Manchester City v RB Leipzig: Group A - UEFA Champions League

Ryktesaker, uke 2

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 16. januar

20.59: Jonathan Shrager skriver at det nå er en åpen dialog mellom Manchester United og RB Leipzig om Amadou Haidara.

14.29: Luke Edwards fra Daily Telegraph skriver at Donny van de Beek har informert Newcastle om at han ikke er interessert i å dra dit på lån slik ståa er nå. Kontakten mellom Newcastle og Van de Beek har vært via mellommenn.

Newcastle skal ikke være avvisende til å prøve igjen senere i januarvinduet.

09.48: Sunday Mirror skriver at Ralf Rangnick ønsker å hente Leipzig-midtbanespilleren Amadou Haidara til klubben, og at han muntlig har blitt enig med Leipzig om en overgangssum på 33 millioner pund for 23-åringen.

Saken er skrevet av Simon Mullock og Darren Wells, og Mullock er nok en av de med aller lavest treffsikkerhet når det gjelder United-nytt. Vi ville tatt absolutt alt i artikkelen med en stor, stor klype salt, og nevner vel egentlig artikkelen mest av alt for å kunne presisere dette.

United har foreløpig ikke kommet med et formelt bud, skrives det videre, og Newcastle skal være lystne på å vise muskler ved å blande seg inn.

Ifølge artikkelen blir Rangnick stadig mer frustrert over at United ikke støtter ham på overgangsmarkedet foreløpig. På grunn av dette stiller nå visstnok Rangnick spørsmål om hvor mye innflytelse han egentlig vil ha på overganger fremover når han beveger seg over i konsultasjonsrollen når en ny manager har blitt ansatt.

Lørdag 15. januar

22.30: Manchester United kan få hastverk om de ønsker å hente Mauricio Pochettino til sommeren. Telegraph skriver at flere toppklubber har tatt kontakt med relevante agenter for å sondere mulighetene til å hente argentineren, og det er ikke sikkert alle vil vente til i sommer.

15.51: Vi nevnte i denne saken at det hviskes om Rachel Daly til United, og ryktene forsvinner vel ikke av at Houston Dash-spilleren kommenterer på Manchester United-tweets.

Tweeten (som dere kan se under) kan nok tolkes på flere måter, men kan i alle fall potensielt hinte om at hun var til stede på Leigh Sports Village da United vant 5-0 mot Birmingham.

30-åringen, som spiller for det engelske landslaget, kan brukes både som back og som en del av angrepet.

Daly har spilt i ulike amerikanske klubber siden 2013. Hun spilte i 2020 for West Ham på lån da den amerikanske serien var stoppet på grunn av coronaviruset.

00.02: Erling Braut Haaland snakket med Viasport-Fjørtoft etter fredagens 5-1-seier for Dortmund mot Freiburg (der Haaland scoret to mål).

Der kunne den norske spissen fortelle at Dortmund presser litt på for å få ham til å ta en avgjørelse om fremtiden.

Nå er nok ikke Manchester United den mest sannsynlige destinasjonen for Braut Haaland, men han har uansett blitt koblet til klubben i lang tid, og da spesielt da Ole Gunnar Solskjær var United-manager. Ralf Rangnick har uansett også god kunnskap om den unge spissen, siden han var sterkt involvert da RB Salzburg hentet Braut Haaland fra Molde.

Se intervjuet under:

Fredag 14. januar

19.22: Franske Le Parisien skriver at Paul Pogba synes at det er fristende med en retur til hjemlandet for å signere for PSG.

Real Madrid og Juventus er de andre klubbene som oftest nevnes som alternative klubber han kan signere for, om han da ikke plutselig velger å bli værende i Manchester United.

14.20: Ralf Rangnick skal ha sondert Inter-trener Simone Inzaghi, med tanke på en mulig managerstilling i United. Det skriver Corriere dello Sport i en sak gjengitt av Sport Witness. 45-åringen har fortid fra Lazio, og står etter Supercup-seieren denne uka mot Juventus med fire trofeer i en ganske kort trenerkarriere til nå. Atletico Madrid skal også ha sjekket ut Inzaghi.

09.00: The Athletics United-journalist, Laurie Whitwell, sier på podcasten der at Ralf Rangnick ønsker å forsterke med en midtbanespiller allerede i januar, og at det nå jobbes med å levere for ham på det.

07.05: Italienske La Repubblica skriver at Napolis Fabian Ruiz er et tredje midtbanealternativ for United, (sammen med Zakaria og Rice). Arsenal og Liverpool er også interessert, men United skal være i front i kampen om den 25 år gamle spanske A-landslagsspilleren. Dette handler imidlertid først om en sommer-overgang, og at United er klare til å handle da spilleren til sommeren bare har ett år igjen av kontrakten sin.

07.00: Brasilianske TNT Sports og journalist Fred Caldeira melder at Flamengo nå er villig til å gjøre alvor av sin lyst til å sikre seg Andreas Pereira permanent. Det nevnes at United vil være villig til å slippe ham for 10 millioner euro.

Torsdag 13. januar

18.49: Derby-manager Wayne Rooney (det var noe kjent med det navnet?) ble spurt om Amad Diallo på dagens pressekonferanse, og Rooney bekreftet at han liker Diallo, men han tror ikke at ivorianeren blir Derby-spiller i løpet av januar.

– Om du spør meg om han kommer til å komme til oss på et eller annet tidspunkt i januar, så er det veldig usannsynlig, sa Rooney.

Sky Deutschland har meldt at Borussia Dortmund er interesserte i Amad Diallo, mens lag som Feyenoord, Birmingham og Barnsley også har blitt nevnt.

13.50: Det har blitt lite spilletid på Donny van de Beek også denne sesongen, og nå skriver lokalavisen Manchester Evenings News at Newcastle og Borussia Dortmund har blitt kontaktet om et mulig utlån.

Av artikkelen kommer det ikke tydelig frem hvem som har kontaktet de to klubbene, men det er trolig representanter for Van de Beek som har gjort fremstøtet.

Artikkelen påpeker nemlig at et utlån uansett må ha manager Ralf Rangnicks velsignelse og han skal vegre seg for å gi slipp på spillere.

12.20: Manchester United har beholdt kontakten med PSG-manager Mauricio Pochettinos representanter, men Ralf Rangnick skal være usikker på om argentineren er rett mann for United, skriver den franske avisen Le Parisien.

Uniteds tyske manager skal i stedet foretrekke Ajax-trener Erik ten Hag, skriver avisen.

Ten Hag og Pochettino er i særklasse de to navnene som har blitt linket oftest til United og managerjobben som blir ledig i sommer.

08.15: PSG er fremdeles interessert i Paul Pogba, og Pogba skal være interessert i å dra til Paris i sommer, melder den franske avisen  L’Equipe

Pogbas kontrakt går ut i sommer og franskmannen står fritt til å snakke med andre klubber om han ønsker det.

Onsdag 12. januar

22.30: Et lån av Donny van de Beek skal være diskutert hos Newcastle, men han skal ikke være tilgjengelig. Det melder Daily Telegraphs Luke Edwards.

21.50: Utlån for U21-lagets spennende venstreback, Alvaro Fernandez, neste halvår?

21.00: United skal være interessert i Brighton-back Tariq Lamptey, som erstatter for Aaron Wan-Bissaka og Diogo Dalot. Det skriver Joe Bernstein i Daily Mail.

United vurderer verdien på 21 år gamle Lamptey til 30 millioner pund, mens Brighton mener han er verdt 40 millioner pund. Lamptey har vært på banen i 12 Premier League-kamper denne sesongen, sju fra start, etter at en skade satte ham utenfor i sesongstarten.

19.00: Vi tar også med denne. The Times-journalist Paul Hirst skriver at United vil diskutere en ny kontrakt med Marcus Rashford før utgangen av denne sesongen. Han har fortsatt 2,5 år igjen av sin nåværende så det er ingen som har hastverk, men Hirst skriver uansett at United ikke har noen tvil om Rashfords kvaliteter og vil ha ham med videre. Mauricio Pochettino, som er koblet til United-jobben til sommeren, skal også være en stor beundrer av Rashford.

15.31: Ny Eric Bailly-oppdatering også, fra Fabrizio Romano:

Han skriver at ivorianerens fremtid snart kommer til å bli avgjort, og at AC Milan ønsker å hente stopperen på lån. Samtaler er i gang, men ingen endelig avgjørelse er tatt, og United venter på mer direkte kontakt med AC Milan de neste timene og dagene.

15.27: Mer om Denis Zakaria: Tyrone Marshall fra Manchester Evening News skriver at United ikke er ventet å signere den 25 år gamle sveitseren i januar.

Zakaria skal være en spiller de rekrutteringsansvarlige i United har fulgt med på, men Marshall skriver at United-kilder fortsatt forventer et stille januarvindu når det gjelder innkjøp.

14.16: Patrick Berger fra tyske SPORT1 skriver at United definitivt er interesserte i Denis Zakaria, og det har vært gode samtaler med Rangnick, Matt Judge og spillerens representanter. Det er en januarovergang som diskuteres, og Borussia Mönchengladbach vil være villige til å la Zakaria gå for 6-7 millioner euro for å slippe å miste ham gratis til sommeren, hevdes det.

Dortmund, Juventus og Liverpool nevnes som andre interesserte klubber, men foreløpig har det ikke kommet noe bud.

Litt av det samme kommer fra Christian Falk i Bild. Han skriver at United har kommet med et tilbud til Zakarias agenter, men at det foreløpig ikke er noen forhandlinger med Gladbach.

13.52: Marca skriver at Sevilla-sportsdirektør Monchi ikke har vært i kontakt med verken United eller Anthony Martials representanter på mer enn en uke, på grunn av Uniteds høye krav for en låneavtale.

Sevilla ønsker å låne Martial, og franskmannen ønsker angivelig å gå på lån til Sevilla, men Sevilla har ikke råd til å både betale halve Martials lønn pluss betale en lånesum.

United er ikke villige til å senke kravene, og derfor ser nå Sevilla på andre alternativer, hevdes det.

08.04: I den siste utgaven av The Here We Go Podcast har Fabrizio Romano snakket litt om Denis Zakaria og Manchester United, og kort oppsummert:

  • Ryktene fra Sveits om at United har kommet med et tilbud til Zakaria skal ikke være sanne.
  • United hadde kontakt med Zakarias agent i starten av desember, og han er en spiller Ralf Rangnick har kjent til veldig lenge, og en spiller som Rangnick liker, men for øyeblikket er ikke dette en overgang som nærmer seg.
  • Zakaria kan gå gratis til sommeren, og mange klubber er interesserte. Dortmund, Bayern og Juventus nevnes, og Liverpool skal ha forhørt seg for noen uker siden.

08.01: AC Milan er ute etter en midtstopper på grunn av Simon Kjærs alvorlige skade, og Eric Bailly har blitt nevnt som en mulig kandidat. Tirsdag kveld skrev Di Marzio at AC Milan har fått positive tegn fra United i løpet av de siste timene, og at ivorianeren for øyeblikket fremstår som den mest gjennomførbare løsningen for Rossoneri.

Spilleren skal allerede ha gitt sitt ja til AC Milan. Hovedproblemet for å få i stand en slik overgang er trolig Uniteds ikke altfor gode dekning på stopperplass akkurat nå.

Tirsdag 11. januar

21.49: Ikke så mye nytt, kanskje, men vi tar med oss at også Jack Pitt-Brooke (som vanligvis vet en del om hva som skjer i Tottenham) fra The Athletic skriver at Spurs har tatt kontakt med Jesse Lingard om en potensiell overgang. I likhet med andre så skriver de at det ikke er sannsynlig at Lingard forlater United allerede denne måneden, men Spurs er lystne på å hente ham gratis i sommer.

14.20: Tottenham skal ha forhørt seg med Jesse Lingards representanter om en mulig overgang for United-vingen. Det melder journalisten Alasdair Gold. BBC-journalisten Simon Stone kom like etter med en lignende melding.

Det skal imidlertid ikke være aktuelt for Tottenham å hente Lingard i januar, men London-klubben har for alvor meldt seg på i kampen om Lingards underskrift i sommer.

11.20: talkSPORT melder at United-keeper Dean Henderson ba Ralf Rangnick om tillatelse til å forlate Manchester United for to uker siden. Rangnick sa nei. Rangnick skal deretter ha fått spørsmål fra talkSPORTS Sam Matterface om situasjonen har endret seg og fått et klart nei til svar.

Både Newcastle og Southampton har blitt linket til Henderson som ønsker å spille fast.

Mandag 10. januar

19.45: Borussia Mönchengladbachs Denis Zakaria har blitt ryktet til United, men Fabrizio Romano melder at United foreløpig ikke har lagt inn bud på den defensivt anlagte midtbanespilleren.

Sveitseren skal dog ha vært et navn som har blitt diskutert på Old Trafford, fordi Ralf Rangnick angivelig er blant Zakarias beundrere.

12.34: Vi er ikke helt ferdige med Amad Diallo ennå: James Ducker fra Daily Telegraph skriver nemlig at Old Trafford-kilder sier at ivorianeren fortsatt kan havne i Birmingham City, selv om det har blitt rapportert de siste dagene at den låneavtalen kollapset.

Derby, Barnsley og nettopp Birmingham skal være noen av alternativene, ifølge Ducker, som pleier å være velinformert.

11.58: Egentlig bare mer av det samme, men Steve Nicholson fra Derby Telegraph skriver også at Derby er en av klubbene som er interesserte i å hente Amad Diallo på lån.

08.14: Alan Nixon fra The Sun har ofte brukbar kontroll på hva som rører seg i divisjonene under Premier League, og han hevder at Wayne Rooney ønsker å hente Amad Diallo på lån til Derby County.

Powered by Labrador CMS