vitorroque270623

Ryktesaker, uke 26

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 2. juli

16.09: Mundo Deportivo (her gjengitt av Sport Witness) skriver om Athletico Paranaense-spiss Vitor Roque, som en stund nå har vært ventet å bli Barcelona-spiller. Det skal være en enighet om en avtale på 35 millioner euro pluss 10 millioner euro, og 18-åringen selv skal være lysten på at den skal overgangen skal gå i bok. Ifølge Mundo Deportivo har noen mektige klubber – og her nevnes United – vært i kontakt med spillerens representanter for å prøve å overbevise 18-åringen om å endre mening.

Problemet for Barcelona er at de ikke vet om de kan registrere Vitor Roque ennå, og at de trolig først må bli kvitt noen spillere om de ikke skal måtte låne ham tilbake til Athletico Paranaense.

Det virker uansett ikke så sannsynlig at Vitor Roque skal ha havne i United per nå.

09.59: Nå som Mason Mount er på vei inn, så er United klare til å selge midtbanespillere, ifølge Richard Fay fra Manchester Evening News. Han har skrevet en sak med blant annet følgende info:

  • United er villige til å selge Fred, som Fulham har vist interesse for siden mai. Fred er 30 år, og på vei inn i sitt siste kontraktsår på Old Trafford, og denne sommeren er sannsynligvis siste sjanse til å få en brukbar salgssum for brasilianeren.
  • United er også villige til å lytte til bud på Donny van de Beek, etter en ny skuffende sesong i United-trøya.
  • Scott McTominay har blitt linket bort fra klubben – Newcastle og West Ham har i alle fall blitt nevnt som mulige destinasjoner – men United har i utgangspunktet ikke planlagt å selge ham.
  • United vil lytte til eventuelle Hannibal Mejbri-tilbud, og Dortmund er en av flere klubber som har vist interesse for 20-åringen.

Det skal ifølge avisa være usannsynlig med en permanent Marcel Sabitzer-avtale, men United holder døra på gløtt for muligheten.

09.51: Fabrizio Romano skrev lørdag kveld at Bayern er villige til å la Marcel Sabitzer forlate klubben om de får rundt 15/17 millioner euro (12,9-14,6 millioner pund i nåværende kurs).

For en slik sum er det selvsagt ikke helt utenkelig at United kan finne på å gjøre et forsøk, og Ten Hag var fornøyd med østerrikeren, men per nå har United andre ting de prioriterer på overgangsmarkedet.

09.22: Daily Star skriver i en såkalt eksklusiv sak at United har avslått et Dortmund-forsøk på å hente Jadon Sancho på lån til gamleklubben.

United har ingen intensjon om å la Sancho returnere dit midlertidig, men de vil derimot være villige til å lytte til klubber som er interesserte i å hente vingen permanent.

Det hevdes at 45 millioner pund trolig vil være nok til å hente Sancho, en sum som også Daily Mail nevnte for en uke siden.

Så må det sies at Daily Star ikke er den avisa vi stoler mest på.

09.17: Mer fra The Sun: Hvis en skulle diktet opp en overgang som ville irritert Erik ten Hag mest mulig, så ville nok Frenkie de Jong til Manchester City vært en god kandidat til det. Nå skriver The Sun at Pep Guardiola vurderer å legge inn et bud på nederlenderen, som jo har blitt koblet til United over tid (men som United neppe vil ha råd til nå).

Barcelona vil ønske seg opp mot 90 millioner pund for De Jong. 26-åringen har ingen planer om å forlate Barcelona, men toppsjefene på Camp Nou er åpne for et salg på grunn av klubbens økonomiske situasjon.

09.14: The Sun skriver at José Mourinho ønsker å hente Mason Greenwood til Roma, hvis United bestemmer seg for å enten låne ham ut eller terminere kontrakten.

Han skal ha ringt til Greenwoods far for å si ifra om dette, og skal også ha snakket med Mason selv. Mourinho har god kjennskap til Greenwood etter å ha tatt han med på sommerturnéen 2018 i USA.

The Sun er ikke alltid den beste kilden, men de har vært først ute med en del rundt Greenwood.

Lørdag 1. juli

21.18: The Athletic har kommet med en keeperoppdatering, noe vi har skrevet mer om her.

18.39: Football Italia viderebringer litt Rasmus Højlund-informasjon fra ikke altfor treffsikre Corriere dello Sport i dag. Avisa skal ha omtalt at United har fått et bud på 35 millioner euro (30 millioner pund i nåværende kurs) avslått for Højlund, men i videreformidlingen kommer det ikke helt frem når dette har skjedd, og vi omtalte spekulasjoner i Italia om et sånt bud for noen uker siden.

Ifølge avisa ønsker Atalanta seg 45 millioner euro for Højlund – 38,7 millioner pund. United skal prøve å få ned prisen ved å tilby en spiller i retur, hevdes det videre.

Juventus omtales også som interesserte.

Vi ville tatt det hele med en klype salt før mer troverdige medier melder om det.

15.33: José Mourinho er lysten på å hente Fred til Roma, skriver The Sun.

En kilde sier til avisa at den tidligere United-manageren fortsatt er stor fan av spilleren han hentet til klubben sommeren 2018, og at Mourinho ønsker å bygge midtbanen rundt Fred.

14.02: Mer om Mehdi Taremi (som vi skrev om tidligere i dag): Portugisiske A Bola (her gjengitt av Sport Witness) skriver også at den iranske spissen er på Uniteds liste over mulige spissforsterkninger.

Spissen har allerede takket nei til tilbud fra Everton og Al Hilal denne sommeren, og skal ha insistert på at han enten ønsker å bli værende i Porto, eller i det minste spillet på øverste nivå i Europa.

13.57: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at en permanent overgang for Marcel Sabitzer er usannsynlig, men at United holder mulighetene åpne.

09.58: Feyenoord-nettstedet 1908 skriver at det er konkret United-interesse for 25 år gamle Justin Bijlow. Den nederlandske landslagskeeperen er under kontrakt til sommeren 2025, men Feyenoord prøver å forlenge kontrakten ytterligere.

Nettstedet spekulerer i at United kan ende opp med å signere både Onana og Bijlow.

09.22: Spissmarkedet er særdeles vanskelig, og nå hevder portugisiske Jornal de Notícias (her gjengitt av Sport Witness) at United er interesserte i Porto-spiss Mehdi Taremi. Iransk presse har tidligere omtalt interesse også.

Taremi er 30 år gammel, og har imponert stort siden han i 2019 kom til Portugal (først én sesong i Rio Ave, og nå tre sesonger i Porto), med et høyere antall mål for hver sesong. Etter 21 mål for Rio Ave i 2019/20, så ble det 23 for Porto sesongen etterpå, 26 mål i 2021/22, og i sesongen som var scoret han 31 mål på de 51 opptredenene han hadde for Porto. De 22 ligamålene han scoret var nok til å bli toppscorer i den portugisiske ligaen – tre mål foran Goncalo Ramos, som også har blitt koblet til United.

Med sine sju målgivende pasninger kom Taremi også på (delt) femteplass på lista over spillerne med flest målgivende pasninger.

United skal ifølge avisa ha fulgt spilleren en stund (klubben har hatt speidere på mange Porto-kamper denne sesongen, men det har vanligvis blitt antatt at det har vært hovedsaklig på grunn av Diogo Costa – noe det fortsatt kan være, selvsagt), og Erik ten Hag skal være en beundrer. Det hevdes at Porto vil ha mer enn 20 millioner euro (17,2 millioner pund i nåværende kurs) for at de skal la ham gå. Den relativt lave prisen skyldes en kombinasjon av alderen og at kontrakten går ut neste sommer.

Taremi scoret to mål for det iranske landslaget mot England under VM-sluttspillet i vinter.

Fredag 30. juni

22.20: Foreløpig har det ikke blitt rapportert noe mer om dette kommende André Onana-budet som ble nevnt tidligere i dag, men Inter-direktør Giuseppe Marotta bekrefter i alle fall Manchester United-interesse for målvakten.

Les egen sak her.

16.00: Ifølge Gianluca Di Marzio går forhandlingene mellom Manchester United og Inter om André Onana rett vei, og United forventes angivelig å komme med et bud på ham i kveld. Inter skal håpe på €50 millioner, pluss bonuser, for målvakten.

12.10: CBS-journalisten Ben Jacobs skriver at Manchester United skal i formelle samtaler med Inter om en mulig overgang for André Onana. Inter skal håpe på en totalpakke på nærmere €60 millioner, noe United anser som for høyt.

Jacobs skriver ikke når disse samtalene vil ta sted, men Gazzetta dello Sport har tidligere fredag hevdet at det vil skje allerede i dag.

08.35: Erik ten Hag har blokkert en overgang for Tom Heaton til nyopprykkede Luton Town, skriver The Telegraph.

Heaton sies selv å ha et ønske om å forlate United til fordel for en annen Premier League-klubb hvor han kan være førstekeeper, men på grunn av den usikre keepersituasjonen i United nå er det altså – i hvert fall på nåværende tidspunkt – ikke aktuelt å gi slipp på Heaton.

Torsdag 29. juni

15.40: Italienske medier har vært aktive rundt André Onanas mulige overgang til Manchester United de siste dagene, og tidligere torsdag skrev Gazzetta dello Sport at United har bestemt seg for å betale de €50 millionene, pluss bonuser, som Inter angivelig krever for målvakten.

Nå hevder La Repubblica at United forventes å presentere et bud i løpet av de neste timene, og at Inter skal ønske seg minst €60 millioner for kameruneren. United og Onana sies å i prinsippet være enige om kontrakt.

Begge rapportene er gjengitt av Sport Witness, men enn så lenge er det ikke rapportert noe om et kommende Onana-bud fra engelske medier. Vanligvis troverdige Rob Dawson i ESPN har imidlertid skrevet at United torsdag har trappet opp jakten på Onana.

11.55: United er interessert i Joao Neves, melder Gianluca Di Marzio. Den 18 år gamle midtbanespilleren holder til i Benfica, som han fikk til sammen 20 kamper for forrige sesong. De fleste av dem innhopp, før han startet de seks siste ligakampene.

09.30: Manchester United forventes å formelt henvende seg til Brighton angående Moises Caicedo, melder Sky Sports.

En overgang kan imidlertid avhenge av om United kommer til enighet med Chelsea om en overgang for Mason Mount, som vi trolig får svar på i løpet av de neste dagene.

Daily Mail skriver også at det er interesse for Caicedo, men at United er optimistiske om å lande en avtale med Mount, og at det er liten mulighet for at både Mount og Caicedo kommer inn dørene på Old Trafford i sommer.

08.00: Det aller meste tyder på at Kim Min-jae blir ny Bayern München-spiller. Fabrizio Romano melder at partene har kommet til en muntlig enighet om de personlige betingelsene, og at det da gjenstår for Bayern å utløse utkjøpklausulen.

07.55: Det skal fortsatt være optimisme rundt en Mason Mount-avtale etter første runde med direkte dialog mellom klubbene, skriver Fabrizio Romano.

Denne uka blir trolig avgjørende om 24-åringen ender opp i United i sommer.

Onsdag 28. juni

15.37: Mandag omtalte vi Daily Mails rapport om United-interesse for brasilianske Geyse (som en mulig Russo-erstatter), og i dag skriver spanske Mundo Deportivo at Barcelona-angrepsspilleren har fått det som omtales som et «uimotståelig tilbud» fra Manchester United.

25-åringen skal like seg i Barcelona, og bidro svært godt på veien mot forrige sesongs Champions League-triumf, men United kan lokke med både mer spilletid og bedre lønn enn den hun har nå.

Barcelona skal være lite villige til å forhandle med United foreløpig, siden de ønsker å beholde spilleren, så United må trolig legge inn et godt bud for at Barcelona skal gå med på å starte forhandlingene.

15.11: En oppdatering om Mason Mount finner dere i egen sak her.

11.59: Forhandlinger mellom Chelsea og Brighton om Moisés Caicedo kommer til å starte i løpet av de neste 24/48 timene, ifølge Fabrizio Romano. Personlige betingelser kommer ikke til å være et problem, melder han, men forhandlinger med Brighton er aldri enkelt, og blir nok ikke det denne gangen heller.

11.36: André Onana kan bli United-spiller på fredag, hevder Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) – en påstand vi nok trenger fra mer troverdige kilder før vi tar dette for god fisk.

Gazzetta dello Sport skriver at Inter-sportsdirektør Piero Ausilo møtte Uniteds Davids Harrison på Ibiza på tirsdag, og begge klubbene skal være lystne på å få i stand en avtale raskt. Inter krever angivelig 50 millioner euro (43 millioner pund i nåværende kurs) pluss bonuser, og hvis United går med på det, så vil avtalen ifølge avisa være i boks omtrent umiddelbart.

Det hevdes videre at Ausilo planlegger å møte både United og spillerens representanter i løpet av de neste 48 timene for å få på plass en avtale.

11.28: Marc Skinners assistent, Martin Ho, kan potensielt forlate United denne sommeren, skriver troverdige Emma Sanders fra BBC.

11.24: Det meldes nå fra et samlet pressekorps at City ikke kommer til å matche Arsenals bud på Declan Rice, så da virker det for øyeblikket sannsynlig at han havner i Arsenal.

Rob Dawson i ESPN skriver at United også har blitt koblet til Rice, men at de ikke har hatt muligheten til å betale det West Ham verdsatte 24-åringen til.

08.54: Martin Lipton fra The Sun skriver at PSG håper å få i stand en Kylian Mbappé-auksjon, og franskmannen selv ønsker å spille for Real Madrid, men en mulig prislapp på 250 millioner pund kan nok skremme bort de fleste – spesielt siden kontrakten går ut neste sommer.

I overskriften av saken hevdes det at United «vurderer å bli med i en budkrig» for Mbappé, men Lipton har IKKE skrevet noe om det i teksten, og det er i slike tilfeller det er verdt å minne om at Lipton neppe har skrevet overskriften.

Både United og Liverpool nevnes som potensielt interesserte klubber, men i artikkelen gir The Sun uttrykk for at de tviler på at verken Liverpool eller United kan handle til den prisen.

08.28: Alt tyder på at Declan Rice havner i Arsenal eller Manchester City, men både Daily Telegraph og Daily Mail meldte forrige uke om at United også kunne melde seg på, så slik sett er Rice-oppdateringer fortsatt litt relevant for Uniteds del også.

Sent tirsdag kveld meldte David Ornstein i The Athletic at Arsenal hadde lagt inn et nytt bud verdt 105 millioner pund for West Ham-spilleren – 100 millioner pund + fem millioner pund i mulige tilleggsopsjoner.

The Guardians Jacob Steinberg (som har god kjennskap til West Ham) skriver at budet ikke er akseptert, fordi West Ham ikke er fornøyd med betalingsstrukturen Arsenal har foreslått, fordi de ønsker å få mest mulig at den garanterte summen (100 millioner pund) betalt raskt. West Ham forventer at det i dag vil komme et bud fra Manchester City.

Tirsdag 27. juni

21.10: United håper å få £30-40 millioner for Harry Maguire i sommer. Samtidig ser både klubben og Maguire selv på det som en utfordring å løse lønnsspørsmålet om midtstopperen skal forhandle med en ny klubb, det sier Daily Mails Chris Wheeler i en direktesending hos The United Stand.

Journalisten sier også at han blir overrasket dersom Fred fortsatt er United-spiller når sommervinduet er over, men nevner ikke noe spesifikt om hvor brasilianeren kan finne veien. Fra tidligere har det blitt rapportert om at Fulham skal være interessert i Fred.

20.00: Juventus, AC Milan og Roma skal alle være interessert i å hente Mason Greenwood på lån, det skriver ikke alltid like troverdige The Sun.

17.10: Manchester United offentliggjorde tirsdag omsetningen for regnskapsåret 1. juni 2022 til 30. juni 2023. Her kom det frem at klubben styrer mot et rekordresultat med en omsetning på mellom £630-640 millioner.

Til tross for det kommer ikke klubben til å legge noe mer penger i potten for å få tak i Chelseas Mason Mount. United står fast på at budet lydende £55 millioner kommer til å bli summen klubben er villige til å strekke seg til for å få kloa i 24-åringen, det skriver Martyn Ziegler for The Times.

16.10: Tidligere tirsdag (se oppdatering kl. 12.20) ble det meldt om et bud fra Bayern München på Harry Kane.

Bild-journalist Christian Falk meldte noen timer senere at budet på €70 millioner var blitt avslått av Tottenham.

Nå skriver samme mann at Bayern og Harry Kane er enige om en intensjonsavtale om en overgang denne sommeren. Kanes familie skal ha gjennomført forhandlingene og det eneste som skal gjenstå er å komme til enighet med Tottenham om en overgangssum.

15.10: Juventus bekrefter at Adrien Rabiot har signert en ny ettårsavtale med klubben.

13.55: Adrien Rabiot har akseptert et nytt kontraktsforslag fra Juventus, melder Fabrizio Romano. Dermed blir det etter alle solemerker ingen overgang på den franske midtbanespilleren i sommer.

13.30: Manchester United og Chelsea vil i løpet av de neste 24/48 timene være i direkte dialog, skriver Fabrizio Romano. Målet skal da være å komme til en endelig avgjørelse rundt Mason Mounts fremtid. Uniteds siste bud på £55 millioner pund står fortsatt, men ikke for alltid, påpeker Romano.

12.20: Bayern München har i dag lagt inn et bud på Harry Kane, melder The Athletics David Ornstein. Budet skal ligge på €70 millioner, pluss bonuser.

Også Fabrizio Romano omtaler budet, og skriver at det er blitt avslått av Tottenham.

08.20: Det er først og fremst Arsenal og Manchester City som virker å kjempe om signaturen til Declan Rice. Sent mandag kveld meldte David Ornstein i The Athletic at City har kommet med et bud på £80 millioner, pluss £10 millioner i bonuser, men tirsdag formiddag skriver han at budet er blitt avslått av West Ham.

Også Arsenal fikk forrige uke sitt andre bud på midtbanespilleren avslått. Det skal ha ligget på £75 millioner, pluss £15 millioner i bonuser.

08.15: Adrien Rabiot har de siste dagene blitt koblet til Manchester United igjen, men franskmannen ser nå ut til å bli værende i Juventus. Fabrizio Romano er blant dem som melder at midtbanespilleren nærmer seg enighet med den italienske klubben om en ny kontrakt.

Samtidig skriver Romano at United hadde kontakt med Rabiot, men at Mason Mount uansett er øverste prioritet.

08.05: Den tyske journalisten Florian Plettenberg skriver at Harry Kane er Bayern Münchens førstevalg som ny spiss, og hevder samtidig at den tyske klubben har fått signaler om at det er Kanes foretrukne destinasjon. Bayern sies å være optimistiske med tanke på å hente 29-åringen for mindre enn 100 millioner euro.

Mandag 26. juni

19.40: Harry Maguire har vært koblet til Tottenham i sommer, og John Percy i The Telegraph gjentar at midtstopperen er et alternativ for klubben, men at de også vurderer et bud på Juventus’ Gleison Bremer.

Percy skriver at Tottenham fortsatt ikke har antydet at de vil komme med et bud på Maguire, men at det per nå kun altså er registrert en interesse fra Spurs.

13.49: 16 år gammelt stortalent er på vei til United. Les mer i egen sak.

13.01: Mer keeperstoff: Gazzetta dello Sport skriver (her gjengitt av Sport Witness) at det ligger an til at Manchester United legger inn et offisielt bud på Inter-keeper André Onana denne uka. De skriver at Uniteds samtaler med den italienske klubben er på vei mot det som omtales som «the final rush».

Det ventes at budet vil være på 50 millioner euro (42,8 millioner pund i nåværende kurs), og den italienske avisa skriver at det går mot en positiv avslutning på forhandlingene.

11.54: Dean Henderson er, til tross for at ting tar tid, overbevist om at han kommer til å forlate United permanent til fordel for Nottingham Forest denne sommeren, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Han skal være forundret over spekulasjoner om at han kan bli værende i United, som planlegger å selge keeperen.

Henderson skal ha returnert fra ferie, men Uniteds komplekse keepersituasjon kan føre til en utsettelse av 26-åringens forventede avskjed.

I saken omtales en mulig avtale med Forest på rundt 30 millioner pund.

11.46: United jakter på Russo-erstatter, og skal være interesserte i to brasilianske landslagsspillere. Les mer i egen sak her

08.47: Chris Wheeler i Daily Mail har skrevet om prislappen til United-spillerne som potensielt kan forsvinne i sommer. Les egen sak her.

07.59: Adrien Rabiot har innimellom blitt nevnt i det siste som et midtbanealternativ, og søndag kveld skrev troverdige The Athletic at United har tatt kontakt med 28-åringens representanter.

United kom ikke til enighet med Rabiot om personlige betingelser forrige sesong, og franskmannen leverte da heller en meget solid sesong for Juventus.

Rabiots kontrakt går ut om noen dager, og Juventus prøver nå å få ham til å forlenge kontrakten.

Powered by Labrador CMS