Ryktesaker, uke 11

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 21. mars

08.57: The Sun skriver at Manchester United vurderer Wolverhamptons 21 år gamle ving Pedro Neto som et alternativ til en spiller som Jadon Sancho. Neto har hatt en god sesong selv om Wolves har hatt en vanskelig sesong, og han har også debutert (med scoring) for det portugisiske landslaget.

Det påpekes i artikkelen at United kunne signert Neto billig i 2016 da han kom til Carrington på prøvespill fra Braga, men den gang gjorde han ikke nok til å overbevise United.

Leeds’ Ralphinha og Sportings Pedro Gonçalves nevnes som andre alternativer.

Saken er ført i pennen av Dan King, som ikke er avisas vanlige United-korrespondent.

08.33: Mirrors Tom Hopkinson (ikke en av de som følger klubben aller tettest) skriver at United forbereder kontraktssamtaler med Luke Shaw, en kontrakt hvor venstrebacken kommer seg nærmere de i klubben som tjener mest.

Lørdag 20. mars

19.32: At Erling Braut Haaland er en spiller Ole Gunnar Solskjær nok godt kunne tenke seg i Manchester United er det nok liten tvil om, spørsmålet der er vel foreløpig om det er denne sommeren eller neste sommer krigen om Haaland skal utkjempes, for det er flere andre klubber som er interesserte også.

Spanske AS skriver også om kampen om Braut Haaland, og de hevder at Real Madrid og Barcelona kommer til å kjempe om 20-åringens signatur – men at de igjen kommer til å få kamp fra begge Manchester-klubbene og Chelsea.

De mener at Real Madrid ligger best an akkurat nå, takket være et godt forhold klubben har med Dortmund, pluss at Raiola skal være interessert i å handle med den spanske hovedstadsklubben.

Dortmund spilte for øvrig 2-2 mot Köln i dag. Dere får ingen premie for å gjette hvem som scoret de to målene for Dortmund.

Resultatet svekker Dortmunds Champions League-muligheter, med fire poeng opp til Eintracht Frankfurt, men det er ikke full krise ennå. Hvor Dortmund ender opp på tabellen kan uansett potensielt påvirke fremtiden til nordmannen.

09.13: Akademiguru melder på Twitter at backtalentet Iestyn Hughes spilte for Leicesters U23-lag i går (og i Leicesters egen kamprapport står det oppført en spiller som heter «Hughes» på høyrebacken), så det ser ut til at Hughes er på prøvespill hos revene.

18-åringens kontrakt går ut i sommer, og dette er vel en ganske klar indikasjon på at han kommer til å forlate klubben.

The Athletic nevnte nylig i en artikkel at det var interesse fra andre Premier League-klubber, så da var nok Leicester en av de klubbene.

08.46: Martin Lipton fra The Sun skriver at Eric Bailly var misfornøyd med å ikke få være med til Milano, og at ivorianeren planlegger å takke nei til Uniteds tilbud om en ny kontrakt.

Ifølge en av Liptons kilder har Bailly fått nok.

Ole Gunnar Solskjær har indikert at Bailly gikk glipp av kampen på grunn av en liten skade, og det gir vel egentlig ikke noe særlig mening at Solskjær ikke skulle ta med seg Bailly til å ha ham på benken hvis det ikke var noen reell skade, så denne Sun-rapporten ville vi nok sett på med en viss skepsis, i alle fall.

Fredag 19. mars

07.55: 18-årige Teden Mengi har kommet godt i gang i Derby under Wayne Rooney. Nå håper Rooney at han kan få beholde midtstopperen også neste sesong. Det sier United-legenden til lokalavisen.

07.50: Dagens sprøeste rykte er at Manchester United skal hente Emiliano Martinez fra Aston Villa. Vi bruker ikke flere tegn på den enn nødvendig…

07.40: Skal Manchester City kapre Jack Grealish foran nesa på Manchester United? Ifølge Daily Mail er det nå den lyseblå byrivalen som leder kappløpet om Villa-stjernen. Saken er skrevet av velinformerte Chris Wheeler, men inneholder ikke mange detaljer utover at City av en eller annen grunn regnes som favoritt.

Torsdag 18. mars

17.17: Portsmouths interesse for Uniteds Max Taylor har kjølnet etter at klubben sparket manager Kenny Jackett, skriver lokalavisa i Portsmouth. Han skal ha gjort det ganske bra på prøvespill, og da spesielt i en U23-kamp han spilte.

Taylor er ventet å være ledig på markedet den kommende sommeren.

08.00: Ikke så mye spennende så langt i dag. Et spansk nettsted skriver at Juan Mata kan returnere til Valencia i sommer, mens det har dukket opp rykter i Uruguay om at Edinson Cavani kan være aktuell for klubben Danubio.

Onsdag 17. mars

16.35: Journalist Jonathan Shrager, mannen som hele tiden sitter med inside-informasjon om United-laget, skriver at United ikke skal ha henvendt seg angående Sporting-stjernen Pedro Concalves. (se også tirsdag 21.07)

13.45: Jada, denne er spekulativ så det holder, men vi registrerer den likevel. Tuttosport i Italia skriver at det er mer trolig at Cristiano Ronaldo vil returnere til Manchester United enn å dra til Real Madrid om han forlater Juventus i sommer. 

Avisen skriver samtidig at lite tyder på at Ronaldo faktisk vil forlate Juventus i sommer…

08.30: Manchester United skal ha innledet samtaler med agenten Fali Ramadani som representerer Fiorentinas 23 år gamle serbiske forsvarsspiller Nikola Milenkovic. Fiorentina planlegger å skaffe til veie 35 millioner euro gjennom spillersalg i sommer og Milenkovic er blant spillerne som er til salgs, melder italienske Calciomercato.

Det hører imidlertid med til historien at United-kjenner, og spaltist her på united.no, Andy Mitten, har vært svært kritisk til sannhetsgehaltet i dette ryktet, noe han forklarte i denne spalten.

Tirsdag 16. mars

21.07: Kan mannen som har sørget for at Bruno-savnet i Lisboa ikke har blitt altfor stort ende opp med å gå samme vei? Mike McGrath fra Daily Telegraph skriver at United har sett på Sportings Pedro Gonçalves som en mulig vingsignering for denne sommeren. 22-åringen skal ha scoret 15 mål på 21 ligakamper denne seosngen, og skal ha en utkjøpsklausul på 51,7 millioner pund. «Pote» (som han kalles) har spilt mesteparten av sesongen i en sentral posisjon for Sporting, men kan også spille på kanten, og da hovedsaklig på høyresiden.

Videre nevnes det litt om Uniteds overgangsplaner utenom det å signere en høyreving. McGrath skriver at United ønsker en stopper også, og at de også vil se på en ung midtbanespiller som en for fremtiden. I tillegg vil også usikkerheten rundt Edinson Cavanis fremtid bety at de etter hvert kan være i markedet for å få tak i en spiss også.

18.01: I en såkalt eksklusiv sak skriver The Sun at Sevilla skal være villige til å la midtstopper Jules Koundé gå for rundt 50 millioner. 22-åringen skal ha blitt speidet på som en mulig stopperpartner til Harry Maguire, og han har hatt en god sesong. Franskmannen skal ha vært nær en overgang til City i fjor, og Real Madrid vurderer angivelig også hente ham.

RB Leipzigs Ibrahima Konaté, Dortmunds Dan-Axel Zagadou og Brightons Ben White nevnes som andre stopperkandidater.

Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent, og vi ville tatt rapporten med en klype salt.

10.45: Rio Ferdinand er den siste United-profilen som oppfordrer gamleklubben til å hente Erling Braut Haaland. Les mer i egen sak!

08.30: Den svensk-bosniske 21-åringen Anel Ahmedhodzic kobles til Manchester United. Rykteguru Fabrizio Romano melder at Malmö-stopperen er ønsket av United og Chelsea, men at Atalanta er i forhandlinger om en overgang.

07.05: Mens Cristiano Ronaldo kan være på vei tilbake til Real Madrid, skal Ousmane Dembele få ny kontrakt av Barcelona, ifølge Mundo Deportivo. Franskmannen var koblet til Manchester United i sommer som et alternativ til Jadon Sancho.

07.00: I en såkalt «exclusive» hevder Daily Star at Donny van de Beek allerede ønsker seg bort fra Manchester United. Nederlenderen har fått begrenset med spilletid etter overgangen fra Ajax og har vært ute med skade den siste tiden. Artikkelen inneholder ikke flere detaljer enn at Van de Beek visstnok skal være overrasket over at han ikke har fått starte flere kamper. Vi tar med i beregningen at Daily Star ikke er blant avisene med best rykte på fotballbørsen.

Mandag 15. mars

21.28: Lazio-nettstedet La Lazio Siamo Noi skriver at at Lazio, og spesielt sportsdirektør Igli Tare, har stor tro på Andreas Pereira, og målet skal være å beholde den belgiskfødte brasilianeren, men da for en lavere overgangssum enn den de ble enige med United om (rundt 25 millioner euro, noe som tilsvarer cirka 21,4 mill. pund). Spilleren selv ønsker også å bli i Lazio, hevdes det, han skal også være villig til å gå ned i lønn for å få i stand overgangen.

Atalanta og Napoli skal også være interesserte i Pereira.

Vi kan ikke gå god for troverdigheten til nettstedet, men vi ser at de blir fulgt av den respekterte journalisten James Horncastle på Twitter, om ikke annet.

13.20: Blir Nikola Milenkovic Uniteds nye stopper? Ifølge Gazzetta dello Sport har Fiorentina-spilleren allerede pakket bagen. Kontrakten til Milenkovic går ut i 2022, og ifølge avisen er det opplest og vedtatt at serberen ender i Premier League, der Manchester United skal være favoritten til å sikre seg 23-åringens signatur. Prisen skal ligge på rundt 35 millioner euro.

12.55: Denne er interessant. Lokalavisen i Manchester er ikke det den en gang var, men Evening News’ United-journalist Samuel Luckhurst skriver i dag en stor sak om at Ole Gunnar Solskjær og fotballdirektør John Murtough er enige om at Erling Braut Haaland er førsteprioritet i sommervinduet. Dessverre er det ikke så mye mer kjøtt på beinet enn det. Klubben tror Solskjærs forhold til Braut Haaland vil overskygge samarbeidsproblemene med Mino Raiola, og meldinger tyder på at Dortmund kan være villig til å selge i sommer.

Interessant nok skriver også spanske Mundo Deportivo om Uniteds kobling til Braut Haaland. Det skjer etter en uke da det ble rapportert mye om Edinson Cavanis mulige retur til Sør-Amerika. Også Mundo nevner Solskjærs kobling til Braut Haaland som en potensielt avgjørende faktor.

United skal også ha vist interesse for Harry Kane, men har ifølge Manchester Evening News fått signaler om at det ikke er aktuelt. En midtstopper står også på ønskelisten, men det er bare rom for én stor investering i sommer. Ambisjonen er altså at det skal være Braut Haaland.

07.25: Inter-spillerne Lautaro Martinez og Christian Eriksen har begge blitt koblet til Manchester United med jevne mellomrom. Nå melder italienske Sky Sports at begge ser for seg at fremtiden ligger i Inter, som topper Serie A ni poeng foran Milan.

07.20: Ikke mye å plukke av fra ryktehaugen i dag. Metro er ikke den avisen som treffer oftest med sine overgangssaker, men skriver at Ole Gunnar Solskjær planlegger salg verdt 60 millioner pund i sommer for å finansiere forsterkningene han ønsker seg. Jesse Lingard, Juan Mata, Diogo Dalot og Phil Jones kan forsvinne. Budsjettet Solskjær har fått av styret skal ligge på 80 millioner pund.

Powered by Labrador CMS