Ryktesaker, uke 11

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. mars

10.13: Steve Bates fra Sunday Mirror skriver at United skal starte samtaler om en ny kontrakt for Ole Gunnar Solskjær nå veldig snart, og at United-sjefen kommer til å få en forlenget kontrakt med høyere lønn. Det fremstilles i saken som om det hele er i boks, så disse samtalene med Solskjær er vel i så fall avsluttende samtaler om detaljene i avtalen.

10.11: Ifølge franske Foot Mercato skal PSG-sportsdirektør vært i samtaler med Paul Pogba-agent Mina Raiola om den franske midtbanespilleren, og Pogba selv skal ikke være avvisende til tanken om å spille i Paris, hevdes det. De skriver også for øvrig at ex-red Ander Herrera er blant spillerne PSG ønsker å selge.

09.49: United skal være i ferd med å signere 16 år gamle Ben Grist fra Grimsby, melder troverdige James Findlater fra Grimsby Telegraph. Liverpool og Chelsea har også blitt nevnt som mulige destinasjoner for midtbanespilleren tidligere, men United skal ha slått rivalene i kampen om Grist, ifølge avisa.

08.11: Ikke en kilde vi stoler på i det hele tatt, men Daily Star skriver i en såkalt eksklusiv sak at United har identifisert Burnleys Nick Pope som et overgangsmål for sommeren. United skal være klare til å selge David de Gea, og følelsen på Old Trafford er at Dean Henderson (som er 24 år, men som avisa omtaler som en 22-åring) er for uerfaren til å være et klart førstevalg for øyeblikket. Pope regnes av United som et bra alternativ til å kjempe med Henderson om plassen, hevdes det.

Problemet? Prisen. Burnley verdsatte Pope til 50 millioner pund sist sommer da Chelsea prøvde å kjøpe ham. United skal ha øremerket Brightons Robert Sánchez som enda et alternativ, og det kan bli konkurranse om Pope siden også Tottenham potensielt kan være interesserte.

Lørdag 13. mars

11.00: Journalist Constantin Eckner mener at det er Sevilla-stopper Jules Kounde som er Uniteds hovedmål på stopperplass denne sommeren, men hvis Raphael Varane skulle bli tilgjengelig så vil han automatisk ta topp-plassen.

08.15: Daily Express, som vi sjelden stoler på, mener at United og Chelsea er interesserte i Roma-midtstopper Gianluca Mancini (24). Prisen skal ligge på om lag 27 millioner pund.

08.10: United skal være usikre på om de skal forlenge kontrakten med Edinson Cavani fordi de er usikre på fysikken han. Det skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst. Uniteds medisinske apparat skal blant annet ha klarert ham til spill i noen kamper nylig hvor Cavani selv sa nei til å spille.

08.00: Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler, skriver at Manchester City leder kampen om Erling Braut Haaland. Ifølge avisa er det City, Chelsea og Real Madrid som vil lede an i kampen om nordmannen HVIS han forlater Dortmund i sommer. Hvis man velger å tro på dette så skal United være motvillige til å betale de 90 millionene med pund i ett avdrag – som ligger i Haalands klausul denne sommeren. United skal ifølge saken også være skeptisk til å gå i samtaler med Mino Raiola. City skal allerede være i kontakt med Haaland-leiren.

Fredag 12. mars

18.34: Spanske La Razón skriver at Juan Mata igjen kan bli et alternativ for Valencia nå som det går mot et eierskifte i Matas gamleklubb.

Matas kontrakt går ut i sommer, men United har en forlengelsesmulighet i kontrakten som kan binde 32-åringen til klubben til 2022 om den blir brukt.

Peter Lim fra det nåværende eierskapet skal allerede ha gitt grønt lys for en Mata-signering, og med nytt eierskap kan Valencia potensielt få den stabiliteten som Mata skal ha hatt som betingelse for en eventuell Valencia-retur. Det skal være lite sannsynlig at noe skjer før eierskiftet eventuelt bekreftes.

Saken er gjengitt på engelsk hos Sport Witness her.

08.05: Nemanja Matic har sagt at han er åpen for en retur til gamleklubben Benfica, hvis de skulle være interesserte, selv om han understreker at han trives i United. Matic sa dette i et intervju med Sport TV i Portugal.

08.00: Spanske Marca skriver at forhandlingene mellom Raphael Varane og Real Madrid går bra, og at det er ventet at partene blir enige om en kontraktsforlengelse for den 27 år gamle midtstopperen som lenge har blitt koblet til United.

Torsdag 11. mars

16.25: La Repubblica-journalisten Emanuele Gamba har i et intervju med Calciomercato hevdet at superagent Jorge Mendes tilbød Cristiano Ronaldo til United i fjor sommer, men at United sa nei. Det er Sport Witness som rapporterte dette først til resten av verden.

16.20: Daily Mirrors United-journalist, David McDonnell, skriver at United har både Erling Braut Haaland og Harry Kane på radaren sin når de jakter spiss i sommer.

15.54: Det har blitt meldt fra Italia at AC Milan trolig ikke kommer til å signere Diogo Dalot permanent, men ifølge Tuttosport (her gjengitt av Sport Witness) er Napoli ute etter en ny back, og Dalot skal være en spiller som interesserer klubben.

15.26: Mer stopperstoff: Frilansjournalist Jonathan Shrager, som ofte har vært tidlig ute med lagoppstillinger denne sesongen, skriver at det har kommet forespørsler om Brightons Ben White, og at United fortsatt følger med på den 23 år gamle midtstopperen.

08.11: Spanske AS skriver at Raphael Varane seriøst vurderer å be om en overgang bort fra Real Madrid. Han ønsket også å forlate klubben i 2019, men ombestemte seg etter at Zinedine Zidane returnerte til klubben. Real Madrid har blitt informert om situasjonen fra folkene rundt spilleren, og selv om de tror de er i stand til å overbevise 27-åringen om å bli værende, så har de bestemt at de vil lytte til bud på forsvarsspilleren om han sier at han ikke ønsker å fornye kontrakten (som går ut i 2022).

David Alaba, Paul Torres og Jules Koundé nevnes som mulige navn Real Madrid potensielt kan prøve å erstatte Varane med. De skal ha holdt samtaler med flere stoppere om å komme til klubben i sommer, og det har vært med tanke på Varane-situasjonen, og ikke på grunn av Sergio Ramos som også har blitt koblet bort fra «Los Blancos».

Onsdag 10. mars

19.00: The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver at United sikter seg inn på en spiss og en midtstopper i sommervinduet.

17.25: Duncan Castles i Transfer Window Podcast sier nå at United er blant klubbene som vurderer å hente Milan-keeper Gianluigi Donnarumma på free transfer i sommer.

09.45: Manchester United skal ifølge rapportene være villig til å doble lønna til Bruno Fernandes i et nytt kontraktsforslag, men The Sun hevder at 26-åringen trenger forsikringer om klubbens intensjoner på overgangsmarkedet før han signerer. Fernandes skal kreve at United-ledelsen kan garantere at de vil gjøre det som trengs for at Manchester United kan nå toppen igjen.

07.25: En veldig rotete sak i 90min.com om keepersituasjonen, noe som for så vidt illustrerer status quo. Ifølge nettstedet ønsker Manchester United å gjøre Dean Henderson til førstekeeper, samtidig som de ikke vil nedgradere lojale David de Gea. De skal derfor ikke gi De Gea offisiell status som transferlistet, men likevel ha et håp om at klubber som Atlético Madrid eller Paris Saint-Germain kommer med en forespørsel til sommeren.

Tirsdag 9. mars

23.02: Daily Mail skriver om Christian Pulisics situasjon i Chelsea, hvor amerikaneren ikke har fått sjansen fra start i ligaen under Thomas Tuchel.

Nå følger visstnok United, Liverpool og Bayern München med, hevder avisa.

22.54: Ifølge Sky Sports vurderer United å hente Jan Oblak fra Atlético Madrid i sommer.

Milans Gianluigi Donnarumma og Lilles Mike Maignan nevnes som andre keeperalternativer hvis United ønsker å hente en ny keeper til klubben.

Oblak nevnes som en løsning som muligens blir for dyr, men hvor David de Gea muligens kan gå i motsatt retning, og bidra til at prisen for den slovenske 28-åringen går ned.

Vi ville tatt ryktet med en klype salt i lys av den nåværende keepersituasjonen i United, og ut fra andre rapporter om hvilke posisjoner som eventuelt kommer til å prioriteres.

19.31: Blir det med den ene sesongen i Manchester United for Edinson Cavani? Ifølge spillerens far ønsker 34-åringen å flytte nærmere familien igjen, etter mer enn 14 år i Europa. Les mer i egen sak her.

16.39: Max Taylor prøvespiller for Portsmouth, melder lokalavisa i Portsmouth. Han imponerte i midtforsvaret i Portsmouths reservelagskamp mot Luton, som Pompey vant 2-1. Manager Kenny Jackett var til stede på kampen.

Taylor har vært på lån til Kidderminster Harriers denne sesongen, men sesongen på det nivået er (i alle fall foreløpig) avsluttet. Han er ventet å bli frigitt av United i sommer.

12.55: Lokalavisen Manchester Evening News slår i bordet med en såkalt «exclusive»-variant to dager etter at Harry Maguire og Victor Lindelöf holdt nullen på Etihad. Ifølge avisen er Pau Torres ønsket i Manchester United som en venstrebeint makker til Maguire. 24-årige Torres spiller i Villarreal og er også ønsket i City, men det skal være United som er mest aktuelt. Lokalavisen skriver at Ole Gunnar Solskjær vil prioritere en midtstopper i det neste overgangsvinduet.

12.50: Utlånte Diogo Dalot scoret sitt første mål for Milan mot Hellas Verona i helgen. I etterkant har spillerens agent snakket med italienske medier. Intervjuet er ingen kioskvelter, men agenten bekrefter at Dalot trives i Milan, at torsdagens oppgjør mot United vil bli spesielt, og at partene ikke har hatt anledning til å diskutere portugiserens fremtid ennå.

09.05: Kilder The Sun har snakket med hevder at Eric Bailly er misfornøyd og krever en tillitserklæring fra Ole Gunnar Solskjær. Midtstopperen spilte mot Crystal Palace i forrige uke, men mistet plassen til Victor Lindelöf mot Manchester City. Ifølge avisen skal Bailly være av den oppfatning at han bare får spille når svensken er ute. The Sun skriver at også Edinson Cavani søker forsikringer om at han er med i planene videre.

08.00: I går dukket det opp rapporter fra Sør-Amerika om at Edinson Cavani har bestemt seg for å forlate Europa til sommeren og signere for Boca Juniors. United-journalist Chris Wheeler skriver at Manchester United i utgangspunktet hadde planer om å beholde 34-åringen også neste sesong. Kontrakten inneholder en forlengelsesklausul på ett år som kan utløses hvis partene er enige. United planlegger ifølge Wheeler å gå i dialog med Cavani om fremtiden ganske snart.

07.55: Fiorentina-stopper Nikola Milenkovic skal være ønsket av Manchester United, Tottenham og Liverpool, ifølge italienske Calciomercato.

07.50: Litt Braut-snadder til morgenkaffen? «Hele» Europa ønsker seg selvfølgelig den norske 20-åringen, og ifølge ESPN kan Erling Braut Haaland velge mellom Manchester United, Chelsea, Liverpool, Bayern München, Real Madrid og Juventus i sommer. Det forutsetter selvfølgelig at Borussia Dortmund ønsker å selge. The Athletic melder at også Manchester City vil prøve seg på Braut Haaland eller Romelu Lukaku når vinduet åpner.

Mandag 8. mars

17.16: Buenos Aires-avisa Olé hevder at Edinson Cavani har bestemt seg for å forlate Europa denne sommeren, og planen skal være en overgang til Boca Juniors. Cavani skal ha likt Boca Juniors siden barndommen, og det vil gi ham en femtimers avstand til hjembyen Salto, noe som nok også frister.

Ifølge avisa skal ikke forlengelsesopsjonen til United by på noe problem her, selv om det altså skal være snakk om at United har en forlengelsesopsjon til 2022 på kontrakten.

Cavani skal være villig til å gå betydelig ned i lønn for å spille i Boca Juniors.

13.45: United skal ha forhørt seg om situasjonen rundt Leeds-stjernen Raphinha. Det skriver brasilianske UOL Esporte. Uniteds henvendelse handlet om altså om å avklare med agenten hva som eventuelt må til for å få kloa i spilleren. Det er verdt å merke seg at Raphinha visstnok skal være en av Bruno Fernandes’ beste venner, fra tiden de hadde sammen i Sporting Lisboa i 2018 og 2019. Liverpool har allerede blitt koblet til den offensive juvelen.