oliverdowden080720

Den britiske sportsministeren: – Vi kommer til å gjøre det som skal til for å beskytte nasjonalsporten vår

Publisert Sist oppdatert

Sportsminister Oliver Dowden snakket mandag i det britiske parlamentet om planene om en Superliga fra 12 store europeiske klubber, inkludert United og fem andre engelske klubber.

– Vi kommer ikke bare til å stå der og la dette skje, sa Dowden, som omtalte det som et tonedøvt forslag som går imot fotballens sjel.

Han har vært i møter med Premier League, FA og UEFA-presidenten også på mandag, og uttrykte sin fulle støtte til alle forsøk på å motarbeide dette, og ga uttrykk for at han mener at det er et robust regelverk på plass som kan stoppe dette.

Og hvis ikke, så skal myndighetene gripe inn, fastslår han:

– Om de [fotballen] ikke kan gjøre noe, så kommer vi til å gjøre det. Vi undersøker alle muligheter fra myndighetsreformer til turneringslover og mekanismer som tillater fotball å finne sted. For å si det enkelt, så kommer vi til å ha en gjennomgang av alt vi gjør for å hjelpe disse klubbene med å spille.

– Vi kommer til å gjøre det som skal til for å beskytte nasjonalsporten vår.

På spørsmål om hva konkret som kan bli gjort, så sportsministeren at de kommer til å se på om det er noe myndighetene gjør for å sørge for at kamper finner sted, og ta en vurdering på om det er en støtte som de vil fortsette med.

Kanskje kan det også bli strengere restriksjoner på arbeidstillatelser for utenlandske spillere, eller at det blir vanskeligere for disse klubbene å få unntak i reiserestriksjonene under pandemien.

SPORTSMINISTER: Oliver Dowden.

Dowden sa videre at det er tydeligere enn noen gang at sporten trenger en skikkelig gjennomgang/undersøkelse om fotballen på lang sikt.

Tracey Crouch skal sørge for en supporterledet gjennomgang av hva som kan gjøres i fremtiden.

Den tyske modellen, hvor supporterne sitter på flertallet av stemmene i klubbene, er noe av det som skal bli sett på, ifølge Dowden.

Powered by Labrador CMS