– Foretrekker noen andre enn Molde

Publisert Sist oppdatert

United gikk videre selv om de ikke trengte å imponere så veldig mot Real Sociedad.

Det endte 0-0 på Old Trafford.

Etter kampen spurte MUTV Ole Gunnar Solskjær om det at United nå får være med i fredagens trekning nå var det viktigste.

– Ja, selvsagt, og det ble en god treningsøkt for noen av spillerne, så vi skal være fornøyde siden de er et veldig godt lag, sa Solskjær etter å ha vunnet 4-0 sammenlagt.

– Vanligvis når en leder 4-0 så er det litt vanskelig å komme i gang, egentlig, og det så slik ut. Vi trengte at Real Sociedad-straffesparket vekket oss. Etter det følte jeg at vi tok over førsteomgangen. Andreomgang var… tregere, fastslo nordmannen, som på pressekonferansen også la til han at han synes forsvarsarbeidet var bra i andreomgangen.

LES OGSÅ: Solskjær om skadesituasjonen på midtbanen + Daniel James

FORNØYD MED AVANSEMENTET, MEN: Ole Gunnar Solskjær skulle gjerne sett at United presterte bedre i hjemmekampen.

Situasjonen sammenlagt gjorde at United kunne gjøre tre bytter etter den første omgangen.

– Ja, tre gikk av. Fred hadde fått et gult kort, så jeg ville ikke ta noen sjanser med ham. Det handlet om å komme seg gjennom runden: 4-0 på bortebane, og så holdt vi nullen igjen [på hjemmebane].

Selv om Solskjær bekreftet at han på forhånd før disse to oppgjørene lett ville tatt imot en 4-0-seier sammenlagt, så var han ikke bare fornøyd med det han så.

– Vi ønsket å prestere bedre i kveld, og vi ønsket å score mål. Målet vårt kan diskuteres – ja, det er en forseelse av Victor, men jeg vet ikke om han påvirket det faktiske målet? Men jeg vet ikke alt rundt det der, så… vi er videre, og det er det.

TRODDE HAN HADDE SCORET: Axel Tuanzebe, men dommer annullerte målet etter å ha sett nærmere på hva som skjedde i feltet.

– Shola kommer til å bli en god spiller for oss

Amad Diallo og Shola Shoretire fikk begge spille litt mer enn de fikk gjort forrige gang de var på banen.

– De trenger å få noen minutter til å kjenne på tempoet. De [Real Sociedad?] er aggressive, og gir deg aldri tid og rom, så jeg tror de minuttene de fikk i dag vil være nyttig for dem.

På pressekonferansen spurte Simon Stone om Shoretire, og tankegangen rundt det å gi ham spilletid som så ung, og da rettet Solskjær på uttalen hans («jeg vet det ikke er så enkelt!», før han svarte:

– Shola kommer til å bli en god spiller for oss, og noen ganger må en teste dem mot gode spillere, og vi visste at Real Sociedad både er et godt lag og et lag med gode individuelle spillere, og de presser.

– Amad måtte på fordi Dan måtte av, og de to [Shoretire/Diallo] trenger disse små introduksjonene til dette nivået.

SPILTE SIN ANDRE UNITED-KAMP: Shola Shoretire.

Stolt av Molde

Solskjær var ellers svært godt fornøyd med at Molde gikk videre etter en sterk seier mot Hoffenheim.

– Jeg snakket med Erling Moe på morgenen. De hadde mange skader og suspensjoner, så 2-0 der må være den største prestasjonen denne runden, sa Solskjær på pressekonferansen på spørsmål fra TV 2.

– Jeg er så stolt av Erling og guttene.

– Hvis vi møter dem vet at jeg at det blir vanskelig. Dessverre blir det ikke kamp i Norge hvis vi trekker dem. Fra et sportslig ståsted ville jeg nok foretrukket noen andre for å være ærlig.

Molde- og tidligere United-spiller Magnus Wolff Eikrem var imidlertid klar på hvem han håper på i åttedelsfinalen.

– Drømmen hadde vært å møte Manchester United, sa nordmannen, ifølge TV 2.

Trekningen er klokken 13.00 på fredag.

Powered by Labrador CMS