– Han har ønsket å forlate klubben i over et år

Oliver Kay og Andy Mitten har begge delt sine tanker etter Pogbas intervju i går.

Publisert Sist oppdatert

Paul Pogba er for tiden på reisefot i Asia, nærmere bestemt Japan. I går kom franskmannen med uttalelser som tyder på at han ikke ønsker å være ferdig med reisingen når ferien er over – han vil vekk fra Manchester. 

Her er ett av sitatene fra Pogbas intervju:

– Etter alt som har skjedd denne sesongen, som også har vært min beste sesong, så tror jeg at dette kan være et bra tidspunkt for en ny utfordring et annet sted. Jeg tenker på dette: å ha en ny utfordring et annet sted.

Les hele saken her.

Flere britiske journalister har delt sine tanker rundt situasjonen. To stemmer vi vanligvis hører på er Oliver Kay og Andy Mitten.

Oliver Kay – The Times

Oliver Kay går inn i sitt tiende år som «chief football correspondent» for avisen, og er også forfatter av boken Adrian Doherty, Football’s Lost Genius. Boken om United-talentet som slet med skader og døde før han fylte 27 vant to prestisjetunge priser i 2017.

– Solskjær har flere ganger sagt at han ønsker å bygge laget rundt Pogba, men spilleren selv har ikke gjort noe for å underbygge utspillet. Talentet hans er åpenbart, men hans forpliktelse til prosjektet er ikke det, skriver Kay.

OLIVER KAY: The Times-journalisten har jobbet med fotballen i nordvest-England, da også Manchester-regionen, i snart 20 år.

– Pogba og hans agent, Mino Raiola, jobbet med å få til en overgang til Real Madrid i fjor. Nå, etter en sesong som startet og sluttet dårlig, men med en to måneders lang opptur i midten, prøver de igjen å få til en overgang til den spanske hovedstaden.

– På overflaten kan man bli imponert over franskmannens statistikk denne sesongen. 16 scoringer (åtte fra straffemerket) og elleve målgivende pasninger på 47 kamper. Men en dypere kikk gir et klarere bilde av sesongen hans.

– Ni av målene og syv av de målgivende pasningene kom i Solskjærs to første måneder i klubben. I månedene på begge sidene av de 14 kampene virket det som om han, og resten av lagkameratene, ikke klarte å finne motivasjonen til å spille.

– Man kan bli tilgitt for å fundere over hvorfor Pogba kom til United i det hele tatt. Det har hele tiden sett ut som et ekteskap basert på gjensidige kommersielle interesser, heller enn noen klar fotballvisjon fra noen av partene.

 

STORE FORHÅPNINGER: Mange frydet seg over å se Pogba i en United-trøye igjen da han spilte sin første kamp i sin andre periode mot Southampton.

– Hvis United skal vise styrke denne sommeren er det åpenbare valget å innkassere på Pogba nå. Hovedargumentet mot den avgjørelsen må være den middelmådige troppen, usikkerheten rundt fremtiden av flere av de eldre spillerne og mest av alt den enorme skepsisen til dette regimets evne til å gjennomføre den gjenreisingen en klubb av Uniteds størrelse trenger.

– Manchester United burde ikke være i en posisjon der en spiller, iallfall ikke en som underpresterer, føler at han kan bestemme. Men det er der de har endt etter de siste seks årene, avslutter Kay. 

Les hele kommentaren her

Andy Mitten – South China Morning Post

United.no-kjenning Andy Mitten er blant journalistene som kjenner United best. Han skriver for flere medier, og publiserte mandag en kommentar i South China Morning Post. Han åpner med et spørsmål i tittelen:

– Hvordan løser man et problem som Paul Pogba? 

– Det var ikke meningen at det skulle bli slik mellom Manchester United og Pogba. Franskmannen ønsket en overgang til Real Madrid i 2016, men United gjorde en god jobb med å overbevise ham om at en retur til gamleklubben var det rette. De solgte ham idéen om at han skulle være katalysatoren og hovedpersonen for gjenreisingen av Manchester United. Rekordkjøpet ble hyllet, men har ikke vært en overveldende suksess. 

ANDY MITTEN: Det er ikke mange journalister som har det samme kildenettverket i Manchester United som denne mannen.

– Pogba har hatt sine øyeblikk, og han er så populær blant de yngre supporterne at han bærer klubbens mestselgende trøye, men han mangler stabilitet. Han har ønsket å forlate klubben i over et år. Han ville til Barcelona forrige sommer, men katalanerne hadde ikke råd til å lønne midtbanespilleren, og United ville ikke selge. Det sier de fortsatt – iallfall offentlig.

– Det er mange som ønsker å kjøpe Pogba, men ingen av dem har Uniteds dype lommer. Han passer Real Madrids «Galactico»-stil, og den spanske hovedstadsklubben elsker å vise at de kan hente spillere ta de beste spillerne fra en av de tre største lagene i verden. Men hvordan erstatter du Pogba?

– Madrid vil ikke betale i nærheten av det United ønsker for Pogba. Heller ikke lønnen hans. De begynner å nå en grense, og den ideelle situasjonen for dem er å bruke Gareth Bale, samt en sum penger, for Pogba. Dessverre er ikke Bales stjernestatus det den en gang var, og waliseren har ingen intensjoner om å forlate klubben. 

TAKK, MEN NEI TAKK: Sannsynligheten for at Gareth Bale havner i Manchester United er svært liten. At waliseren blir en del av en byttehandel for Pogba er nok enda mindre.

– Det er delte meninger rundt Pogba. Mange mener at en spiller som ikke vil spille for klubben ikke burde være i United. Han er enn toppspiller og på mange måter veldig profesjonell. Han er høflig, har gode manerer og er en mann av få synder. Men han ønsker å forlate klubben – han mener at han kan spille for et bedre lag, og det kan han.

– United står overfor mange problemer denne sommeren. Pogba er ett av dem, og det vil trolig vare sommeren ut.

Les hele kommentaren her

Powered by Labrador CMS