tilleggsutbetalinger for Højlund, så vil de interesserte klubbene prøve å forhandle dette ned.

15.30: Den italienske journalisten Alfredro Pedulla skriver at Uniteds kommende bud på Rasmus Højlund fort kan være på 53-55 millioner euro, pluss ulike bonuser. Han mener at Atalanta ønsker 60 millioner pluss ulike bonuser, slik at avstanden ikke skal være avskrekkende så tidlig.

Når det gjelder Højlund så skal ikke den personlige avtalen være noe problem, det er til og med rapportert om enighet allerede, men det må altså bli enighet mellom klubbene.

15.20: Teden Mengi kommer til å dra ut på lån før vinduet stenges, skriver Manchester Evening News.

13.30: Alle forstår vel nå at det bortimot er live-United-rykter denne sommeren, hvor mye også gjentas. Nå skriver Fabrizio Romano at United forbereder et åpningsbud på Rasmus Højlund, og Alfredo Pedulla skriver at det er et mulig nytt United-bud i saken. Egentlig intet nytt, men da vet dere i alle fall det. Calciomercato skriver at United er klare til å «øke budet», noe som kanskje er å nærme seg Atalanta-kravet, all den tid det virker uklart om United i det hele tatt har lagt inn noe bud så langt.

11.40: Fabrizio Romano skriver at Alex Telles er svært nær å bli solgt til Al Nassr i Saudi-Arabia. Mer om det i egen sak her.

08.05: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver som mange andre at Rasmus Højlund er neste mål for United, etter at André Onana nå så godt som er i boks. Atalanta er imidlertid ikke ute etter noen fiffige løsninger med lån eller sånt, men ønsker kun penger for den danske spissen. Ifølge Ducker er samtalene med Forest om Dean Henderson også kompliserte. (se mer om Henderson mandag)

07.55: The Suns Jack Rosser skriver at det er usannsynlig at West Ham vil kjøpe Harry Maguire all den tid United skal ha minst 30 millioner pund for ham – selv om klubben ser ham som en oppgradering av Kurt Zouma.

07.45: Burnley og Sheffield United skal også – i tillegg til Leicester – være blant klubbene som ønsker seg Amad Diallo. Det skriver Daily Mail.

07.40: Bayern Münchens mitbanespiller Leon Goretzka skal være tilgjengelig på markedet for 40-50 millioner euro, og Florian Plettenberg i tyske Sky skriver at United og West Ham følger med. 28-åringen selv vil ifølge journalisten helst bli i Bayern, men manager Thomas Tuchel ønsker en ny 6er.

Mandag 17. juli

21.25: Nottingham Forest har innledet samtaler med United angående Dean Henderson. Det melder The Athletics Forest-journalist, Paul Taylor. Forest vil ifølge Taylor gjøre det de kan for å presse prisen ned, for en spiller som mistet ganske mye av forrige sesong med skade (selv om den ikke skal kunne ha noen langvarige konsekvenser).

19.50: Calciomercato skriver at Atalanta er ute etter 70 millioner euro for Rasmus Højlund, som i helga spilte 45 minutter og scoret da laget vant 10-1 i en treningskamp.

19.10: – (Rasmus) Højlund? Selv om vi hadde satt en deadline, for eksempel 15. august, så vil jo ikke vinduet være stengt. Hvis et uimotståelig tilbud kom etter det så vil dermed klubben og spilleren ta en avgjørelse senere. Ideelt sett skulle jeg gjerne hatt en avklaring før 31. juli, men realistisk sett så er det ingen mulighet for det. Det samme gjaldt jo med oss og Højlund forrige sesong, sier Atalanta-trener Gian Piero Gasperini til Italy24.

18.20: Det er en del «gamle» ting som blir resirkulert i dag, siden de som er opptatt av rykter skal følge United videre etter André Onana. Alfredo Pedulla påpeker, som andre, at det nå kommer til å handler om Rasmus Højlund fra Atalanta, mens Fabrizo Romano understreker at United og Newcastle fortsatt også holder et øye med Monacos midtstopper, Axel Disasi.

16.40: Leicester skal være blant klubbene som er interessert i Amad Diallo, og kanskje spesielt hvis Harvey Barnes, som er aktuell for Newcastle, selges. Daily Mail er en av dem som skriver om interessen.

16.05: Fabrizio Romano har pratet med The United Stands YouTube-kanal. Der var han blant annet innom at Bruno Fernandes har avslått flere tilbud fra Saudi-Arabia, og at Galatasarays tilbud på Fred var 5-6 millioner euro, langt under det United krever. Det kommer heller ikke til å komme noen ny midtbanespiller inn (Amrabat?) før en er solgt.

16.00: United skal ha avslått et West Ham-forsøk på å låne Harry Maguire. Det skriver Jacob Steinberg i The Guardian. Sistnevnte er god på West Ham, slik at dette skal være til å stole på.

13.48: Sky Sports gjentar informasjonen om at West Ham er interesserte i å hente Harry Maguire til klubben.

West Ham utforsker mulighetene for enten et lån eller en permanent overgang for 30-åringen, men de er også klar over at Maguires lønn kan bli et problem. West Ham har identifisert alternative overgangsmål til Harry Maguire, og Torinos Perr Schuurs, Bayer Leverkusens Jonathan Tah og Real Betis’ Luiz Felipe nevnes i den forbindelse.

13.34: I Sky Sports’ overgangsblogg skriver de at West Ham er interesserte i Scott McTominay (ikke noe nytt at han kobles dit, for så vidt), men at United foreløpig ikke har mottatt noen offisielle bud.

09.31: Mye tyder på at Dean Hendersons overgang til Nottingham Forest nærmer seg. Les mer i egen sak her.

08.33: The Sun skriver at Chelsea vurderer å bli med i kampen om Harry Maguire. Maguire skal være klar til å forlate klubben etter å ha mistet kapteinsbindet, ifølge den ikke alltid like troverdige tabloidavisa, og West Ham, Tottenham og Newcastle omtales også som interesserte klubber.

08.18: Nå som Onana kommer til United, så kommer United til å fokusere på spissplassen, sier Fabrizio Romano.

United skal ifølge Romano foreløpig ikke ha lagt inn noe offisielt bud på Rasmus Højlund. De ønsker å få alt i orden med spilleren selv før de angriper situasjonen med offisielle bud til Atalanta. Det har vært noe kontakt med den italienske klubben, hvor de fikk beskjed om at de bare var ute etter penger, og ikke noen avtale med spiller(e) som går andre veien. Summen Atalanta skal være ute etter skal være på rundt 70 millioner euro – 60 millioner pund i nåværende kurs – og United vet at det ikke er noen vits i å komme med langt lavere summer.

En Højlund-avtale med United beskrives som «absolutely ON» av Romano, men forhandlingene skal ikke ha kommet så langt per nå.

Romano sier ellers (som mange andre også har meldt) at Sofyan Amrabat er en av spillerne United vurderer som en ekstra midtbanespiller etter eventuelle salg (Fred og Donny van de Beek nevnes), men dette er ikke prioritert nå før keeper og spiss er i boks.

07.54: Sport Witness videreformidler informasjon fra Brasil om Flamengo-interesse for Alex Telles, som jo er en spiller United gjerne vil selge.

Flamengo-hovedtrener Jorge Sampaoli ønsker seg en ny venstreback, og Telles omtales som et overgangsmål av O Globo.

Journalist Jorge Nicola sier også det samme, ifølge artikkelen, og Nicola sier at Flamengo ønsker å overbevise United om å akseptere en lavere sum enn 7,5 millioner euro (6,4 mill. pund i nåværende kurs).

Daily Mails Chris Wheeler skrev i slutten av juni at United i utgangspunktet ønsker 10 millioner pund for Telles.

07.52: I går kveld var det utvikling rundt André Onana – les mer i egen sak her.

Powered by Labrador CMS