Ryktesaker, uke 1

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 10. januar

13.58: Sunday Mirror (igjen: diskutabel troverdighet) skriver at Declan Rice ikke ser for seg å flytte fra London, og Chelsea skal være en langt mer sannsynlig neste destinasjon enn Manchester United for den unge midtbanespilleren, som har mange beundrere.

Rice er uansett ikke blant spillerne som aller hyppigst har blitt koblet til United.

09.34: Daily Star skriver at PSG-sjef Mauricio Pochettino har gjort Paul Pogba til sitt hovedmål.

Den tidligere Tottenham-sjefen mener angivelig at Pogba er den perfekte spilleren å bygge laget rundt, og United skal være klare til å selge franskmannen i sommer.

Juventus skal fortsatt være interesserte, men vil slite med å kunne matche de personlige betingelsene som 27-åringen potensielt kan få i PSG, og dessuten vil Pogba visstnok helst ha en ny utfordring heller enn å returnere til Torino. Real Madrid nevnes naturligvis også, og den spanske hovedstadsklubben har lenge blitt koblet til Pogba – men har ikke kommet med et akseptabelt tilbud for United.

Avisa omtaler det som en eksklusiv sak, som høres vel og bra ut, men Daily Star er fortsatt en avis uten nevneverdig troverdighet.

Lørdag 9. januar

20.50: Vi kaller det overgangsrykter for en grunn, nemlig at det er det de er, rykter. Dette er nok intet unntak, men vi nevner det likevel.

The Express siterer The Transfer Window podcast, som melder at United vurderer å tilby Paul Pogba en ny kontrakt. Årsaken skal være at klubben har lyst til å forbedre sitt forhold til superagent Mino Raiola. Italiensk-nederlenderen er ingen populær mann i klubben, blant annet på grunn av utspill som dette rundt sin klient, Pogba.

Grunnen til at United skal ønske å forbedre forholdet, er at de ønsker seg en annen Raiola-klient, nemlig Erling Braut Haaland. Klubben skal visstnok se på et nytt kontraktsforslag til Pogba som en mulighet til å komme seg nærmere Raiola og med det nærmere Haaland.

16.15: Daily Mail skriver at Chelsea har kastet seg inn i basketaket om å sikre seg Dayot Upamecano. Dermed får United enda en konkurrent i kampen om den franske midtstopperen. Avisen skriver at 22-åringen nok ikke forlater RB Leipzig i januarvinduet. Upamecanos utkjøpsklausul er på forholdsvis lave 40 millioner pund, en klausul som blir aktivert i sommer.

United har lenge vært blant klubbene som har vært lenket til spilleren, sammen med flere andre toppklubber i Europa. Det skal dog nevnes at The Athletic forrige helg skrev at Uniteds interesse i forsvarstalentet har kjølnet noe. En stor del av grunnen til dette skal være Upamecanos opptreden i stortapet mot nettopp United.

Nettstedet skrev samtidig at det ikke er noen indikasjoner på at klubben kommer til å kjøpe en ny midtstopper i januarvinduet.

13.30: Både Everton og Bayer Leverkusen har også meldt sin interesse for Brandon Williams, som ryktes er interessert i et låneopphold i en annen klubb, melder talkSPORT. Fra før er også Southampton og Newcastle nevnt som interessenter for den unge backen. Solskjær har selv sagt at signeringen av Alex Telles, samt plassen til Luke Shaw i troppen, har gjort det vanskelig for Williams å få spilletid, men at han er en spiller de har stor tro på for fremtiden.

12.00: En mann som har vært nevnt hyppig i forbindelse med United den siste tiden, er ecuadorianske Moisés Caicedo. 19-åringen har imponert både på midtbanen til Independiente del Valle og landslaget til Ecuador. Overgangsekspert Fabrizio Romano har tidligere skrevet at United har vært i kontroll over situasjonen rundt Caicedo, og at alt som manglet for en overgang, var et grønt lys fra Old Trafford.

Romano skriver nå at United har bestemt seg for ikke å signere Caicedo. Dermed er kappløpet om midtbanekrigerens signatur åpent. Brighton skal ha lagt inn et bud, mens både Everton, Chelsea og amerikanske Atlanta United er med i kampen.

08.00: Det meldes igjen at både Sergio Romero og Marcos Rojo sine dager i klubben er talte. Dette skriver Manchester Evening News, som også mener å vite at det fortsatt er usikkert når de drar, og hvor de eventuelt havner. Begge to har vært hjemme i Argentina i julen. Det er fortsatt usikkert hvor de to spillerne eventuelt havner, men United ønsker å selge i januar.

Fredag 8. januar

09.00: Som panelet i «Monday, bloody hell» har diskutert skal Ole Gunnar Solskjær være på utkikk etter en høyreback. Det skriver The Athletic. Ideen er å skape samme konkurranse for Aaron Wan-Bissaka som Luke Shaw har fått av Alex Telles på motsatt side. Kieran Trippier skal ha vært høyaktuell, men 30-åringens karantene på ti uker for å ha brutt FAs bettingreglement satte en stopper for overgangen. Atlético Madrid skal ha vært villige til å slippe den tidligere Tottenham-backen for 20 millioner pund. United følger også med på Max Aarons, men det har ikke vært noen form for kontakt med Norwich.

08.00: I går hadde vi en sak om hvilke spillere som kan forlate Old Trafford i januarvinduet, og ifølge nettstedet 90min.com er Steve Bruce interessert i å hente både Phil Jones, Brandon Williams og Jesse Lingard til Newcastle. Samtidig skriver Sky Sports at Sergio Romero returnerer til Manchester fra Argentina i neste uke for å diskutere fremtiden.

Torsdag 7. januar

16.25: Sergio Romeros tid i United virker å være omme. Argentineren har ifølge MEN allerede sagt farvel til noen av de ansatte i klubben. Dette skal han ha gjort i desember, og han skal heller ikke ha vært på trening den siste måneden.

08.10: Den britiske journalisten Tim Vickery, som er bosatt i Brasil og kjenner fotballen i Latin-Amerika svært godt, sier han tror ecuadorianske Moisés Caicedo vil havne i Manchester United og han beskriver 19-åringen som en unik spiller. 

– Det ser ut som om han vil bli Manchester United-spiller og dersom overgangen blir en realitet har United sikret seg en strålende spiller, sier Vickery til Sky Sports.

– Moises Caicedo er mye mer enn et lovende talent, han er allerede på et høyt nivå. For ett år siden sa Caicedo at N’Golo Kante var forbildet hans, men han har allerede mer å by på enn Kante, særlig i den siste tredjedelen av banen offensivt, sier Vickery.

Onsdag 6. januar

19.05: CBS-journalist Roger Gonzalez melder at United får konkurranse av MLS-klubb Atalanta United i kampen om ecuadorianske Moisés Caicedo.

Manchester Evening News mener å vite at United holder på å utarbeide et bud på rundt seks millioner euro for 19-åringen. Tilbudet vil visstnok inneholde en videresalgsklausul på 20 prosent for midtbanespillerens klubb, Independiente del Valle.

18.05: James Ducker er journalist i The Telegraph, og blant de mer pålitelige når det gjelder United-nyheter. Han skriver nå at klubben har avslått et første  lånetilbud fra Southampton på Brandon Williams. United skal ikke være helt mot å slippe én eller to spillere på lån i januar, men Ole Gunnar Solskjær dytter ikke akkurat spillerne ut døra i januarvinduet, ettersom kampprogrammet er tett som aldri før.

16.30: Eurosport siterer portugisiske Record på at United har identifisert «den nye Ronaldo». Spilleren det er snakk om, er Sportings Pedro Goncalves. Den portugisiske avisen mener å vite at den offensive midtbanespilleren venter at United skal ta kontakt.

22-åringen skal være tenkt på som en erstatter for Paul Pogba.

Ifølge Transfermarkt kan 1998-modellen bekle både den sentrale offensive midtbanerollen, samt de bredere rollene i angrepet. Denne sesongen har den tidligere Wolves-spilleren levert 11 mål og én målgivende pasning i den portugisiske ligaen på 11 kamper.

Vi minner om at portugisisk presse ikke akkurat er kjent for sin presisjon når det gjelder overgangsnyheter.

08.06: Torino-avisa Tuttosport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United følger med på Paulo Dybala-situasjonen i Juventus. Juventus ønsker å beholde den argentinske spissen, men foreløpig har ikke klubb og spiller blitt enige.

Siste Juventus-tilbud skal være en lønn på 12 millioner euro per sesong, mens Dybala angivelig krever 15 millioner euro (men det kan også være at Dybala vil gå med på 12 millioner, hevdes det).

Nå skal United være interesserte igjen, ifølge «engelske kilder», og avisa nevner muligheten for en byttehandel som involverer Paul Pogba. Samtidig skal det ikke være konkrete planer om det siden Juventus først vil prøve å se hvordan det går med Dybala-kontraktsfornyelsen.

Tirsdag 5. januar

21.33: Det nærmer seg slutten for Odion Ighalos United-opphold. Ighalo skal ifølge Sky Sports ikke ha noe problem med å dra tilbake til Kina for å fullføre kontrakten sin, men han skal også være åpen for å vurdere andre tilbud.

Det skal være interesse fra Qatar og Saudi Arabia, og to Premier League-klubber skal også ha forhørt seg om 31-åringen.

10.00: Newcastle skal ha fått på plass utgangspunktet for en avtale som gjør at de kan låne Brandon Williams fra United ut sesongen. Det skriver The Shields Gazette. Southampton har tidligere også vist interesse, og avisen mener at United skal ha gitt Williams lov til å dra på lån i sesongens siste måneder.

08.00: Norwich har ingen planer om å selge unna Max Aarons i løpet av denne sesongen. Det skriver Sky Sports. United har de siste ukene blitt koblet til et mulig kjøp av Norwich-høyrebacken. Det er ikke overraskende viktigst for Norwich å rykke opp – og tjene 170 millioner pund på det. Det er sterke navn som Fabrizio Romano og ESPNs United-journalist Rob Dawson som har koblet United til Aarons den siste tiden.

Mandag 4. januar

20.15: Fabrizio Romano mener at United fortsatt ikke har mottatt noe offisielt bud på Marcos Rojo.

19.30: Alt skal nå være klart for at Marcos Rojo forlater United til fordel for Boca Juniors i hjemlandet. Det skriver den argentinske journalisten Martin Arevalo. Det skal være snakk om en treårsavtale for 30-åringen.

16.00: Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke sier til Kicker at han ikke tror Erling Braut Haaland vil forlate klubben til sommeren. Dette er de samme opplysningene som united.no sitter på. Det naturlige fra spillerens og hans representanters side vil være å dra neste sommer, hvor de kan tjene enda bedre på det selv.

15.11: Ifølge Sheffield Star har West Ham vært i kontakt med agenten til Jesse Lingard de siste ukene, og grunnen til at det blir omtalt der er at Sheffield United-manager Chris Wilder angivelig også godt kunne tenkt seg Lingard.

08.17:denne saken kan dere lese hva lokalavisa skriver om den kommende Amad Diallo-overgangen.

08.06: Vi gikk glipp av denne i helga: Sunday Mirror skrev at United aksepterer det faktum at Paul Pogba ikke kommer til å signere noen ny United-kontrakt, og at de derfor kommer til å selge ham i sommer.

Saken er ført i pennen av Simon Mullock, og det er verdt å huske at han har bommet stygt på Pogba-relaterte saker tidligere, selv om denne virker å være nokså på linje med annen informasjon om 27-åringen.

Real Madrid, Juventus og PSG nevnes alle som klubber som er interesserte i å hente Pogba.

Powered by Labrador CMS