Ryktesaker, uke 7

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 21. februar

16.23: The Sun skriver at Ole Gunnar Solskjær kommer til å kvitte seg med én av keeperduoen, bestående av David de Gea og Dean Henderson, i løpet av det kommende overgangsvinduet.

Avisen mener å vite at konkurransen om plassen mellom stengene har skapt problemer innad, til tross for at Solskjær har uttrykt sin glede over målvaktsituasjonen utad.

I artikkelen, som riktignok ikke er skrevet av United-korrespondent Neil Custis, står det at det sannsynligvis er Henderson som må forlate Old Trafford til sommeren, enten på utlån eller på permanent basis.

08.28: Daily Mail skriver at United følger med på Everton-midtstopperen Jarrad Branthwaite, som har imponert på lån hos Blackburn.

Den høyreiste (195 cm) 18-åringen skal også ha imponert Liverpool og Manchester City.

United ønsker en stopper i sommer, og vil gå for en spiller med mer erfaring (Sevillas Jules Koundé er nevnt som eksempel i artikkelen), men Branthwaite skal også altså være en spiller United har siktet seg inn på, siden en også tenker langsiktig.

Saken er ikke skrevet av en av de journalistene vi stoler aller mest på når det gjelder United-stoff.

Lørdag 20. februar

20.07: United har ikke kontaktet Sergio Ramos’ agent, skriver Fabrizio Romano.

16.26: United har blitt koblet til Sevilla-stopper Jules Koundé i det siste, og nå skriver spanske La Razón (her gjengitt av Sport Witness) at Sevilla er klar over at det vil bli vanskelig for dem å beholde 22-åringen, og spesielt etter at Bayern München fikk på plass en avtale med Dayot Upamecano.

Videre hevdes det at United, Real Madrid og PSG alle følger med på Koundé, og Sevilla skal ha identifisert Feyenoords Marcos Senesi som en mulig erstatter.

16.14: Stretty News hevder i en såkalt eksklusiv sak at United har identifisert Juventus-sjefsspeider Matteo Tognozzi som en mulig kandidat til å bli klubbens sportsdirektør. Speideren skal være regnet som ledende på rekrutteringsfeltet.

Det har tidligere blitt påstått at United ikke er ute etter en sportsdirektør av den typen som mange andre klubber har, og det er derfor usikkert hvor mye ansvar og makt Tognozzi eventuelt ville hatt om det skulle vise seg å være noe i dette ryktet.

09.12: Ifølge tyske BILD (varierende troverdighet) så vil Dortmund heller selge Jadon Sancho enn Erling Braut Haaland denne sommeren. Samtidig kan også sistnevnte fort be om å få forlate klubben hvis Dortmund ikke klarer å sikre en Champions League-plass.

Vi har ikke tilgang til hele artikkelen, og stoler her på flere andres gjengivelse av artikkelen.

Fredag 19. februar

13.55: Supporterklubbens Dag Langerød sitter på info om situasjonen til Isak Hansen-Aarøen og melder at det går mot et utlån til Tromsø for 16-åringen. Les mer om nordmannen her!

07.20: Veldig lite i dag, men vi merker oss at interessen for Erling Braut Haaland øker i styrke av naturlige årsaker. Ifølge spanske Mundo Deportivo har Real Madrid en «norsk» plan for å kapre Dortmund-spissen. Klubben vil nemlig beholde Arsenal-utlånte Martin Ødegaard i stallen for å øke sannsynligheten for at Braut Haaland ender på Santiago Bernabeu.

Torsdag 18. februar

08.35: Veteranspissen Edinson Cavani har kun ca fire måneder igjen av kontrakten med United og står fritt til å snakke med andre klubber om han ønsker. Cavani ønsker imidlertid å bli på Old Trafford og har signalisert det til klubbledelsen, melder Mike McGrath i Telegraph.

United har også mulighet til å aktivere en klausul som utløser ytterligere ett år i kontrakten til Cavani.

08.15: Bayern München frykter å miste Kingsley Coman til Manchester United.

Kantspillerens kontrakt går først ut i 2023, men Bayern ønsker å gi Coman en ny kontrakt allerede nå. Der skal Coman visstnok bli tilbudt rundt 140.000 pund i ukelønn, men det er en sum United skal være klare til å doble, melder den tyske avisen Bild.

En ukelønn på rundt 280.000 pund ville gjort Coman til en av de desidert best betalte spillerne i United.

Onsdag 17. februar

13.00: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News melder at United kommer til å gli slipp på minst tre keepere i sommer. Kontraktene til Sergio Romero og Joel Pereira utløper etter sesongen, og klubben skal ikke ha noen plan om å forlenge avtalene med de to sisteskansene.

Pereira tilbringer denne sesongen på utlån hos Huddersfield, der han bare har spilt én kamp.

I tillegg forventer lokalavisen at U23-keeper Paul Woolston forsvinner til sommeren.

Kontrakten til veteran Lee Grant utløper også til sommeren, og 38-åringen får trolig ingen fornyelse. Det er dog en mulighet for at han går inn i trenerapparatet i klubben.

11.10: TeamTalk siterer den spanske avisen La Razon på at United er en av klubbene som potensielt kan snappe om Sevillas midtstopper, Jules Koundé. Ifølge avisen er de rødkledde fra Manchester villige til å legge 70 millioner euro på bordet for 22-åringen.

Klubben skal også ha en fordel over konkurrentene, som ifølge La Razon er PSG og Real Madrid. United skal nemlig være den eneste av klubbene som har råd til franskmannen uten å måtte selge unna andre spillere først.

Koundé skal ha en utkjøpsklausul på 90 millioner euro.

09.55: Det er ikke så ofte spillere fra norske eliteserieklubber nevnes i ryktespalten, men 14-årige Chrisander Bjørndalen Sørum er et unntak. Strømsgodset-spilleren er ønsket av United, men pandemien satte en stopper for prøvespillet. Les intervju med faren i egen sak!

09.20: The Sun skriver at United er interesserte i Real Madrids Federico Valverde. Avisen skriver at United anser uruguayaneren som en potensiell erstatter for Paul Pogba, dersom franskmannen skulle forsvinne ut dørene på Old Trafford i løpet av det kommende overgangsvinduet.

Det skal dog nevnes at artikkelen IKKE er skrevet av The Suns United-journalist Neil Custis. En ganske vesentlig detalj er også at Valverde visstnok skal ha en utkjøpsklausul på 148 millioner pund.

08.20: United skal være interessert i Leeds’ brasilianske høyrekant, Raphinha. Det skriver italienske Gianluigi Longari, en journalist vi ikke har altfor mye kjennskap til.

Raphinha kom fra Stade Rennais i fjor sommer, etter en imponerende sesong i den franske klubben. Etter overgangen har 24-åringen fortsatt med godt spill, noe som blant annet har ført til fire mål og fem målgivende pasninger på 18 opptredener i Premier League.

Ifølge Transfermarkt ligger markedsverdien til angriperen på rundt 18 millioner euro. Liverpool skal også ha interesse for brasilianeren, som også har vært lagkamerat med Bruno Fernandes i Sporting.

Tirsdag 16. februar:

19.43: Sky Sport Germany skriver at André Silva er på ønskelista til både Manchester United og Atlético Madrid.

De melder at United speider intenst på portugiseren, siden de ønsker å signere en «nier» den kommende sommeren.

Silva slo aldri helt til i AC Milan, men begynte å finne seg selv på utlån til Sevilla og Eintracht Frankfurt, og sistnevnte klubb endte opp med å kjøpe den portugisiske spissen.

Foreløpig står André Silva med 37 landskamper og 16 landslagsmål for Portugal, og denne sesongen har han scoret 18 ligamål på 20 opptredener, en særdeles imponerende statistikk. Frankfurt ligger for øyeblikket på tredjeplass i Bundesliga, mye takket være Silvas mange mål.

25-åringen beskrives som en langt billigere løsning enn Erling Braut Haaland, et annet spissalternativ som stadig vekk nevnes. Frankfurt krever visstnok minst 30 millioner euro for Silva.

14.20: Midtstopper David Alaba har nå bekreftet at han kommer til å forlate Bayern München til sommeren. Alaba ble, som de fleste, koblet til United for en stund siden, men de siste ukene har det virket som om han havner andre steder enn på Old Trafford.

12.30: Adnan Januzaj sier til Manchester Evening News at United sikret seg en tilbakekjøpsklausul da de solgte ham til Real Sociedad. Den utløper neste sommer.

07.45: Det er et spansk nettsted (Todofichajes) som melder at United vil kvitte seg med David de Gea til sommeren, en påstand som dermed begynner å bre om seg. Sånn fungerer dessverre rykteverdenen. United.no vil imidlertid understreke at vår eneste erfaring med det nettstedet er at de presenterer rykter som rett og slett aldri viser seg å bli sannhet.

07.00: – Det er fem-seks lag som ønsker å signere Diogo Dalot, sier Vitor Colcalves, sjef for ProEleven, portugiserens agentselskap. – Han er veldig fornøyd i Milan, og da han har fått spilletid så har han vist at han holder nivået. Jeg håper at han blir i Milan videre, legger han til.

Mandag 15. februar

16.00: Sky Sports melder det som har vært nevnt en del ganger tidligere av ok kilder denne vinteren – at Norwich-høyreback Max Aarons (21) er et alternativ for United til sommeren. Prislappen skal ligge på 30-35 millioner pund for spilleren som da er tenkt å gi konkurranse til Aaron Wan-Bissaka. Bayern München følger også Aarons.

08.00: Fryktelig stille hva angår overgangsrykter denne morgenen, men vi tar med oss en liten Sky Sports-oppdatering rundt Edinson Cavani. Angrepsspilleren har imponert etter at han ble hentet gratis i sommer, men United har ikke bestemt seg om de vil forlenge med 34-åringen. United har i utgangspunktet Cavani ut denne sesongen, men kan benytte seg av en opsjon, som gjør at 34-åringen blir værende på Old Trafford også i 2021/22-sesongen.

Powered by Labrador CMS