– Alt styret har gjort siden 2013 har ledet oss til hvor vi er nå

Publisert Sist oppdatert

Skyldspørsmålet

Av: Oli Winton

Det er i skrivende stund noen timer siden Uniteds forferdelige tap mot Spurs var over, så jeg prøver å være rasjonell mens jeg skriver dette, men følelsene kryper inn.

Det jeg sliter med å begriper er hvorfor folk føler behovet for å finne én enkelt å fokusere på i skyldfordelingen. Hvorfor kan det ikke være mer komplekst enn 120 karakterer på Twitter?

DET STARTET SÅ GODT: Oli Winton sendte oss denne teksten på søndag – om en kamp som vi en kort stund kunne ha skikkelig tro på, før forsvaret begynte å rote det skikkelig til.

1. Spillerne

Er det noen andre å skylde på for de individuelle feilene enn de spillerne? Var det noen som instruerte dem til å bare kaste bort den fantastiske formen de har vist siden fra og med Brunos ankomst?

Er det noen andre enn Maguires feil at hans verste kamper har kommet i etterkant av at han styrte rundt i Hellas? Var det noen som ønsket at Martial skulle dele ut et klaps, og få seg selv utvist?

Til syvende og sist skjedde dette resultatet på gressmatta, og spillere som absolutt er kapable til mer leverte ikke. Så lenge ikke folk tror at disse spillerne klarte seg OK under omstendighetene, og ikke kunne gjort det bedre enn de gjorde det, så kan vi ikke se bort fra spillerne.

KAOS I UNITED-FORSVARET: På grunn av slurvefeil.

2. Manageren

Kulturen og selvtilliten i en klubb betyr noe. Generelt har det Ole har gjort forbedret det, men denne gangen gikk det helt feil. Hvor var «oss-mot-alle»-mentaliteten som sa at fansen og media har avskrevet oss siden vi ikke har signert 25 nye spillere, men vi vil vise folk hva vi kan?

Også taktikken – det fungerte åpenbart ikke, men var det dømt til å gå slik fra start? I de fleste nasjonale storkampene spiller vi med fem bak for å være mer solide, men i dag gikk han for en forsvarsfirer til tross for formen til Son og Kane, og ikke minst formen til vårt eget forsvar. Det var en katastrofe. Ikke minst når jeg blir fortalt at han har sagt at vi trenger en forsvarsfemmer, og at det er grunnen til å kjøpe Telles (om han kommer).

Og mens det klages om signeringer, så holdt han vår skinnende, nye midtbanespiller på benken (igjen), for å ikke irritere enn formsvak og generelt ubrukelig Paul Pogba. Med plass til Matic over ham også. Alt Pogba gjorde var å gi bort et straffespark – det var ikke riktig valg av Solskjær.

Oles problem har hele tiden vært å prestere jevnt, og noe taktisk naivitet. Det var meningen at denne sesongen skulle handle om å bygge stabilitet, noe som ikke skjer. Et stort spørsmål vil være om spillerne ønsker ham der eller ikke fremover.

En kan ikke klage på [at mangelen på] signeringer er det eneste problemet, samtidig som en ikke får til nok med spillerne du har, og signeringene du allerede har gjort. Maguire var Oles. Dan James var Oles. Mange har også kritisert Wan-Bissaka i det siste.

FEIL VALG: Paul Pogba burde ikke startet mot Spurs, mener Oli Winton.

3. Styret

Til syvende og sist har alt styret gjort siden 2013 ledet oss til hvor vi er nå.

Totalt feilaktige manageransettelser dro fra hverandre kulturen og klubbens identitet, og skapte problemene Ole kom inn for å bygge sakte opp igjen.

Mesteparten av pengene som har blitt brukt har vært for å erstatte egne feil. Fellaini, Di María, Schweinsteiger, Falcao, Sánchez, Blind, Rojo, Darmian og lista fortsetter og fortsetter. Det er før folk starter med spillerne som fortsatt spiller for oss, fra Lindelöf til Fred, og så videre.

Ole gjorde jobben sin godt sist sesong. Han skulle blitt støttet slik at en kunne fortsatt med å bli bedre. Han har ikke blitt støttet. Det er en feil, og gjør at vi sitter fast. Det er et stort problem for styret i en verden som er besatt overganger.

MÅ TA SIN DEL AV SKYLDEN: United-styret, her representert ved Ed Woodward.

Min konklusjon:

Alle må ta skylden. Styret burde levert denne sommeren. Det gjorde de ikke, og manageren skulle brukt det til å skape en «oss-mot-alle-mentalitet». På samme måte som at Rashford og Martial sist sesong tok et steg opp for å svare på kritikerne som var sinte for at Lukaku ikke hadde blitt erstattet. Spillerne sviktet fansen i dag også. Det var en skam, og kroppsspråket kom fra dem, og ikke fra styret.

Hva skjer nå? 

Vel, spillerne kommer til å dra på landslagsoppdrag hvor de må pleie sårene. Hvordan de slår tilbake vil være nøkkelen. Om en skal være optimistisk, så kan dette være katalysatoren på samme måte som Burnley-tapet var det i januar.

Den andre katalysatoren i januar var Brunos ankomst. Og la oss se hva det neste døgnet bringer på overgangsmarkedet. Noen glade og positive ansikt ville helt klart vært en bra ting etter denne kampen.

Jeg frykter for Ole om denne kampen starter en nedadgående kurve av typen vi så under Louis van Gaal og José Mourinho. På det punktet må styret stille spørsmål ved hva de ønsker å oppnå, og hvordan best gjøre det. Å gå i sirkler annenhver sesong kommer ikke til å være bra nok.

SKUFFELSE: Tapet mot Burnley i januar var en forferdelig dag på jobben, men etter den kampen var United best i ligaen. Nå må en krysse fingrene for en lignende reaksjon.

Om Oli Winton:

Oli Winton skriver innlegg for united.no. Han er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent. Han har kjennskap til mye av det som foregår i United, og vil i denne spalten spesielt skrive om supporter-/klubb-relasjon og billettspørsmål. Følg Oli Winton på Twitter her.

Les flere eksklusive saker fra Oli Winton.

Powered by Labrador CMS