harry2

Ryktesaker, uke 28

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 16. juli

19.05: United-journalist Jamie Jackson i The Guardian skriver at Harry Maguire kan være villig til å forlate United, men at den naturlige lønnsøkningen alle spillerne fikk da United kvalifiserte seg til Champions League i alle fall ikke gjør det enklere.

15.40: Denne Twitter-oppdateringen fra BBCs Simon Stone kan kanskje tyde på at det er en liten sjanse for West Ham å få tak i Harry Maguire, med mindre noe helt spesielt skjer. United-spilleren skal imidlertid være bevisst sin egen situasjon, all den tid han trenger regelmessig spilletid før EM-sluttspillet neste sommer.

14.00: Siste nytt om André Onana-overgangen blir oppdatert her.

12.55: West Hams interesse i Harry Maguire virker reell, og Sky Sports melder at de både ser på muligheten for lån og kjøp, selv om de også innser at lønna kan bli et problem. Sky Sports påpeker at den endelige avgjørelsen, hvis klubbene blir enige, vil ligge hos United-kapteinen selv.

09.50: Daily Mirrors Tom Hopkinson skriver at Glazers har akseptert Erik ten Hags ønske om å bruke 170 millioner pund på overganger i sommer. Årsaken skal være at de erkjenner at investeringer må til for at United skal kunne holde tritt med de andre toppklubbene i Premier League. Det har vært spekulert i at Uniteds eiere har holdt igjen med bruk av klubbens penger siden United er til salgs.

08.55: Frenkie de Jong til Manchester likevel, bare til City? Daily Mirror spekulerer i om at Barcelona vil forsøke å sende De Jong dit, fordi Barcelona-trener Xavi har så ekstremt lyst på å få kloa i Bernardo Silva.

08.45: United ser nå ut til å sikre seg André Onana som ny keeper, men ble en stund koblet til Jordan Pickford. Ifølge The Sun krever imidlertid Everton 70 millioner pund for å gi slipp på Pickford – noe som dermed kan være én av flere grunner til at United gikk for Onana.

Lørdag 15. juli

21.50: West Ham vil finne ut av om Harry Maguire virkelig vil bli i United nå som de har solgt Declan Rice til Arsenal. The Telegraphs Mike McGrath og Sam Dean påpeker imidlertid, som andre, at West Ham ville foretrukket et lån.

10.00: Spanske Sport skriver at ifølge Què t’hi jugues så ser Barcelona på mulighetene for å resignere Uniteds unge høyreback, Marc Jurado – for å forsterke sitt eget B-lag.

08.10: Fredag ble det kjent at det er både PSG og Bayern München som undersøker mulighetene for å hente Harry Kane i sommer. United skal ikke ha råd til å være med på den runddansen, men ifølge Daily Mails Simon Jones så vil United ta opp Kane-tråden hvis han bestemmer seg for å bli i Tottenham neste sesong og ikke skriver under på ny kontrakt, slik at han er ledig på markedet sommeren 2024.

08.00: West Ham skal visstnok ha undersøkt mulighetene for å hente Harry Maguire på lån kommende sesong, men en slik avtale virker usannsynlig, skriver The Independents Miguel Delaney.

Fredag 14. juli

22.25: Manchester United jobber med en avtale for Zion Suzuki, skriver Fabrizio Romano.

Den japanske keeperen, som holder til i Urawa Red Diamonds, skal være en av tre alternativer som backup-keeper i United.

Samtaler skal være i gang med spillerens representanter, men United skal ikke ha tatt kontakt med Urawa Reds, da United fortsatt er opptatt med å lande André Onana-overgangen.

19.15: Miguel Delaney i Independent skriver at Harry Kane ville foretrukket en overgang til Manchester United, men at United på nåværende tidspunkt ikke har budsjettet til å hente spissen, i tillegg til at Daniel Levy trolig ikke vil selge til en engelsk klubb.

De siste ukene har Bayern München trappet opp jakten på 29-åringen med blant annet to bud som er blitt avslått. Ifølge Delaney er imidlertid PSG også med i kampen, og den franske klubben skal den siste tiden angivelig ha fått en økt optimisme om at de kan sikre seg signaturen.

10.05: Manchester United vurderer å gi en ny og forbedret kontrakt til Facundo Pellistri og deretter låne ham ut på ny. Twente og Real Betis skal være interessert i å låne United-vingen, melder journalisten Fabian Bertlini fra Uruguay.

Pellistris nåværende kontrakt går ut sommeren 2025, men United har, som så ofte ellers, opsjon på å forlenge avtalen med ytterligere ett år.

08.20: Galatasaray har også meldt seg på i kampen om Manchester Uniteds midtbanespiller Fred og har kommet med et bud som United har avslått. Det melder Fabrizio Romano.

Den italienske overgangsguruen er sikker på at Fred vil bli en av spillerne som vil forlate United i sommer og flere Premier League-klubber, deriblant Fulham, og klubber fra Saudi-Arabia skal være interesserte.

 

Torsdag 13. juli

21.50: Daily Mails United-journalist Chris Wheeler skriver at Alex Telles skal være interessant for Al-Nassr i Saudi-Arabia. Klubben har foreløpig forbud mot å signere spillere, men det forventes at det forbudet oppheves om ikke altfor lenge.

Wheeler nevner også at Fred, Elanga, Van de Beek, Williams, Henderson, Bailly, Sancho, Maguire, Martial og McTominay er salgbare – hvis budene gir United muligheten til å hente spillere de har på blokka.

18.20: Vi har oppdatert André Onana-saken vår med at det forventes at han selges til United fredag. Les saken her.

13.05: Everton skal ha lagt inn bud på Anthony Elanga. Les mer om det her.

12.00: Rasmus Højlund virker å være Uniteds øverste spiss-prioritet, og ifølge Laurie Withwell i The Athletic har United tilbudt spillere motsatt vei som en del av en avtale for spissen.

Dette skal imidlertid Atalanta ha takket nei til. Den italienske klubben skal være fast bestemte på at de kun vil ha en ren overgangssum for dansken, som skal ha en prislapp på £85,5 millioner.

Dersom United ikke kommer til enighet med Atalanta vil klubben bevege seg videre, med Randal Kolo Muani som et av alternativene.

08.10: Everton skal være interessert i Anthony Elanga og planlegger nye samtaler med Manchester United om den svenske kantspilleren, skriver Fabrizio Romano. Elanga skal ha tiltrukket seg interesse fra flere klubber, men Everton seiler opp som favoritt til å sikre seg 21-åringen.

Onsdag 12. juli

22.00: United skal ha vært blant klubbene som gikk bortimot all inn for å sikre seg Vitor Roque, som nå har gått til Barcelona. United skal ha levert inn bud på nærmere 100 millioner euro.

20.00: – André Onana til United? Han er en Inter-spiller som skal rapportere til preseason torsdag. Samtidig er det vanskelig å spå markedet, og realitetene er at italienske klubber må selge spillere for å kunne kjøpe. Det sa Inter-trener Simone Inzaghi onsdag.

15.20: Tidligere United-spiller Tahith Chong er i ferd med å selges fra Birmingham til Luton for fire millioner pund, noe som betyr at United vil få én million pund grunnet videresalgsklausul. Dette ifølge The Athletic.

14.10: Uniteds Will Fish kommer til å lånes ut til skotske Hibernian også kommende sesong. Det skriver Manchester Evening News. Les hele saken her.

13.30. Rasmus Højlund fortsatt på spiss-toppen vår, selv om United fortsatt ikke har sendt inn noe offisielt bud. Dette ifølge Fabrizio Romano.

13.20: Spanske ABC skriver at tre Premier League-klubber kan være aktuelle som neste stoppested for Joao Felix (23). Portugiseren var aktuell for United i januar, men ble i stedet lånt ut fra Atletico Madrid til Chelsea. Nå skriver ABC at United samt Newcastle og Aston Villa skal ha forhørt seg om spilleren, som scoret mål mot United for både Atletico og Chelsea forrige sesong. Spilleren ønsker seg uansett vekk fra Atletico, og har bedt agenten hoste opp en ny arbeidsgiver for ham. ABC skriver at den eneste løsningen nå også er en Atletico-exit.

11.20: Napoli-avisen Il Mattino skriver at Paris Saint-Germain har lagt inn et bud på Napoli-spiss Victor Osimhen, som lenge også er blitt koblet til United, men at budet ikke er på over 110 millioner euro, noe som betyr at alle parter vet at budet ikke blir godtatt. Osimhen blir selv gjerne i Napoli, men han skal ifølge avisa være fristet av tredoblet lønn over fem år i Paris.

07.05: Sky Sports melder at det nærmer seg enighet mellom United og Inter for André Onana. Dette har vel egentlig stått hos flere de siste dagene. Årsaken til fremgangen er at Inter har vært villig til å finne konstruktive løsninger, etter at de først ikke var villig til å gå ned på priskravet om minst 51 millioner pund for 27-åringen. Alle parter skal være interessert i å få til en løsning før Onana egentlig skal rapportere til Inters preseason torsdag 13. juli.

07.00: John Percy og Mike McGrath i The Telegraph skriver at Nottingham Forest fortsetter å diskutere et kjøp av Dean Henderson med United. Sistnevnte skal være klar til å kutte båndene med United i sommer, men situasjonen ble noe vanskeligere av at David de Gea noe overraskende var ferdig i United. Henderson er bare én av to nye keepere Forest jakter på. Sky Sports melder forresten at Hendersons skade er av en slik type at han uansett er uaktuell for Uniteds USA-tour.

Tirsdag 11. juli

14.25: United-unggutt Harrison Parker skal være i ferd med å bli snappet opp av City. Det skriver Fabrizio Romano. United hentet selv Parker fra Arsenal i 2021.

09.50: Av og til er det intet nytt i det som presenteres som et rykte, selv om de som presenterer det offentliggjør det som såkalt breaking news, men vi tar med at TalkSPORT tirsdag melder at United fortsatt vurderer Fiorentinas midtbanespiller Sofyan Amrabat. Dette har det stått om en del tidligere i sommer. Det er sånn sett ikke breaking news, men det understreker igjen at spilleren altså virker å være på Uniteds radar i dette sommervinduet.

Tyske Florian Plettenberg fra tyske Sky Sports nevnte dette også for noen timer siden, selv om han la til at dette nok først er aktuelt på et senere tidspunkt i vinduet.

07.30: The Suns Martin Blackburn og Jack Rosser skriver at André Onanas ukelønn i United er ventet å ligge på cirka 100.000 pund, noe som altså vil være betraktelig lavere enn de 375.000 pundene United har betalt David de Gea i ukelønn i det siste. Det gjentas uansett også her at forhandlingene om Inter-keeperens personlige kontrakt ikke vil bli et problem.

Mandag 10. juli

20.35: – Vi er klare for det som kommer, var teksten. Så la han til en tankefull emoji.

Det la Ramus Højlunds fysiske trener ut på Instagram.

19.30: The Times skriver at Inter har gått i samtaler om kjøp av to nye keepere, noe som avisen tar som en indikasjon på at Andre Onana er på vei til United. De to keeperne Inter jakter på er Anatoliy Trubin og Yann Sommer.

19.00: Everton skal ha gjort en henvendelse til United om å kjøpe Tom Heaton. Det skriver John Cross i Daily Mirror. Manager Sean Dyche kjenner Heaton fra deres tid sammen i Burnley, og Everton vet selvsagt at United er i ferd med å kjøpe Andre Onana og også har en del andre keepere i stallen. United sa tidligere i sommer nei til en Heaton-henvendelse fra Luton.

18.35: Varianter av dette har vi sett mange ganger de siste månedene, men Napoli-president Aurelio De Laurentiis sier nå igjen: – Det er helt sikkert at vi kommer til å se Victor Osimhen i Napoli-trøye kommende sesong.

17.25: Vi tar også med dette: Journalisten Alfredo Pedulla har ofte vært god på ting fra Milano, spesielt AC Milan. Nå skriver han på Twitter at det nærmer seg et avgjørende United-bud på Andre Onana, og at Erik ten Hag ønsker overgangen i boks senest fredag.

17.05: Andre Onanas overgang til United nærmer seg. Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver mandag ettermiddag at overgangen, ifølge kilder tett på keeperen, er kommet til en såkalt «advanced» fase. Det skal være snakk om en overgangssum på ca. 43 millioner pund pluss ulike bonuser. Wheeler skriver imidlertid at det så langt ikke er enighet om de personlige betingelsene. Tidligere har det langt på vei blitt slått fast at de er på plass allerede, blant annet av Fabrizio Romano. Det forventes ifølge Wheeler uansett ikke at overgangen møter noen problemer før den går i orden, sannsynligvis senere denne uka.

14.35: Randal Kolo Muani har blitt lansert som et av alternativene i spissjakten, selv om han kanskje ikke på noe tidspunkt har vært det heteste. Nå skriver Independent at PSG seiler opp som favoritter til å hente den franske 24-åringen.

10.10: Harry Kane jaktes av Bayern München, og søndag skal den tyske storklubben ha lagt inn et bud på €80 millioner, pluss bonuser, for spissen. Dette er imidlertid ikke nok til at Tottenham vil gå med på et salg, skriver Fabrizio Romano.

10.05: Manchester United skal ha verdsatt Harry Maguire til £50 millioner, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. En verdsettelse som potensielt kan hindre en mulig overgang i sommer, påpeker han.

Midtstopperen ventes å ta en prat med Erik ten Hag om fremtiden i løpet av denne uka.

08.05: Vi starter uka med det som ligger an til å bli Uniteds neste signering: André Onana.

Ingen stor utvikling foreløpig med tanke på rapportene fra helga, men Fabrizio Romano skrev natt til mandag at forhandlingene vil fortsette denne uka, der det forventes en enighet innen onsdag eller torsdag.

Powered by Labrador CMS