– Det er alltid fint å se Rafael, men denne gangen ønsker jeg at det skal være jeg som smiler etter kampen

Publisert Sist oppdatert

Hvor mange endringer på laget gjør Ole Gunnar Solskjær til kampen mot Basaksehir?

På den ene siden er det en av kampene som potensielt gir muligheter til å gi noen spillere hvile. Samtidig er det også en viktig kamp, og med en del dager hvile før neste kamp igjen.

LES OGSÅ: Våre vurderinger om laget mot Basaksehir

I intervjuet med MUTV før Basaksehir-kampen har Ole Gunnar Solskjær snakket om behovet for å rotere, og ta høyde for hvem som har småplager og sykdom, men samtidig:

– Men vi trenger poeng også. Vi har vunnet to ligakamper nå på rad etter skuffelsen fra den forrige Istanbul-kampen, så vi ønsker å fortsette å vinne. Vi har hatt en god start i gruppa, med seks poeng og på toppen av gruppa hittil, men de to neste kampene vil naturligvis være veldig viktige for oss i gruppa. Vi tar en avgjørelse [om lagoppstillingen] på morgenen, men vi må prestere bedre enn vi gjorde sist gang.

SKUFFET SIST: United tapte på pinlig vis mot Basaksehir i Istanbul.

Forrige gang lærte United at Istanbul Basaksehir er tøff motstand, slik som United har opplevd tidligere også med bortekamper mot tyrkiske lag.

– Så mange ganger har vi trengt å håndtere [den tyrkiske] fansen også. Denne gangen hadde vi ikke det, det var bare en duell mellom to lag, og de tok oss på kontringer altfor mange ganger, spesielt i førsteomgangen hvor de scoret to mål vi skulle unngått. De hadde ett eller to andre øyeblikk også [som kunne gitt mål].

– Vi må prestere bedre enn forrige gang. Det var ikke godt nok for oss, og ett poeng ville utgjort en forskjell for oss i den kampen også. Vi går inn i denne kampen og vi må angripe på hjemmebane, sette dem under press, og skape sjanser.

SOLSKJÆR OG RASHFORD: La oss håpe at Basaksehir-kampen blir like hyggelig som forrige hjemmekamp i Champions League.

Setter stor pris på Rafael

Noe av det eneste som var hyggelig for Solskjær i Istanbul, var møtet med Rafael da Silva.

– Det er alltid fint å se Rafa. Han er en så fantastisk gutt, men denne gangen ønsker jeg at det skal være jeg som smiler etter kampen, heller enn å se hans smil.

LES OGSÅ: Tilbake på Old Trafford: Minnene strømmet på for Rafael

– Han er rød tvers gjennom. Jeg var skuffet da vi lot ham gå, for han er en så verdifull spiller og person å ha i og rundt spillergruppa. Han er en av de spillerne som bare har et Manchester United-DNA, så han vet hva vi føler om ham, og hva jeg føler om ham. Vi kommer til å ha en god samtale etter kampen. Det er en fantastisk familie, og jeg signerte jo Fabio til Cardiff, så jeg har hatt glede av deres selskap mange ganger.

Men kunne Solskjær alltid skille dem fra hverandre…?

– Faktisk kunne jeg det, ja, men spillestilen var naturligvis lik, og likheten er der. Vi snakket alltid om hvorfor vi ikke brukte én av dem i førsteomgangen, og den andre i andreomgangen, fordi ingen ville merket forskjell! Men de har sine unike trekk begge to.

FABIO OG RAFAEL: I juli 2013.
Powered by Labrador CMS