eriksen290322

Ryktesaker, uke 22

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 5. juni

20.00: Nemanja Matic gjenforenes med José Mourinho i Roma. Det melder Gianluca Di Marzio. Serberen har tidligere avslørt at han forlater United, og Roma-ryktene har vart lenge. Dette er derfor ingen stor overraskelse.

14.30: En fersk rapport fra Independent hevder at Darwin Nunez er ønsket av både United og rivalen, Liverpool. Independent hevder også at Nunez fram til nå har ønsket seg til Liverpool, men at rådgiverne hans er villig til å lytte til United. Det er ingen hemmelighet at United trenger en ny spiss på laget, ettersom Mason Greenwood er suspendert, Edinson Cavanis kontrakt går ut til sommeren og at Cristiano Ronaldo er over 37 år. Den midlertidige sjefen Ralf Rangnicks mente at det er åpenbart at klubben må signere en «yngre» spiss denne sommeren.

13.45 Frenkie de Jong er i hovedsak ikke interessert i å forlate Barcelona, men om han skulle gjort det ønsker han å gå til en toppklubb som for eksempel PSG, Bayern München, Manchester City før Manchester United. Dette melder Santi Ovalle, journalist for La SER.

 

12.15: Andreas Pereira kan potensielt bli en del av pakken for å få til en avtale om Darwin Nunez , skriver Mirror. Brasilianeren som har tilbrakt sesongen på lån hos Flamengo, vil da gjøre en overgang til Benfica.

08.55: The Sun skriver at David de Gea er den store favoritten til å bli Uniteds nye kaptein. Ifølge avisa vil Erik ten Hag la spillerne stemme over hvem som skal være klubbens kaptein. Dette handler mer om respekten spillerne har for De Gea enn at de skal være lei Harry Maguire i rollen.

08.50: Steven Bergwijn ble nevnt som et mulig United-mål her om dagen, men nå skrives det at Ajax vil by 18 millioner pund for spilleren.

08.45: United håper å kunne lokke Christian Eriksen til klubben. Det skriver Daily Mirrors Simon Mullock. Dansken er gratis i sommer, etter å ha gjort comeback for Brentford forrige sesong. Erik ten Hag skal ha vært svært imponert over danskens comeback i Brentford denne sesongen. Tottenham og Everton skal også være interesserte.

Eriksen ble også nevnt i den store overgangspraten united.no-redaksjonen hadde for noen uker siden.

Lørdag 4. juni

16.30: Spanske Sport skriver at United og Barcelona nærmer seg enighet om Frenkie de Jong. Overgangssummen skal ligge på nærmere 80 millioner euro, og neste uke blir ifølge avisa en nøkkeluke. Alt virker å avhenge av om spilleren selv gir grønt lys for overgangen. United skal kreve en avklaring innen midten av juni, for om du skal bruke mer tid på dette eller ikke.

13:20: Overgangsguru Fabrizio Romano skriver nå at United ønsker å få i gang direkte samtaler med Barcelona angående Frenke de Jong, men at det er lite nytt å melde om de Jongs eget ønske.

09:35: Daily Mail skriver også at United hadde speidere på plass i Brasil for å se på 21 år gamle João Gomes, men at de reiste tilbake med rapporter om at vår egen Andreas Pereira stod frem som Flamengos beste spiller.

09:10: Edinson Cavani kan være på vei til Serie A og Salernitana, det melder Daily Mail. Laget som ble nummer 17 og holdt seg med et nødskrik ser på Cavani som fullt oppnåelig. De holder til i Campania, noe som er i nærheten av Napoli hvor Cavani har veldig gode minner.

08:55: I følge ESPN kan Manchester United finne på å kaste seg inn i kampen om Steven Bergwijn. Dette grunnet Erik ten Hags interesse for vingen mot slutten av sin periode i Ajax.

Fredag 3. juni

21.46: United-trener Eric Ramsay, som hovedsaklig har hatt ansvar for dødballer denne sesongen, skal være en av flere kandidater til den ledige hovedtrenerjobben i Barnsley, som nå i vår rykket ned til League One. Det skriver vanligvis troverdige Yorkshire Post.

Det skal være fem-seks kandidater det står mellom, og utenom Ramsay så skal Cheltenham Town-trener Michael Duff og Burton Albion-trener Jimmy Floyd Hasselbaink være blant kandidatene.

15.10: Ifølge talkSPORT er dialogen med Barcelona om Frenkie de Jong i gang. Samtidig skal Darwin Nunez enn så lenge ha blitt satt på vent, da nederlenderen er førsteprioritet.

14.50: I Portugal ryktes det at Manchester United har lagt inn et bud på Darwin Nunez på 105 millioner euro. Ifølge artikkelen vil Benfica avslå tilbudet, og det forventes at United kommer med et forbedret bud. Av erfaring anbefaler vi imidlertid å ta rapporter fra portugisiske medier som ikke støttes opp av utenlandske journalister med en stor klype salt.

11.55: Vi tar med oss noen rykter om nåværende United-spillere. Ifølge Rob Dawson i ESPN mener Erik ten Hag at Andreas Pereira har kvalitetene som trengs for å være en nyttig spiller neste sesong. Når det gjelder Aaron Wan-Bissaka, skal han ha blitt tilbudt til en klubb, ifølge Samuel Luckhurst. I tillegg skal U23-spiller Martin Svidersky være på vei til en spansk klubb.

08.30: Fabrizio Romano melder at Paul Pogba har fått et kontraktsforslag fra Juventus med en årslønn på åtte millioner euro over tre eller fire år. Franskmannen skal ikke ha gitt et svar ennå. PSG skal også være interessert, mens Pogba avslo tilbudet fra Manchester City.

08.05: Fire spillere har forlatt Manchester United denne uka, og i Italia rapporteres det at José Mourinho er interessert i å hente én av dem. Sammen med West Ham og Everton skal Roma være et alternativ for Jesse Lingard, ifølge Gazzetta dello Sport.

Torsdag 2. juni

09.41: Troverdige Mike Verweij skriver i De Telegraaf at Ajax håper å klare å beholde Jurriën Timber, som har blitt regnet som en av de mest sannsynlige signeringene for United denne sommeren.

Ten Hags tidligere klubb tror de kan dra fordel av at VM spilles i november og desember, siden Timber kan føle seg tryggere på spilletid i månedene før mesterskapet, siden det gjerne kan være en tilvenningstid med nytt land og nye lagkamerater, pluss antatt tøffere konkurranse.

Ten Hag-faktoren er uansett trolig høy for Timber, og det er naturlig å se for seg at den snart 21 år gamle forsvarsspilleren kan bidra fra starten av siden han ville vært blant spillerne som ville vært mest komfortabel med Ten Hags måte å spille fotball på. Likevel er det ikke uforståelig at ønsket om spilletid i VM-sluttspillet også er en faktor som må regnes med før et valg blir tatt.

08.48: Rolig start på ryktedagen.

Ikke så mye nytt, men en høyrebackoppdatering fra Fabrizio Romano der han skriver at Aaron Wan-Bissaka kan forlate klubben denne sommeren, og at United der venter på tilbud, mens Diogo Dalot blir verdsatt, og at det må store bud til for at United skal velge å kvitte seg med portugiseren.

Onsdag 1. juni

16.27: El Chiringuito journalist Marcos Benito melder (her gjengitt av Sport Witness) at Jorge Mendes ønsker å forflytte Marco Asensio fra Real Madrid til Manchester United denne sommeren. Den 26 år gamle kantspilleren scoret ti ligamål for Real Madrid forrige sesong.

Mendes ble Asensios agent i april, og det er kanskje ikke så overraskende at spekulasjonene dukker opp nå siden Asensios kontrakt går ut neste sommer.

Asensio har i ulike intervjuer gitt uttrykk for at han ikke vet om han kommer til å forlate Real Madrid denne sommeren, og at det er en viktig avgjørelse for ham.

Akkurat nå ønsker han uansett å fokusere på det spanske landslaget før de kommende landskampene.

12.15: Det begynner å skje ting rundt Frenkie de Jong. Mer i egen sak!

08.25: Oppdatering på Paul Pogba fra Fabrizio Romano. Juventus jobber fortsatt med å hente franskmannen tilbake.

08.00: Mason Mount!? Ikke akkurat et navn som frekventerer ryktespalten, men ifølge The Sun er det ikke utenkelig at det de beskriver som en potensiell sjokkovergang finner sted. Mounts fremtid på Stamford Bridge er uavklart, og Erik ten Hag skal ha blitt oppmerksom på Chelsea-spilleren da han spilte for Vitesse. Artikkelen er ikke skrevet av avisens United-journalist.

Tirsdag 31. mai

16.20: Diogo Dalot skal ha fått en eller annen form for «forsikring» fra Erik ten Hag, slik at han ikke trenger å være bekymret for neste sesong. Trolig handler det i så fall om at Ten Hag ser for seg en rolle for Dalot i troppen sin. Det skriver italienske Corriere dello Sport, som i samme vending forteller at United har avslått Romas henvendelser på backen. Dette er gjengitt av Sport Witness.

15.00: Presidenten for La Liga, Javier Tebas, varsler om at Barcelona ikke kan signere Robert Lewandowski akkurat nå, dette på grunn av klubbens økonomi. Tebas sier også at han ikke vet om Barcelona vil selge De Jong, Pedri eller Pepito Perez. Lewandowski ønsker seg bort fra Bayern München og har vært sterkt koblet til Barcelona.

13.35: I motsetning til Frenkie de Jong akkurat nå så skal Jurriën Timber være giret på en United-overgang. Dette ifølge the Guardians United-journalist, Jamie Jackson.

12.55: Frenkie de Jong har uttalt seg om ryktene. Les om det i egen sak her.

11.40: Spanske Sport skriver at United tror de får til et kjøp av Frenkie de Jong for cirka 75 millioner euro i sommer. De Jong selv ønsker Champions League-spill, men samtidig virker det å være United eller ingenting hvis han forlater Barcelona, siden ingen andre klubber vil matche det United eventuelt gir. Sport mener at «alt» kan skje i denne saken. Det er Sport Witness som gjengir denne informasjonen.

07.55: Portugisiske Record skriver at spiss Darwin Nunez skal ha valgt United som sin neste klubb. Vi må imidlertid understreke at portugisiske aviser ikke alltid er helt til å stole på når det gjelder rykter. Det er også fascinerende at de skriver om en markedsverdi på 40 millioner euro for spissen – bare et par dager etter at det ble nevnt at Benfica håper å få ut nærmere 100 millioner for den målfarlige spissen.

07.40: Andreas Pereira returnerer til Europa og United igjen etter juni. Les hele saken her.

07.05: Everton-spiss Richarlison har bekreftet at han vurderer fremtiden sin i Everton. Brassen har tidligere blitt koblet til United, men i Daily Mail-saken handler det mest om Tottenham, Chelsea og Arsenal som et alternativ.

07.03: Nederlandske De Telegraaf skriver det som andre også nevnte forrige uke, at en Jurriën Timber-representant nylig ble sett ved Uniteds kontorer i London.

07.00: The Times-journalist Paul Hirst skriver nå også at United har innledet samtaler med Ajax om Jurriën Timber, og at overgangssummen skal ligge på cirka 50 millioner euro – 43 millioner pund. Erik ten Hag ønsker egentlig å forsterke midtbanen og hente en spiss, men den nye manageren ser også behover for en defensiv forsterkning. Hirst skriver også at Ten Hag liker Lisandro Martinez, Timbers partner i Ajax-forsvaret, samt har Villarreals Pau Torres på lista si. Sistnevnte vil koste cirka 55 millioner pund.

Mandag 30. mai

21.40: Etter at Leonardo forsvant ut av Paris Saint-Germain skal ikke Paul Pogba lenger være aktuell for klubben. Det melder franske L’Equipe. Dermed er Juventus nå den store favoritten til å signere midtbanespilleren gratis i sommer.

20.20: Det har lenge blitt spekulert i om Crystal Palace kanskje vil kjøpe Aaron Wan-Bissaka. Ifølge troverdige The Athletic vil de bare ha høyrebacken tilbake på lån.

17.25: Å selge Frenkie de Jong er blant de tre mulighetene Barcelona har for å sikre seg Robert Lewandowski og rydde opp i klubbens økonomi, skriver Cope-journalist Helena Condis. Barcelona vil se på dette tirsdag, en dag som altså ifølge journalisten kan bli en nøkkeldag for om United kan sikre seg midtbanespilleren.

16.50: Robert Lewandowski (33) bekreftet mandag at Bayern-karrieren hans er over, men siden han er under kontrakt så ba ham klubben om faktisk å slippe ham.

– Det som er sikkert nå er at Bayern-karrieren min er over. Jeg ser ingen mulighet for å fortsette i klubben. Jeg håper derfor at klubben ikke velger å beholde meg bare fordi de kan.

Lewandowski har blitt mest koblet til Barcelona de siste ukene, men United ble nevnt som et alternativ litt tilbake i tid.

15.05: Som united.no tidligere har skrevet er Manchester Uniteds interesse for Jurriën Timber konkret og reell. Det melder også Fabrizio Romano på Twitter. Timbers navn har vært diskutert av Erik ten Hag og United-ledelsen sammen med Pau Torres fra Villarreal.

08.30: Leeds sin brasilianske playmaker Raphinha kan komme til å forlate Elland Road til tross for at Yorkshire-klubben berget plassen i Premier League. Barcelona skal ha vist interesse for Raphinha, men brasilianeren selv skal være lysten på en gjenforening med Bruno Fernandes som han spilte med i Club Sporting i 2018/19-sesongen, melder Express.

Powered by Labrador CMS