Når returnerer VM-spillerne?

Tidligere mesterskap gir oss en liten pekepinn på når Paul Pogba, Romelu Lukaku, England-gjengen og resten av United-mannskapet på russisk jord slutter seg til José Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

Som united.no omtalte søndag, har Manchester United aldri vært i nærheten av å være representert med så mange som sju spillere i semifinalene i et VM.

Det er utvilsomt et kompliment klubben kan ta til seg, samtidig som Mourinho nok helst ville sett at hele laget var samlet når oppkjøringen starter på Carrington mandag.

– Dette er vanskelig, for jeg vil at spillerne mine skal gå videre, men jeg vil også at de skal få ferie, sa Mourinho da han skulle sette opp sitt VM-tips for russisk TV i forkant av mesterskapet.

SPRUDLER I VM: Romelu Lukaku og Belgia imponerte ved å slå Brasil og Fernandinho 2-1 i kvartfinalen. Lukaku har vært en av nøkkelspillerne for Belgia som spiller sin første semifinale i et VM siden 1986.

Ettersom det spilles bronsefinale i Russland, betyr det at de sju United-spillerne avslutter mesterskapet 14. (bronsefinale) og 15. juli (finale).

Derfor er det et redusert United-lag som flyr til USA mandag 16. juli.

Det betyr sannsynligvis at en del unggutter får sjansen til å vise seg fram i statene, som eksempelvis Tahith Chong og Angel Gomes.

Matic, De Gea og Rojo til USA?

Men når slutter VM-spillerne seg  til resten av troppen?

United.no har tatt en kikk på EM i 2016 og VM i 2014 for å finne svar.

Grovt regnet får United-spillerne mellom 18 og 25 dager fri etter et mesterskap.

Det er imidlertid viktig å bemerke at det som har skjedd i etterkant av tidligere mesterskap ikke gir noen fasit for hvilke føringer klubben har lagt denne sommeren.

ALDRI SÅ GALT…: Nemanja Matic og Serbia røk hodestups ut av VM etter gruppespillet. Sett med United-øyne har det sine fordeler. Uniteds serbiske midtbanemotor kan dermed rekke USA-touren.

Men historien kan i alle fall gi oss en pekepinn på omtrent når vi kan forvente å se Pogba, Lukaku og de andre tilbake på treningsfeltet:

  • Med til USA: Nemanja Matic
  • Kanskje med til USA: David de Gea, Marcos Rojo.
  • Neppe med til USA (tilbake mellom 1. og 6. august): Phil Jones, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Ashley Young, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku, Paul Pogba, Fred og Victor Lindelöf.

18 dager fri etter finalen

La oss ta for oss Anthony Martial og Morgan Schneiderlin som begge var med i Frankrike-troppen som tok seg til EM-finalen i Paris for to år siden.

Det var for øvrig også Paul Pogba, men han signerte ikke for United før etter oppkjøringen den 8. august.

TUNGEN BEINT I MUNNEN: Paul Pogbas Frankrike er klare for semifinalen i VM. Pogba blir derfor ikke blant spillerne som reiser til USA.

Finalen mot Portugal ble spilt 10. juli. Første tegn til Martial og Schneiderlin så vi 18 dager senere, da resten av laget var tilbake fra USA og trente i Manchester i forkant av den neste oppkjøringskampen mot Galatasaray.

Begge to startet for øvrig kampen mot tyrkerne i Göteborg, mens Martial også var i startoppstillingen i Community Shield-kampen mot Leicester på Wembley.

Overfører vi eksempelet med to franskmennene til dagens situasjon, betyr det at vi neppe får se de sju VM-spillerne i aksjon i USA.

De ventes tilbake i trening rundt onsdag 1. august, samme dag som United spiller sin siste kamp på amerikansk jord mot Real Madrid.

I så fall blir oppkjøringskampen mot Bayern München den eneste muligheten de får til å spille seg klare til sesongstarten mot Leicester fredag 10. august.

Van Persie rakk ikke seriestart

Robin van Persie representerer skrekkeksempelet.

Den nederlandske spissen spilte bronsefinale med laget til Louis van Gaal i VM i Brasil i 2014 og var ikke tilbake på banen for United før i andre serierunde i slutten av august.

DEN FLYVENDE HOLLENDER: Robin van Persies fantastiske heading mot Spania bar bud om et solid VM for Nederland som gikk helt til semifinalen i 2014.

Van Persie returnerte til Carrington etter 24 dagers ferie, men det tok ytterligere 20 dager før han spilte sin første kamp den sesongen.

Nederlenderens tilfelle var imidlertid av den spesielle sorten etter at han hadde slitt med skader sesongen før, noe Van Gaal brukte som forklaring på hvorfor han ikke benyttet seg av Van Persie tidligere.

Hva med de i åttedelsfinalen?

Ikke veldig overraskende, virker det imidlertid ikke som det er noen fasit på når spillerne returnerer.

Matteo Darmian og Marouane Fellaini spilte begge kvartfinaler i EM i 2016 og var ikke med til Kina, noe som ga dem henholdsvis 26 og 27 dager ferie.

Det samme gjaldt Adnan Januzaj og Marouane Fellaini som i 2014 spilte VM-kvartfinale med Belgia 5. juli og ikke var tilbake før den siste oppkjøringskampen mot Valencia 12. august.

England-gjengen representert ved Wayne Rooney, Chris Smalling og Marcus Rashford, David de Gea og Paddy McNair røk på sin side ut i åttedelsfinalen fire-fem dager før Darmian og Fellaini i 2016 og var derimot med til Kina.

KNAPT MED TID: Det er Kylian Mbappé og ikke flyet til USA Marcos Rojo iler til for å rekke, men argentineren kan bli en av VM-spillerne som rekker USA-touren eller i det minste deler av den.

Det kan bety at David de Gea og Marcos Rojo, som begge ble slått ut i åttedelsfinalen er med til USA, selv om det bare gir dem drøye to uker ferie.

Det er nok også en mulighet for at De Gea og Rojo slutter seg til troppen i USA på et senere tidspunkt.

En som ganske sikkert er med når flyet letter fra Manchester 16. juli er Nemanja Matic, som var ferdig etter gruppespillet.

Victor Lindelöf var ikke ferdig før 7. juli og er neppe med til USA.

Det samme gjelder Fred, samtidig som det kan være en åpning for at brasilianeren returnerer tidligere ettersom han ikke spilte ett eneste minutt i Russland.

Vi gjentar at dette på ingen måte er noen fasit.

Powered by Labrador CMS